20 Fantastiska sovrumsfärgscheman

20 Fantastiska sovrumsfärgscheman
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Färgerna på ett utrymme har förmodligen den största inledande effekten på hur du känner dig i det rummet. Är färgerna mjuka och drömlika? Är de djärva och livliga? Är de dämpade och fridfulla? Sovrummet är en underbar plats att presentera en färg schema som passar stämningen du vill känna mest medan du är där. Det här är annorlunda för alla, men begreppen bakom att välja sovrumsfärgpalett är ganska standard.

Om du är intresserad av att lära dig mer om färgscheman för sovrum, och hur man går till att skapa det utrymme du vill ha, läs vidare. Förhoppningsvis hittar du inspiration och information som hjälper dig att välja din perfekta sovrumsfärgpalett.

Rött, vitt och svart sovrum.

Svartvitt är a klassiskt färgschema, naturligtvis, men att lägga till rött i mixen tar bara färgerna till en helt ny nivå av energi. Rött är känt som den mest energiska av alla färger, så det gör en fin parning med den solida svarta och vita paletten. Bra färgschema för ett modernt sovrum som buzzes med inspirerande energi.

Neutral grå med en pop färg.

Mjuka grisar på väggarna, taket och de större tillbehören ger en lugn men modern inredning. Men pulserande röda accenter andas liv och personlighet in i det annars neutrala rummet.

Cool blå och vit.

Blå och vit som färgkombination i allmänhet är en evigt fräsch, skrubbad-ren combo. Som den färgschema för ett sovrum, blått och vitt har samma effekt. Sovrummen av dessa färger ser vänliga, "hemma" och inbjudande. Var noga med att införliva vissa jordtoner (t ex trämöbler) för att mala det luftiga utrymmet.

Tappningrosa och grå.

Rosa och grå är en klassisk färgkombination som kan användas i de mest bedårande spädbarnsskötselarna eller de chicaste sovrummen. Allt beror på färgerna undertoner, glans och dosering. För en charmig vintage känsla i sovrummet färgschema, håll pinks blek, nästan som om de har bleknat över tiden.

Rosa och orange sovrum.

För ett sovrum som söker en glatt retro-känsla, är rosa och orange en utmärkt färgpalett att utforska. Färgerna själva är djärva, men rummet behöver inte vara tangerin från golv till tak och Barbie. Inkorporera de färska färgerna i konstverk och dyker upp i ditt annars luftiga, neutrala sovrum för ett roligt och föryngrande sovrumsfärgschema.

Färsk grön och en pop av rosa.

Rosa är ofta förknippad med spädbarn eller unga tjejer, men sanningen är, det gör en underbar accentfärg i ett grönt sovrum. Som en släkting i rött kan rosa spela rollen som komplementära färger med grön ... mer framgångsrikt, vanligtvis eftersom sovrummet inte kommer att se ut som jul året runt.

Tvåtonade neutrala ämnen.

Grå med taupe, grädde med kol, eller solbränna med elfenben gör alla härliga och lugnande sovrumsfärgscheman. Att para två olika neutrala ämnen tillsammans för att skapa ett färgschema ger variation i färgningen (alltså mer visuellt intressant) utan att ta bort den lugnande neutraliteten.

Skoggrön med jordbrun.

En färgkombination som finns överallt i naturen är en som vi säkert kan ta på allvar, och skogsgrön med jordbruna är inget undantag. Även om djupet och mörkret i dessa färger kan vara lite överväldigande är nyckeln till att detta sovrum känns levande och inbjudande att säkerställa gott om naturligt ljus. En perfekt - och naturlig - balans till naturbaserad färgpalett.

Grön och lila.

MoreINSPIRATION
  • 15 Ungdomsfulla sovrumsfärgscheman - vad som fungerar och varför
  • 10 lugnande sovrum med analoga färgscheman
  • 10 färgscheman för ett gnistrande nyårsaftonparti

Det är lätt att få tag på ett färgschema för sovrummet (eller något utrymme, för den delen) och få den paletten att diktera alla inredningsbeslut för utrymmet. Men sanningen är att ett sovrums färgschema kan ge den allmänna inspirationen till rymdens övergripande atmosfär - detaljerna och inredningen behöver inte vara specifikt inom den paletten för att vara effektiva. Gilla denna gröna och lila sovrumsvignett. Det finns inte en matchig-matchig exklusiv grön och lila konfiguration, men atmosfären finns där. {Found on amandanisbetdesign}.

