Ett charmigt nytt hotell vid foten av Mont Blanc

Ett charmigt nytt hotell vid foten av Mont Blanc
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Nira Montana är ett nytt hotell som byggdes i La Thuile, en liten stad i Valle d'Aosta i Italien. Det är det första femstjärniga hotellet i detta område och det drar nytta av ett utmärkt läge och underbar utsikt. Här, vid foten av Mont Blanc, är inredningen fascinerande och drar människor in från hela världen. Hotellet designades av arkitekten Simone del Portico och det ser väldigt vänligt och välkomnande ut.

Det är lätt att se att detta inte är ditt genomsnittliga fina hotell. Det erbjuder höga krav men på ett mycket hemtrevligt sätt. Designad för att se mer ut som en stor stuga än ett hotell, är byggnaden menad att vara mysig och inbjudande och för att erbjuda denna typ av atmosfär valde arkitekten att använda en palett av traditionella och rustika material som integreras i en modern miljö.

Även om det finns mycket ved i hela hotellet, har det inte den viktigaste rollen i designen. Den användes här i kombination med förvrängd stål och järn samt med trämönstrad tapeter och ljusa färgfärger, vilket resulterar i en balanserad och mångsidig fördelning av material och ytor. Det finns en stark närvaro av naturmaterial i hela, men det hindrar inte hotellet från att ha en modern känsla.

MoreINSPIRATION
  • Nolitan Hotel Interior Design av Grzywinski + Pons
  • Vackert Mystique Hotell i Santorini
  • Det lyxiga St. Regis-hotellet i Mexico City

Moderniteten kommer från designdetaljer som en övergripande ljus och ljus atmosfär och en balanserad kombination av texturer och finish. Vita accentväggar och tak är blandade med chokladbrunt trä och läder accenter. Ekgolv skapar sammanhållning hela tiden och ger en trevlig bakgrund för inredning och dekorationer.

Hotellet har ett spa, en inomhuspool, en bastu, ett ångbad, en behandlingstuga, massagerum och olika avslappningsområden. De är avsedda att göra gästerna så bekväma som möjligt och de erbjuder ett perfekt tillfälle att varva ner och njuta av några dagar av fullständig avkoppling.

Rummen är inbjudande och eleganta, med trädmönstrat tapeter, snygga designmöbler och hela dekorens accenter. De har tillgång till terrasser och balkonger som också är inredda, vilket ger en bra miljö från var att beundra utsikten och omgivningen.