Åtta våningar bostad i Senri

Åtta våningar bostad i Senri
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Sådana höga bostäder är ovanliga. Den här ligger i Senri och det är ovanligt lång och ändå ganska liten när man tänker på det. Huset var utformat för en familj på tre. Det verkar som för mycket för bara två föräldrar och deras son. Det kan mycket väl vara fallet men det är vad kunderna ville ha.

Residenset har totalt 8 nivåer. Dessa inkluderar ingången i källaren och takterrassen. Begreppen "nivå" eller "golv" tenderar att bli tvetydiga. Så, för att vara tydlig, finns det inte 8 nivåer i sig. Det finns dock fortfarande minst sex våningar, oavsett hur du tittar på problemet. När det gäller inredningen var varje rum utformat som ett separat område och inte i förhållande till de andra. Det betyder att det inte finns kontinuitet mellan utrymmena.

MoreINSPIRATION
  • Ovanligt Split-Level House i Philadelphia
  • Två våningar bostad med en modern design i Uruguay
  • Iögonfallande modern fasad bostad i Argentina

Byggnaden har en stålstruktur. Arkitekterna som arbetade vid detta projekt använde synlig stålram i 40mmx125mm platt bar som gjorde att de kunde göra varje utrymme utan gravitation. Observera att marknivån är ganska liten i jämförelse med de andra. De övre nivåerna bildar ett kompakt block. En annan mycket ovanlig egenskap hos byggnaden är det faktum att det inte har några fönster förutom den rad av glasväggar som viks runt byggnaden som ett band. Detta gäller endast fasaden. Det finns ytterligare fönster på sidorna, även om det är ganska litet och i små siffror. {Found on architezer}.