10 frågor att fråga dig själv innan du börjar i hemköpsprocessen

10 frågor att fråga dig själv innan du börjar i hemköpsprocessen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vem skulle inte vilja komma hem till detta? Bild Via: Markay Johnson Construction

Det finns inget som helst som känslan av att lägga dina nycklar i dörren i slutet av den långa dagen och veta att egendomen tillhör dig. Homeownership ger dig möjlighet att helt anpassa ett hem för att passa dina behov och personlig stil, allt samtidigt som du bygger eget kapital. Vem kan skylla på dig för att vilja köpa så snart som möjligt?

Men medan tanken på att köpa en fastighet är ett mycket attraktivt förslag, är det också ett stort engagemang. När det görs vid rätt tidpunkt och av de rätta skälen är fördelarna med att äga ett hem mycket större än riskerna. Men om du inte är redo kan det här köpet ha serösa konsekvenser för din livsstil och ekonomi. Ingen gillar att tänka på konkurs och avskärmning, men de är en olycklig verklighet för många.

Hur vet du om du är redo? Medan inget någonsin är en garanti finns det några enkla egenskaper som kvalificerade köpare delar. Här är 10 frågor att fråga dig själv innan du börjar i hemköpsprocessen. Tänk länge och svårt om dessa frågor. Gör lite forskning och, om du känner dig bekväm med dina svar, ta nästa steg för att nå ut till en fastighetsmäklare. Du kommer att hålla nycklarna till en egendom på nolltid alls.

Titta på din ekonomi innan du checkar ut listor. Bild Via: Laurie Carron Arkitekt, AIA I LEED GA

Hur ser dina finanser ut? - Var ärlig.

Det går inte att dölja din ekonomi när du börjar hemköpsprocessen. Så snart du tecknar avtal, kommer banker, hypotekslån, titelföretag och fastighetsmäklare att gå igenom din ekonomi med en fin tandkam för att säkerställa att du verkligen har möjlighet att köpa fastigheten. Du vill inte ha några överraskningar på den tiden, så det är bäst att ta en lång, hård titt nu innan du hittar ditt drömhem. Enligt US Department of Housing and Urban Development är här några faktorer som finansinstitut tittar på när de godkänner ett köp:

  • Din inkomst: Gör du samma mängd varje månad eller varierar det? En konsekvent inkomst är att föredra eftersom det indikerar din förmåga att betala inteckning varje månad.
  • Din anställningshistoria: Har du haft ett stabilt jobb ett tag eller hoppar du alltid från spelning till spelning? Bankerna föredrar att köpare har minst två år med samma företag.
  • Din skuld: Har du studielån, en bilbetalning, flera kreditkortsaldon? Medan de flesta ställen förväntar sig att du kommer att ha lite skuld, är för mycket en röd flagga.
  • Din kredithistorik: Finns det några sena betalningar eller felaktigheter? Jobbar du med att betala din skuld? I huvudsak när banker ger dig ett lån tar de en spelning att du betalar tillbaka dem. Om du inte kan betala mindre lån är det osannolikt att de kommer att ta den chansen.
  • Dina besparingar: Möjligheten att göra en förskottsbetalning är viktigt för att köpa ett hem. Idealt sett vill du lägga ner 20% av köpeskillingen. Plus, ha lite pengar kvar för att täcka eventuella extra kostnader som inspektioner.

Om du är ekonomi är inte perfekt just nu, oroa dig inte. Du kan alltid arbeta för att göra dem bättre. Gör ditt bästa för att hitta ett stabilt jobb och stanna där i några år. Gör ditt kreditkorts- och lånebetalning i tid varje månad och betala så mycket över minimipriset som möjligt. Ta en liten del av varje lönecheck och ställ den åt sidan för att börja växa dina besparingar. Det kan ta lite för att se drastiska resultat, men dessa vanor kommer att hjälpa din ekonomi att växa. 

Hur mycket du kan betala mot hur mycket du känner dig bekväm att betala är ett viktigt beslut. Bild Via: Sheffield Construction Company, Inc.

Hur mycket är du bekväm att betala per månad?

När du går till ett bolagslån tar de en titt på din ekonomiska historia, gör några beräkningar och ger dig ett förhandsgodkännande för en viss summa pengar. Detta belopp är det maximala som de skulle känna sig bekväma att låna till dig. Det här numret kan se attraktivt nu eftersom det ger dig möjlighet att titta på bostäder i ett högre prisklass.

Men kom ihåg: Det högre prisintervallet kommer också med en hög månadsbetalning. En hög månatlig betalning är en avvägning. För att kunna göra den betalningen kan du behöva skära tillbaka på tillfälliga utgifter som att gå på semester, gå ut för att äta och köpa de senaste tekniska gadgetsna. Om du inte vill ge upp den här lyxen kan det vara värt att titta på lägre prisintervall för att ge dig ett litet andningsrum.

