Cliff Villa i Thailand Inramad av Kokos Träd Och Havsutsikt

Cliff Villa i Thailand Inramad av Kokos Träd Och Havsutsikt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Utsikten från toppen av denna klippa i Chantaburi, Thailand är underbar och det gör platsen till en perfekt plats för ett hus. Naturligtvis skulle dess utformning behöva utnyttja allt som platsen har att erbjuda, eller projektet skulle vara förgäves. När studion Junsekino Architect and Design blev ombedd att fråga om att komma fram till ett koncept för ett sådant hus, gjorde laget det bästa för att få ut det mesta av allt.

Villan de byggde här erbjuder totalt 300 kvadratmeter boyta. Den färdigställdes 2006 och rummen är organiserad på två våningar, där marknivån är upptagen av de sociala områdena och den övre nivån är en privat zon. Arkitekterna fokuserade på att maximera havsutsikten, såväl som naturljus och luftflöde men samtidigt säkerställde de en bekväm nivå av integritet och intimitet inne i huset.

Innan huset byggdes, brukade den plats där den står, vara en liten klippa full av träd. Växtligheten bevarades, projektet har liten inverkan på marken. Du kan fortfarande se kokospalmerna runt huset. Designkonceptet fokuserade på att skapa en nära koppling till omgivningen och särskilt havslandskapet. Det är därför infinitypoolen placerades parallellt med stranden.

MoreINSPIRATION
  • Cliff House formad av Ragged Site och de fantastiska vyerna
  • Minimalhus inramad av panoramautsikt och vackert landskap
  • Modernt familjehem omgivet av gamla eukalyptusträd

Totalt har huset fem sovrum och tre badrum. Vardagsrummen är grupperade på bottenvåningen i en öppen planlösning som sömlöst öppnar sig mot ett däck och sedan på en infinity-pool som har utsikt över havet. När solen träffar vattnets yta i poolen blir ljuset reflekterat i huset, vilket garanterar den ljusa och öppna inredningen som arkitekterna syftar till.

Inredningen är enkel. Bortsett från synpunkterna, är ett annat viktigt element som arkitekterna fokuserar på materialpaletten. De använde enkla och rena material som betong och trä och de fick dem att visa upp sin enkelhet och skönhet. Utsatta betonglofter, polerade betonggolv och massivt trämöbler ger utrymmen en hel del karaktär.