Vårgrön och himmelsblå.

Färgnamnen säger allt, eller hur? Dessa analoga färger (bredvid varandra på färghjulet) har gått ihop sedan gryningen, och de är ett perfekt färgschema för sovrum idag.

Moderna orange och blå.

Det är definitivt användbart att titta utanför de primära färgerna när man överväger färgscheman för sovrummet. Den här mjuka himlen blå, till exempel, ser underbart ut med en djupbränd apelsin. Massor av mönster och detaljer gör att sovrummet ser ut som hemma också.

Kustinspirerad blues med krämig vit.

Vetenskapligt är blues och greener visuellt lugnande. Om det här är det perfekta sovrummets vibe, rekommenderar vi att du får inspiration från havet. Creamy whites, som påminner om molnen eller whitecapsna, bleka aquas som själva vattnet, grundade av några jordtoner (trägolvet här, som sanden på havet) arbetar tillsammans för att skapa ett verkligt fridfullt utrymme.

Sofistikerat men ungdomligt blått och lila sovrum.

Feminin lavendel tar ett eget liv när det är parat med un-feminina färger.Anledningen till att blå och lila fungerar så bra är att de ligger direkt bredvid varandra på färghjulet. De kallas analoga färger. Analoga färger tenderar att skapa fina färgscheman. {Found on joystreetdesign}.

Djupblåsa och konjak (eller karamell).

Cognac är en sofistikerad, rik leathery tone som drar nytta av närvaron av en annan färg. Men för bästa resultat ska parringsfärgen ha djupa, rika toner också. Därför går djupt teal och konjak så bra tillsammans som ett sovrumsfärgschema. Färgerna är lugnande men seriösa, sofistikerade men varma. Och att lägga lite mässing i mixen tar bara saker över toppen, tycker du inte?

Grå och gult sovrum.

Denna moderna färgpalett har blivit populär de senaste åren av olika orsaker. Den "färglöshet" som känns som grå framkallar är en perfekt bakgrund för cheery yellow. Sovrumets färgschema är sofistikerat, friskt och modernt - alla bra skäl att luta sig på detta sätt i ett sovrums inredning.

Mysig, jordad brun och marinblå.

Medan grays har blivit grundstenen för neutralitet i samtida färger betyder det inte att bruna är ute. Rika, djupa bruna lägger till närvaro och mognad till detta ståtliga sovrum. Den svaga färgen är mjukad av detaljer som lyxig sammet på huvudbräda och fotbräda. Navy är en perfekt kompletterande färg - djärv nog att märkas, men på ett sofistikerat sätt. {Found on helengreendesign}.

Klassisk röd och marinblå.

Det är väldigt enkelt att ta ett knäjerk nautiskt färgschema som rött och marinblå och vrid ett utrymme till ett nautiskt temat rum. Men även de utan nautiska inredningstendenser kan använda klassisk röd och marinblå en färgkombination. Använd små variationer av rött (korall, till exempel) och gör den djupa marinen en sekundär spelare (eller vice versa) för en rolig twist på det klassiska sovrummet färgschema.

Lager av vitliknande släktingar.

Oavsett om du vänder mot den kallare grå sidan av vita eller de varmare ivoriesna, tenderar ett sovrum som är grundat på vithet att falla ner mjukt, lätt och ljust. För att komplettera ditt sovrumfärgschema, lägg till några jordningsmedel, till exempel ett marinkasta eller antikviteter. {Found on helengreendesign}.

Luxe silver och blått sovrum.

Det finns något om skimrande silverdynor som i många fall känns lyxiga. Att anta denna silvery glans som en viktig del av ditt färgpalett för sovrummet (liksom dess mer mattblå motsvarighet) är en väg mot ett ljust, ljust och lyxigt sovrum utan att känna sig överväldigande. Uppmärksamhet på texturella detaljer och införlivandet av speglade ytor, gör att detta utrymme känns sofistikerat och till och med varmt trots sin uberkylda palett.

Svartvitt sovrum.

Du kan knappast någonsin gå fel med svartvitt som ett färgschema, även (särskilt?) I sovrummet. Yin och yang av dessa polära motsatser, den skarpa kontrast som de utstrålar, ger ett iögonfallande och dramatiskt sovrumsutrymme.