Sitt ner och ta en titt på hur mycket du spenderar varje månad. Skapa en hembudget som du är bekväm med och lek med de belopp som är avsedda för betalningar mot nöje. När du hittar ett nummer som känns bekvämt, håll det i åtanke som ett mål när du diskuterar inteckningslån.

Var tålamod när du diskuterar vars namn kommer att gå på gärningen. Bild Via: Rethink Design Studio

Vems namn kommer att gå på gärningen?

Vid bosättning kommer du att bli ombedd att underteckna gärningen för ditt nya hem. Det är ett dokument som överför ägandet av och det ekonomiska ansvaret för fastigheten från säljaren till köparen. Om du funderar på att köpa en egendom med en annan person - oavsett om de är förälder, make eller vän - ska du diskutera vilka namn (er) som kommer att gå på gärningen innan du börjar söka.

Det finns många anledningar till en okonventionell handling. Om din inkomst är lägre, kanske du vill be en förälder att vara din cosigner, så att du kan se i högre prisklass. I de fall där en partner är egenföretagare kan det vara fördelaktigt att få den andra personen att vara ensamstående på gärningen för att skydda dina tillgångar om det någonsin är en rättegång.

Detta är utan tvekan en känslomässigt laddad och ofta svår diskussion. Hantera det med försiktighet och respektera andras tankar och känslor. Men det är bättre att ta det ur vägen nu. När hypoteksledamöter tittar på hur mycket man vill förhandla en köpare för, överväger de bara individen för personen eller personerna som går på gärningen. Så om du funderar på en underskrivningsordning utanför boken måste du vara tydlig på vad det är innan du börjar titta på bostäder som du kanske inte har råd med.

Din idealiska plats är viktigt att tänka på när du tänker köpa. Bild Via: Fredendall Building Company

Föredrar du landet eller staden?

Uttrycket "Plats, plats, plats" är en kliché av en anledning. Medan du alltid kan ombygga ett äldre kök, bestämma dig för att slutföra en källare, eller lägg till på ett däck, är ditt hem plats den enda egenskapen som du inte riktigt kan ändra. Med tanke på det är det viktigt att ha en gedigen uppfattning om var du vill vara innan du börjar titta på listor. Vissa människor kanske vet exakt, men om du inte gör det, börja med den här frågan: Vill du vara lyckligast i staden, landet eller i förorterna?

Varje område har sina fördelar och nackdelar. Stadslivet är bra för dem som vill njuta av närhet till affärer och restauranger, men prislapp tenderar att vara höga för relativt litet utrymme. Ett hus i landet kommer att ge dig utrymme att sprida ut, men du måste vara okej med tanken på en lång pendling till jobbet. Förorterna erbjuder mellanslag, men omgivningen kan vara mindre unik.

Du behöver inte nödvändigtvis begränsa dig till ett område. Gör några googling och forskning olika områden. Om du hittar ett par du gillar, tveka inte att utforska dem på din lediga dag. Försök att bilda dig själv där du bor dagligen: Tänk på saker som går på ärenden och hur du spenderar dina helger.

Gör en lista över hemfunktionerna som är absolut nödvändiga. Image Via: Cornerstone Architects

Vad är dina absoluta Must-Haves i ett hem?

Brace yourself: Vi håller på att dela den mest kontroversiella sanningen i hemköpsprocessen. Inget hem kommer någonsin att vara 100% perfekt för dig. Åtminstone inte från det ögonblick du undertecknar gärningen. Varje fastighet kommer att komma med en viss kompromiss.

När du väl börjar titta på listor kommer du säkert hitta några bostäder i ditt prisklass och önskad plats, men det kräver lite fixering. Andra hem har alla funktioner du önskar, men kommer med en högre månadsbetalning. Med tanke på detta, innan du ens tittar på potentiella egenskaper är det viktigt att ta reda på de saker som är dina måste. Behöver du ett visst antal sovrum? Är det viktigt att hålla dina barn i sitt nuvarande skoldistrikt? Är du absolut, positivt oförmögen att gå över en viss månadsbetalning?

När du sätter dig ner med en fastighetsmäklare, kommer dessa faktorer ge dem en bra uppfattning om var du ska börja din sökning. Med hjälp av dessa kriterier kommer han eller hon att kunna gräva igenom alla tillgängliga egenskaper på marknaden och handplocka de listor som fungerar för dig, vilket sparar både tid och energi.

Använd en lista med måste ha funktioner för att bestämma vad du behöver i ett hem. Bild Via: Neumann Mendro Andrulait Arkitekter LLP

Vilka egenskaper finns på din önskelista?

Nu när du vet vad du verkligen behöver i ett hem, kan du gå vidare till den roliga delen: din önskelista. Det här är de saker som, medan de inte skulle göra eller bryta ditt beslut att köpa en fastighet, kan hjälpa dig att välja en lista över en annan när du börjar titta.

