DIY Karta String Art With A Industrial Vibe

DIY Karta String Art With A Industrial Vibe
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Stringkonst var populär för några årtionden sedan, och det gör en comeback nu. Du kan skapa nästan vilken form som helst med strängkonst, och några enkla vrider kan göra väggkonsten helt anpassad till dig och ditt liv och stil. Här är en handledning för hur man skapar en stor karta över strängkonst med en industriell atmosfär under helgen. Känn dig fri att tweak allt du läser här för att göra ett stycke du absolut älskar!

DIY Nivå: Nybörjare / Mellanliggande

  • Material behövs:
  • Kryssfinerskärning till önskad storlek (19/32 "tjock använd i exemplet, och storleksanpassad ca 2,5 'x 3,5')
  • Färg (tillval)
  • Minwax Polycryl (tillval) 1 "eller 1-1 / 2" naglar
  • Bomullsträng
  • Slaktpapper eller tidning (eller papper, det är stort nog att göra en mall)
  • Tung väggmontering

Steg 1: Rita din karta.

Ta en bit slaktpapper, klippa till storleken på din plywood, och en karta över ditt strängart.

Använd nätnätet (mindre rutnät på den mindre kartan som korrelerar till ett större galler på ditt slaktpapper), rita kartläggningen av din karta på slaktpapperet. Oroa dig inte för detaljerna för mycket - de kommer att gå vilse på strängkonsten. Stick med de stora silhuettpunkterna. När din slaktarkort är tillfredsställande, klipp ut det.

Steg 2: Förbered din plywood.

Med din plywood skärs till den storlek du vill, sänka den främre ytan nedåt. För att uppnå ett industriellt eller rustikt utseende, oroa dig inte för att vara för dyrbar - sanda de grova kanterna bara tillräckligt för att hålla skarvar i sjön, men det handlar om allt. I det här exemplet behöll jag fabriksutskrift på plywood, bara slipade lite för att dämpa den lite.

Steg 3: Lägg till industriella detaljer. (frivillig)

Måla en rand eller tillsätt lite färgskivor på framsidan av din plywood för att ge den en grov industriell atmosfär

En del färg på slutet av en omrörningsskiva, till exempel, är ett perfekt fordon för att göra några diskreta splatters, om du vill.

En off-center stripe kan göra en bra touch som håller saker att vara för förutsägbar.

Sand allt ner. Kom ihåg att industriell stil är allt annat än glänsande - nyfärgad-ish.

Steg 4: Försegla plywood. (frivillig)

Slå ihop ett lager Minwax Polycryl (eller liknande tätningsmedel) på plywooden för att ge det en fin, klar look.

Låt tätningslocket torka.

Steg 5: Placera kartan på plywood.

När tätningen har torkat, ta tag i din slaktarkort, en hammare, dina naglar, lite målarband och din plywood. Det är dags att ha lite kul!

Lossa lossa några hörn av din slaktarkort på plywooden - bara tillräckligt för att hålla den på plats exakt var du vill ha den.

Steg 6: Hammerspik runt kartong siluetten.

För naglar använde jag svarta 1 "panelspik. För din referens: totalt brukade jag antagligen 2/3 eller 3/4 av en 6 oz. låda.

Välj ett hörn och börja hamra. Bestäm hur långt ifrån varandra du vill ha naglarna, var konsekvent när du arbetar runt siluetten.

Ett par tips för bästa resultat: Håll naglarna i vinkelrätt mot plywood; om man slår av på något sätt, använd din hammare på spikens sida för att manövrera den försiktigt på plats.

Gör också ditt bästa för att hålla den exponerade nagelhöjden konsekvent hela tiden. Jag rekommenderar att hamra varje spik i plywood omkring 1/2 "eftersom det räcker för att säkra det i brädet, men inte så mycket spiken pekar ut på plywoodets baksida.

Steg 7: Hammerbrännhjärta.

Välj den plats du vill betona - var du bor, eller där du har förtjusta minnen - och hammar i ett hjärta med naglar. Här vill du hamma naglarna ganska nära varandra, eftersom strängar från hela siluetten kommer att slå samman här. Det är ett ganska stort förhållande, av siluettspikar till hjärtat naglar, så sätt in så många som du bekvämt kan.

När silhuetten och fokalhjärtat är färdiga, ta bort slaktpapperet.

Steg 8: Installera monteringshårdvara.

Det kan kännas som att du hoppar pistolen lite och installerar monteringshårdvaran innan du har avslutat strängkonstprojektet, men nu är det faktiskt den enklaste och mest effektiva tiden att installera monteringshårdvaran. Plywood är tung, så jag har en tung väggmonterad fixtur (även om du troligtvis inte behöver en som rymmer 200 lbs, som den här visar).

MoreINSPIRATION
  • DIY en String Art Wall Piece
  • DIY Personlig String Art - Träd
  • DIY Baker Twine Heart String Art

Center, montera sedan den mindre monteringsdelen på baksidan av din plywood, enligt anvisningarna på förpackningsinstallationen.

Jag brukade bara använda en handhållen skruvmejsel, och det var lätt. Tar ca 2 minuter.

Steg 9: Stryk upp det.

Din spikade kortsilhouett kommer att se ut så här.

Tips: Använd bomullssträng eftersom det inte kommer att sträcka sig och förlora sin täthet som polyester eller poly-blandningsträngar har en tendens att göra. Jag hade en boll på 475 meter sträng och använde förmodligen hälften av det (mitt bästa gissning) för det här projektet.

Slå av strängen på en spik. Oroa dig inte om att hålla strängen slutar kort vid denna tidpunkt du kan trimma dem senare. Bara knyta en kvadratknut på en spik ungefär halvvägs genom den nedre delen av kartan.

Du kan se var jag startade min sträng i detta foto. Det är bäst att inte börja i hörnet, eftersom halvvägs kommer att ge dig en bättre uppfattning om hur man fördelar eller distribuerar nagelanvändningen i ditt hjärta.

Sedan du började halvvägs genom den nedre delen av din karta, sträng den här till den lägsta spiken i ditt hjärta.

Stryk upp det till hjärtat och tillbaka till samma spik (endast för startlinjen). Vik en gång runt din perimeterspik och gå tillbaka mot hjärtat. Sträng på samma spik, kom tillbaka till spiken bredvid din startkrämspik.

Gå upp och tillbaka, från omkretsen till hjärtat, så här. Håll löst spår av proportioner av antalet naglar som används; till exempel när jag hade spunnit naglarna ca 10 "från min startkretsspik (alla var spända på samma enda nagelspiken), så skulle jag gå vidare till nästa hjärtspik. Med andra ord, om du använde 20 naglar i ditt hjärta, vill du till exempel dela din yttre karta löst i 20 och sprida strängen i enlighet därmed.

Beroende på vilken karta du har valt kan du komma till en del där det inte finns någon möjlig rak linje från perimeterna naglarna till hjärtat. Detta hände flera gånger för mig, med min karta över USA. För att hålla strömmen av strängkonsten sträckte jag helt enkelt dessa naglar på ett sätt som upprätthöll linjens riktningar mot hjärtat, om det är vettigt.

Detta innebär ofta att jag var tvungen att slänga strängen för att upprätthålla riktlinjens integritet. Uppe i närheten kan det tyckas som ett udda drag, men från en fot eller längre bort är det strängriktningarna som skapar konsten här.

Spetsen av Texas, till exempel, hamnade så här. Se hur de "västra" strängarna inte ens går nära det centrala hjärtat, men de ger en illusion att de är på väg på det sättet? Det är vad du är ute efter.

Fortsätt strängning, se till att du distribuerar strängarna runt hjärtat i proportion till dina perimeter naglar. Det är också viktigt att du drar varje sträng passerar väldigt spänd, så den färdiga kartan behåller sin form.

Här är ett annat exempel på de knepiga utrymmena i nordöstra delen, där strängen på omkretsspikarna inte skulle ha en chans att nå hjärtat.

Jag etablerade min "linje" mot det centrala hjärtat.

Med hjälp av denna stränglinje gick jag fram och tillbaka på naglarna, gjorde mitt bästa för att upprätthålla linjens riktning, alltid inriktad på hjärtat.

Steg 10: Slå av den sista strängen och ge dina fingrar en paus.

När du är klar kan din karta se ut så här. Jag blev kär i min och dess råa, industriella atmosfär. (Strängen är mycket tydligare i verkligheten.)

Steg 11: Montera strängkonsten på väggen.

Använd en nivå för att installera den andra delen av ditt tunga väggfäste på väggen.

I enlighet med installationsanvisningarna håller du den vinklade sidan uppåt. Detta kan se udda eller känna sig kontraintuitivt, men det är den här vinklade kanten som håller stycket upp. Stycket glider ner precis bakom denna kant.

Steg 12: Njut av din nya väggkonst!

Min USA-strängkonst hänger på väggen på vår korridor. Jag älskar sin väggaccent storskala och det faktum att det trots att det är ett tredimensionellt konstverk stannar inte för långt.

Vi hoppas att du tycker om att skräddarsy din egen strängkonst ... och att du tycker om den låga prislappen på en så stor bit väggkonst också.