10 tips för att spara pengar på din elräkning

10 tips för att spara pengar på din elräkning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns så många moderna sätt att minska din energibalag. Bildkälla: Photo Click

Rika eller fattiga, vi kan alla använda lite sparsamhet i våra liv. När allt vill vika pengar på elräkningar när det finns mycket roligare sätt att spendera det? Kom ihåg din mormor? - Den som insisterade på att ha på sig en tröja istället för att sätta på värmen, ja, hon var en smart dam och vi kan lära oss några saker om hur våra sparsamma förfäder bodde.

Med dagens moderna bekvämligheter och energibesparande apparater är det verkligen ingen ursäkt att vara en energihöna. Att spara energi är bättre för våra fickböcker och vår planet. Låt oss titta på 10 sätt att spara pengar på din elräkning - saker som du kan implementera idag och eventuellt se resultat så snart nästa räkning kommer fram.

Nu vet du redan att du måste försegla ditt hem med caulking och weatherstripping, så vi kommer inte att slå den här idén till dig längre, men läs igenom dessa insiktsfulla tips för att se vad du kan göra för att spara lite grönt våra pocketbooks och på vår planet).

Det finns många sätt att spara på våra elräkningar. Bildkälla: Dream House Studios

1) Spara pengar med ett smart hem

Öka dina komfortnivåer och spara pengar genom att göra ditt hem smart. Det finns så många sätt att konvertera ditt hem till en smart, energieffektiv, väloljad maskin bara genom att omfamna någon modern teknik.

Programmerbara termostater är ett utmärkt första steg som kan göra ditt hem mer energieffektiv. Moderna termostater, som den här av Nest, lär dig dina familjer temperaturvanor och börjar efterlikna dem, stäng av värmen / luften när du inte är hemma eller vänd den under de hetaste / kallaste tiderna när klimatkontrollen är ett måste . Miljöskyddsmyndigheten (EPA) uppskattar att den genomsnittliga familjen kan spara 180 dollar per år, bara genom att installera en ordentligt programmerad termostat.

Du kan göra hela ditt hem "smart" genom att använda ett av de många hela hemautomatiseringssatserna som för närvarande finns på marknaden. Med dessa automationssystem kan du styra din belysning, temperatur, larm och till och med fönsterbeläggningar från din telefon. Vilken stor modern bekvämlighet som kommer att spara stort på dina elräkningar! Investera i modern teknik och gör ditt hem ett energigier.

Installera programmerbar smart home-teknik kan spara mycket pengar. Bildkälla: Wicked Smart Homes

2) Installera takfläktar

Dina bostäder är ofta för täppa på grund av dålig luftcirkulation. Takfläktar gör att luften kan cirkuleras mer effektivt, vilket sparar mycket pengar i dyr luftkonditionering. Du kan faktiskt göra din luftkonditionering några grader varmare när en takfläkt trycker på kall luft ner på dig och lägger till mycket besparingar i slutet av en varm sommar.

Medan en takfläkt inte verkligen har en drastisk effekt på husets faktiska temperatur gör det dig att känna dig kallare när du sitter eller sover under en. Varför? Eftersom luftflödet på din hud fördröjer svett och får dig att känna dig kallare.

En takfläkt kan även hjälpa till att sänka energikostnaderna under vintermånaderna. Leta bara efter omvänd brytare nära toppen av din fläktenhet, vilket gör att fläktbladet roterar i motsatt riktning, och trycker därigenom den heta luften som ligger fast nära taket ner till dig och ditt bostadsutrymme.

Takfläktar kan vara moderna och snygga. Bildkälla: Lneely Architecture

3) Byt ut Lightbulbs

Nu är alla medvetna om detta faktum: Att byta ut dina lampor till de otroligt effektiva LED-lamporna är helt enkelt smart. Först var dessa nya LED-lampor en mardrömskräddare med sina fula ljusa spolar som förstör utseendet på dina avancerade lampor och lägger till en hård nyans, vilket gör rummet allt annat än inbjudande.

Utseendet på denna teknik har dock förbättrats över tiden - det finns många alternativ som ser ut som riktiga lampor (gömmer spolarna inuti) och de avger attraktiva nyanser av ljus.

Med tanke på att det genomsnittliga hushållet använder 11% av sin energibudget på belysning, är det definitivt dags att byta till moderna lysdioder som kan minska belysningsenergianvändningen med 50% till 75% enligt InterNACHI. Få ett varmt upplyst rum och spara pengar med moderna LED-lampor - det är bäst av båda!