Vill du ha ett uppdaterat kök eftersom du gör mycket matlagning och bakning? Skulle det vara trevligt att ha en inhägnad gård för dina husdjur? Är du en fan av äldre hem med massor av charm? När det gäller föremålen på den här listan, var flexibel.

Tänk på att medan de här funktionerna skulle vara trevliga att få från get-go, eftersom du planerar att stanna i fastigheten under överskådlig framtid, kan du alltid lägga till dem senare.

Alla funktioner som du vill undvika är också värda att notera. Bild Via: Arc Design Group

Finns det några egenskaper du vill stanna borta från?

Så viktigt som det är att veta vad du vill ha i ett hem, ha en uppfattning om vad du inte vill kan vara lika definierande. Men, som med funktionerna på din måste-ha-lista, försök att fokusera på saker om egenskapen som inte lätt kan ändras.

Är du motsatt att du bor på en trafikerad väg? Har du reservationer om att upprätthålla en pool? Finns det ett visst grannskap som du föredrar att hålla dig borta från?

Återigen, överväga dessa när du bestämmer om du är redo att köpa, men var inte rädd för att vara öppen. Det är okej att ha en eller två av dessa egenskaper, men om du ställer upp för många, kan du begränsa dig själv när det gäller möjligheter.

Var ärlig om hur mycket arbete du är villig att sätta i en fastighet. Bild Via: OMRÅDEN Landskapsarkitektur + Konstruktion

Hur mycket underhåll kan du hantera?

Det är lätt att bilda dig själv och omfamna de roliga aspekterna av att äga ett hem: handla för möbler, värdfester i din trädgård och njut av lugn och ro som följer med att ha ditt eget utrymme.Men förutom alla de positiva egenskaperna finns det också mycket underhåll. 

Var ärlig med dig själv om hur mycket underhåll du kan (och villigt) göra. Den fix-övre kan ha ett lägre pris i början, men se till att du faktor i kostnaderna för reparationer. En stor gräsmatta låter som en fin funktion, men det kommer också med mycket gräs som behöver bry sig om. Massiva rum ser trevligt ut, men ställer upp ännu större uppvärmningsräkningar under de kallare månaderna.

Om du tycker om idén att arbeta med helgprojekt, tveka inte att räcka ut en speciell investerare. Men om tanken på att hantera underhåll utan att ringa en hyresvärd skrämmer dig, kolla in att köpa en lägenhet eller stan hemma. 

Innan du köper, ta några minuter för att se framtiden. Bild Via: Giulietti Schouten Arkitekter

Var ser du dig själv på fem år?

Det verkar självklart, men björnar som upprepar att bostadsägandet är mycket mer permanent än att hyra. Du kan inte bara vänta på att ett hyresavtal löper ut om det finns delar av fastigheten som du inte tycker om.

Med det i åtanke måste du inte bara fokusera på funktioner som fungerar för dig just nu, men kommer också att ge mening senare på vägen. Fastighetsexpert Michael Corbett rekommenderar att man tittar på en femårsperiod. Var ser du dig själv om fem år? Tror du att du fortfarande arbetar på samma företag? Letar du efter att gifta dig eller växa en familj?

Du kanske upptäcker att dina potentiella förändringar ändras när du svarar på dessa frågor. Medan en livlig urban livsstil kan tyckas idealisk just nu, kommer det ultramoderna loftet att bli mycket mindre med en ny bebis som delar utrymmet. Om du inte är säker på vad din karriärväg kommer att se ut om några år, överväg att vänta ett tag innan du lägger ner sådana permanenta rötter.

Letar du efter en investeringsfastighet eller ditt eviga hem? Bild Via: Nicholson Builders

Vad tänker du göra med fastigheten?

Det korta svaret på denna fråga är givetvis att leva i den. Men låt dig själv tänka lite djupare. Letar du efter ett starthem som gör att du kan bygga eget kapital? Kan du se dig själv investera i fastigheten, fixa den och sedan hyra ut den för en sekundärinkomst? Eller har du för avsikt att detta hem är den plats där du och din make maka blir gamla tillsammans?

Att veta hur du vill använda fastigheten hjälper till att fokusera din eventuella hemsökning. Om du letar efter en fastighet som så småningom kommer att tjäna som en investering, syftar du efter ett travlande område som kommer att tilltala många hyresgäster. Men du strävar efter ett hem som blir gammalt med dig, håller dig till en storlek, layout och plats som du kan se själv vara lycklig med under de kommande åren.

Beslutet att köpa ett hem är inte en som bör göras lätt. Om du är redo att göra ett åtagande har det många fördelar att äga ett hem. Men om du hoppar in på marknaden för tidigt kan köpet lämna dig med personlig och ekonomisk heartbreak. Som dig själv har du dessa frågor för att få en bättre bild av huruvida du är redo att ta springan.

Potentiella köpare, finns det några frågor som du vill svara på? Husägare, finns det några frågor du vill lägga till?