10 Fet men lugnande Turkos Sovrum Inredning Design Idéer

10 Fet men lugnande Turkos Sovrum Inredning Design Idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Som alla vet, vissa färger ser bättre ut är vissa rum än i andra. För sovrummet är pasteller vanligtvis föredragna. De är lugnande och avkopplande och de skapar en trevlig atmosfär. Men det finns också en annan mer livlig nyans som skulle se bra ut i det här rummet. Idag kommer vi att fokusera uteslutande på turkos.

Turkos är en färg som bäst kan definieras som en kombination av blått och grönt. Det har faktiskt färgen på pärlan som har samma namn. Pärlan är ett ogenomskinligt blått till grönt mineral, det är sällsynt och har använts som en prydnadssten i tusentals år. Turkos som ett färgnamn har börjat användas på engelska år 1573. Namnet kommer från franska där det betyder "turkiskt", anledningen till att den ursprungligen importerades från Turkiet.

MoreINSPIRATION
  • Skapa en lugnande atmosfär med ett turkos sovrumsinredning
  • Besatt av turkos - exotisk och uppfriskande men lugnande och serene
  • Färskt och avkopplande grönrumsdesign och idéer

Det som gör den här färgen så intressant är att. Även om det kan vara djärvt och starkt, det är också lugnande och avkopplande. Att det är en kombination av blått och grönt gör det möjligt att få en stark koppling till bilderna av vatten och natur / vegetation, vilka båda är avkopplande bilder. Det är därför turkos är en färg som ser vacker ut i sovrummet såväl som i något annat rum. Du kan kombinera olika nyanser av turkos och du kan också kombinera denna färg med andra toner.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.