Det finns många fantastiska, moderna sätt att spara el. Bildkälla: Atmosphere Interior Design

4) Koppla ur kontakten

Här är lite känt faktum: Även om dina apparater inte används, suger de fortfarande sugkraft om de är inkopplade. Koll runt ditt hem, hur många apparater är för närvarande anslutna som inte används? Din dator? Din brödrost? Dina lampor? Dina tv?

Enligt US Department of Energy lägger dessa apparater 10% till 15% till din årliga energibalag. Unplugging dessa oanvända objekt kan lägga till upp till årliga besparingar på upp till 220 $.

Här är problemet: det skulle vara en stor smärta att gå runt unplugging enheter på en daglig basis.

Du kan bestämma dig för att helt enkelt koppla bort de enheter som du sällan använder eller du kan investera i några strömlister som gör att du kan stänga av flera enheter med ett enda klick. Hur som helst är urkoppling ett smart energibesparande tips som alla bör överväga.

Dra ur alla datorer och andra energisugande gadgets när de inte används. Bildkälla: Butter Lutz

5) Byt ut din vattenvärmare med en tanklös en

Det här steget är lite mer tidskrävande och dyrt men låt oss läsa om det ändå. Först är den initiala investeringen värd när du bor i ett upptagen hushåll som använder mycket varmt vatten och det är bättre än att skrika på dina barn var femte sekund till, "Skynda dig och gå ut ur duschen!"

Tankless vattenvärmare ger varmt vatten på behov De använder inte mycket slösad energi genom att ständigt uppvärma en hel tank av lagrat vatten. Tanklösa vattenvärmare värmer bara vattnet när det är påslaget. Enligt Energy.gov kan en energilagd tankfri vattenvärmare spara det genomsnittliga hushållet runt $ 100 per år.

Även om dessa tanklösa enheter är dyrare än sina mindre effektiva motsvarigheter, är de vanligtvis längre (typiska livslängd på 20 år) vilket gör investeringen mer värdig. Om du inte vill spendera extra pengar på en ny varmvattenberedare, överväg helt enkelt att stänga termostaten med några grader på din nuvarande vattenvärmare. Det är bättre än att inte göra någonting, och varje liten bit hjälper på lång sikt.

Tanklösa vattenvärmare kan kraftigt minska dina energikostnader. Bildkälla: H3K Design

6) Öppna Windows på natten, stäng gardiner under dagen

Vem som helst kan göra detta och det kostar inte dig en dollar att genomföra. Dina bostäder kan svalna med 10 till 15 grader på natten genom att helt enkelt öppna dina fönster och låta frisk luft komma in! Lägg till här en takfläkt och du kan faktiskt vara lite köld även i mitten av juli.

Under dagsljuset kan den ljusa, strålande middagssolen värma upp våra hem drastiskt, vilket får oss att vrida klimatanläggningen (A / C) till högt. Prova istället att installera blackout-gardinpaneler till dina fönster eller blackout nyanser. Genom att stänga dessa fönsterbehandlingar när solen är hög, blockerar du ut de hårda, heta strålarna och kyler ditt hem dramatiskt utan A / C.

Det tar oss tillbaka till de moderna bekvämligheterna för smart hemautomatisering, vilket gör att vi kan styra våra fönsterpaneler / persienner med en knapptryckning - även när vi inte är hemma. Nu är det effektivitet bäst!

Automatiserade persienner gör att du enkelt kan styra dina fönsternyanser. Bildkälla: Kontroll 4

7) utnyttja solens makt

Medan solpaneler inte är något vi enkelt kan genomföra, blir de mer populära för husägare som föredrar att gå grönt.

Solpanelsystem kan vara dyrt med vissa enheter som går upp till $ 10 000, men de flesta stater har federal kredit som kan minska denna kostnad drastiskt. Du kan undersöka skatteincitament av staten. Här är de fantastiska nyheterna - Forbes citerar att solpaneler motsvarar att plantera 88 träd per år, vilket drastiskt minskar din koldioxidavtryck och sparar i genomsnitt 84 $ per månad på dina elräkningar. Det låter som en win-win-för dig och för miljön.

