Modernt hem inom ett naturreservat i Chile

Modernt hem inom ett naturreservat i Chile
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Casa El Maqui är ett fritidshus designat av GITC Architecture i Quebrada el Maqui, Valparaíso, Chile. Den 2 723 kvadratmeter moderna hemmen är integrerad i en skyddad naturreservat.

Klienten ville ha ett säsongshus med en trädgård för en familj på sex för att samlas på helger och helgdagar. "För att inte störa de rika skogarna och ekosystemen sökte vi en redan skadad sluttning utan vegetation och byggde byggnaden där", säger arkitekterna. "Det nya landskapsarkitekturprojektet bör återhämta området".

Stålramar, armerad betong och trä användes för konstruktionen. En simbassäng och en biofilterdamm är bara några av de lyxiga funktionerna i denna bostad.

Layouten var planerad runt platsens topografi och vattnet har i trädgården. Sovrummen ligger i en suspenderad paviljong, inriktad mot bergen, medan de gemensamma områdena möter den anlagda innergården.

Inredningen är ljus och mysig, med oregelbundna väggar som förbättrar vardagsrummens dynamik. Vilka är dina tankar om utformningen av detta hem och hur det integrerades i sin miljö? [Fotografi av Felipe Díaz Contardo]