Original Melbourne Home Addition Exudes Positiva Vibes, Balance

Original Melbourne Home Addition Exudes Positiva Vibes, Balance
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kiah House,av Austin Maynard Architects, är en arkitekturförlängning till en weatherboard stuga i North Fitzroy, Melbourne. Projektet kort antydde att skapa en förlängning med gott om positiva vibbar: en fristad för paret som bor här, men också ett ställe att underhålla vänner och familj.

"Förlängningen består av två separata arkitekturstycken," förklarar arkitekterna. "Sovrumshaven - som sitter bredvid det ursprungliga huset som sträcker sig till norra gränsen - och det separata kontoret som står ovanför. Det ursprungliga viktorianska huset, byggt 1927, har respektfullt restaurerats och uppdaterats med ett nytt kök och badrum. "

Arkitekterna tog inspiration från japanska trädgårdar och buddhistiska reträtt i Kyoto för att skapa husägarens önskan om fred och balans. "På Kiah House var vi skyldiga att skapa utrymmen, både privata och delade, som springer ut i trädgården, och är ändå anpassningsbara nog för att skapa ensamhet och integritet vid behov."

I sovrummet ligger en dedikerad buddhistisk bönrymme. Den öppnar upp till trädgården och dammarna genom glidande, dubbelglasade glaspaneler, suddiga linjerna mellan inomhus och ute. Det höga, citronduftiga tuggummit är omgivet av ett litet däckområde: en plats för ägarna att sitta och meditera. "

Upphöjt över det ursprungliga huset och nås via spiraltrappa, har ägarens hemmakontor utsiktsutsikt över omgivningen. Väggmålningen under kontorsfönstret, som föreställdes av konstnären Seb Humphreys, visar en mild vridning av färg, vilket ger en original touch. Njut av vår bildtur och lämna en kommentar och låt oss veta vad du tycker!

Information tillhandahållen av Austin Maynard Architects; Fotografi med tillstånd av Tess Kelly.