Utöver det inledande priset på dessa enheter måste du också dra nytta av att anställa en professionell för att installera den, vilket gör dina upfront-kostnader ganska drastiska. Det är därför som det finns många människor som leaser eller finansierar solpanelsystem - låga räntor och värdet av ditt hem gör det här värt att överväga.

Solpaneler kan spara dig oerhört på dina elräkningar. Bildkälla: Kipnisarch

8) Forskning dina lokala energibesparingsprogram

Är dina apparater gamla och föråldrade? Har du fortfarande den tvättmaskin och torktumlare som du fick för 13 år sedan när du först giftdes? Dessa gamla men pålitliga apparater är energisvin och kostar dig mycket!

I Förenta staterna ökar köpet av Energy Star-apparater. Vill du veta exakt hur mycket pengar du kan spara genom att byta ut ditt kylskåp eller någon annan stor apparat med en Energy Star? Klicka här för den här praktiska kalkylatorn som berättar precis precis hur mycket pengar du slösar varje månad.

Uppgradering till Energy Star-apparater kommer också med stora rabatter som minskar den förestående kostnaden med så mycket som $ 100 per apparat. Med så många Energy Star-apparater som överflödar marknaden kan det vara svårt att hitta en som inte är energieffektiv inom en snar framtid, vilket tvingar oss alla att bli lite mer gröna. Undersök dina lokala energibesparingsprogram för att se vad som erbjuds - uppgradering till effektivare apparater kan verkligen spara pengar!

Uppgradera dina apparater till Energy Star-märkta. Bildkälla: I skapelsen

9) Byt ut ugnsfiltret

Ugnsfilter kan vara dyra. Med de flesta engångsmodeller kostar upp till $ 20 och behöver ändras var tredje månad. Detta gör att vissa av oss försummar att byta våra filter i rätt tid och utöka deras användning upp till 6 månader, men det här är ett dyrt misstag.

Användningen av gamla, smutsiga filter gör att våra uppvärmnings- och ventilationssystem löper mindre effektivt, vilket orsakar belastning på systemet och kostar oss mer pengar. Ett ansträngt ventilationssystem är lika med en kortare livslängd och det skulle definitivt vara dyrare att orsaka en omedelbar död hos våra hemvärmesystem än att bara gå ut och köpa ett nytt filter var tredje månad.

Du kan också köpa återanvändbara ugnsfilter som kan tas ut för rengöring och sedan poppas tillbaka på plats. Dessa filter kostar lite mer på förhand, men är värda att överväga om tanken på att köpa en ny var tredje månad verkar för mycket. Byt ut dina smutsiga ugnsfilter idag och andas in frisk luft i ditt hem.

Byt ut dina gamla ugnsfilter och andas nytt liv i ditt hem. Bildkälla: Flickr

10) Använd kallt vatten

Brrrr! Ingen vill ta en kall dusch, så det kommer vi inte att rekommendera - även om det skulle spara dig mycket i varmvattenuppvärmningskostnader.

Men dina kläder å andra sidan skulle vara glada att vara tvättade i kallt vatten, i själva verket skulle de förmodligen vara längre om du gjorde det. Med tillgången på tvättmedel som är avsedda för kallvattentvätt, kan de flesta kläder rengöras ordentligt i kallt vatten, om inte de är mycket smutsiga.

Det absoluta ultimata sättet att spara på dina månatliga elräkningar är att tvätta de flesta av dina kläder på kylcykeln i en Energy Star-bricka, så ge din höga elpost den kalla axeln genom att tvätta i kallt vatten när det är möjligt - dina kläder och din plånbok kommer att tacka dig.

Ställ in tvättmaskinen på den kalla cykeln för att spara pengar. Bildkälla: Genom Design-Studio

Frugalitet kan vara kul-speciellt när pengar som annars skulle slösas bort på elräkningar kan användas för de finare sakerna i livet. Det finns så många sätt att minska dina elräkningar med hjälp av smart teknik. byta lampor till LED; installera takfläktar; koppla ur oanvända enheter stänger våra gardiner under dag / öppnande fönster på natten; byte av smutsiga ugnsfilter; Uppgradering till Energy Star-apparater; använder solenergi använder mer kallt vatten och installera en tanklös vattenvärmare och listan fortsätter ....

Börja investera i din framtid (och planeten) genom att spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck med dessa enkla att genomföra energibesparande uppgifter. När nästa elräkning kommer, kommer du att vara glad att du gjorde det.

Vad gör du för att spara pengar på dina elräkningar?