10 heta trender för att lägga till art deco i dina interiörer

10 heta trender för att lägga till art deco i dina interiörer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ta med rikedom av kultur och djärv design i ditt Art Deco-hem

Om du älskar reemergence av Art Deco interiörer i ditt hem, är du inte ensam! Art Deco-stilen är den visuella och inflytelserika konsten och designrörelsen som först uppstod i Frankrike efter första världskriget. Den har inslag av fransk, egyptisk och medelhavskultur med geometriska mönster och ofta livfulla färger. Från utsidan av ditt hem till inredningen - du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att få denna retro look från 1930-talet -1940'stilen i ditt hem. Här är 10 heta trender för att lägga till art deco stil i dina interiörer.

1. Börja med djärv geometrisk design:

Art Deco-rörelsen hade en stark slips med djärva geometriska former och mönster. För att få känslan till ditt hem, börja med djärv tapeter som har en stark geometrisk överklagande. Rektlinjära och krökformade former som omedelbart fångar ögat är ikoniska för art deco-stilen och kommer att göra ditt rum levande direkt.

2. Föra art deco-rörelsens livsstil i ditt hem

Vid 1930-talet började resan bli populär och turismen började bommen. Afrikanska safarier var populära och animaliska tryck, exotiska finish som pärla och sköldpadda började visa sig i heminredning. Den djärva användningen av material i glas, glänsande tyger, metallfärger och speglar kommer att slutföra Art Deco-utseendet i ditt hem.

3. Visa konstverk och skulpturer i dina Art Deco interiörer

Precis som namnet antyder - uppvisade konsten och underhållningsvärlden sina talanger under 30-talet och 40-talet och heminredningen imiterade trenden. Djärva oljemålningar, skulpturella bordslampor, utsmyckade sovrumsmöbler och fint detaljerade möbler var vanliga. Ta med dessa element i ditt rum för omedelbar Art Deco-överklagande.

Konstnärliga målningar, skulpturer och exotiska destinationer reflekterades i design

4. Egyptiska influenser gör att varje rum känner sig regal

När resan blev vanlig var influensen från Afrika och särskilt Egypten stor. Efter upptäckten av kung Tutankhamens grav var inflytandet av pyramider, symboler för hieroglyphiktyp och sfinxer tillagt många designelement i hemmet. Använd dessa symboler i dina möbler, textilier och när du väljer tapeter och konstverk för en egyptisk inspirerad art deco stil.

5. Djärva färger i dina Art Deco-finish

Uttrycket "djärvt" är en underdrift för många av de kontrastfärgpaletter som är ikoniska i Art Deco-området och med hjälp av dem i dina färdigheter kan du snabbt få till stånd en artupplevelse i ditt hem. Badrums- och köksplattor i monokromatiska svarta, vita kombinationer eller med poppar av rött och djupa bruna var underbara i denna tid. För att få utseendet på ditt hem, välj keramik- eller porslinsplattor med hög glans i kontrasterande färger. Vackra speglar och speglade ytor kommer att slutföra utseendet!

Djärv kakel slutar i kontrastfärger för ditt badrum och kök

6. Cosmopolitan Art Deco-beröringar lägger till drama

I det stora sättet att konst imitera livet handlade art deco-rörelsen om att lägga till visuellt drama och förmedla det till en kosmopolitisk livsstil. Möblerna hade tydliga linjer och dekorerades med djärva tyger med zigzags, stripes, chevrons och bara vanliga textilier skulle åtfölja silkeslösa tyger som utstrålade drama, liknande Hollywood Regency-stilen.

Enkla linjer med djärva uttalanden var ikoniska för Art Deco-stylade möbler

7. Neutral finish i dina Art Deco interiörer

En väsentlig del av art deco-stilen framkalla drama och storhet av silverskärmen av filmer och underhållning i ditt hem. Tidig Hollywood använde neutrala färgpaletter men kombinerade dem med glänsande tyger, belysning som var dämpad och ett överflöd av överdådigt och mjukt material som var lyxigt för ögat och beröringen. Häng tyg bakom ditt sovrumsbädd för att få ut Neutral art deco-stilen.

Neutrala toner, glänsande tyger, utsmyckad belysning är bara några av Art Deco-elementen

8. Ta med Art Deco-styling från de storstadsstäder du älskar

Även om art deco-stilen började i Europa, hade USA en stark rörelse inom arkitektur, inredning och livsstil under 30- och 40-talen. Pastellfärgade byggnader i Miami, Florida gjorde den ikoniska "South Beach" den populära arkitekturstilen för art deco-stilade byggnader. New York och Chicago pralade högt stiliserade skyskrapor som presenterade industriella motiv av flygplan, bilar och kryssningsfartyg var mycket inflytelserika. Ta med denna utseende till ditt hem genom att lägga ut utsmyckade geometrier till ditt exteriörhem för en art deco-stil innan du öppnar ytterdörren.

Hem exteriörer hade liknande Art Deco influenser som Chrysler Building i New York City

9. Moderna renoveringar med Art Deco tillägg

Det finns en stark rörelse inom inredning och arkitektur för att återuppliva äldre bostäder tillbaka till sin ursprungliga charm eller för att få nybyggnad att se ut daterad och retro. Köksrenoveringar som vill använda moderna material som böjda bänkskivor i Corian för att framkalla art deco-eraanvändningen och brinken i enkla blandningar av moderna golv och retrobelysningsarmaturer är ett bra utseende.

Gör ditt moderna kök har en gammal värld Art Deco överklagande

10. Att leva art deco livsstilen är inte bara för eliten

Medan inverkan av design i inredning, mode och arkitektur hade en glans och glam överklagande, ledde kapaciteten för massproduktion på 1930-talet en känsla av att alla kunde uppnå Art Deco-utseendet. Precis som dina interiörer, är art deco-stilen för alla som vill föra brådskande överklagande för konst och uppkomsten av upptäckten och djärva livsstilsval i sina interiörer.

Freshome läsare skulle vi älska att veta vilka Art Deco-element du älskar!

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: