Hur man förskönar en oanvänd eldstad i ditt hem

Hur man förskönar en oanvänd eldstad i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Så, du flyttade bara in i ditt vackra historiska hem, men det finns ett inte så vackert föremål - eldstaden kan inte användas. Tänk inte att du bara måste hålla det ett svart hål! En öppen spis kan faktiskt göras för att se dekorativa och förblir fortfarande centrumets fokuspunkt, utan att den kan fungera. Skönheten i eldstäder är att du fortfarande har gott om plats för att visa dekorativa föremål, ta färg i ditt utrymme genom att dekorera omgivningen eller ta in hushållsartiklar för att göra det funktionellt. Oavsett hur du väljer, kan du försköna din oanvända eldstaden.

  • Använd din eldstad för visning: Den underbara delen av heminredningen är att reglerna om vad du kan och inte kan göra existerar inte. Visst kommer det att finnas trender mot vissa stilar, färger osv ... men verkligheten är att ditt hem borde reflektera din personliga stil. En oanvänd spis kan göra en vacker plats för att visa konstverk, dekorativa vaser, blommarrangemang och mer. Manteln är alltid ett bra ställe att börja när du lägger till bildskärm. Prova en "mantlescape" - som skulle inkludera att föra in varierande element som lägger till höjd, konsistens och ställer in scenen för ett "landskap" av dekorativa element.
  • Funktion och praktiska egenskaper: Om du föredrar att din oanvända spis har en funktion, vad sägs om att lagra objekt i den? Du kan börja med att städa insidan av eldstaden och till och med måla den med brandfarlig färg. När du har låt det torka, kan det nu användas som en bokhylla eller dekorativa väggdisplay. Förvara böcker, konstgjorda eldstammar, eller använd dekorativa smidesjärnskiktslogghållare för att visa samlarobjekt och arvslager. Tänk utanför "brandkällan", och du kommer noga att hitta en funktion som du aldrig tänkt på tidigare. Dessutom, vem kan inte använda mer dekorativa och funktionella områden i ditt hem?

  • Dölja din eldstad Om din oanvända spis skulle se bättre ut genom att stänga eldstaden, finns det sätt att fortfarande försköna det. Överväg eldstaden med plywood och sedan måla utsidan av träet. När du har gjort det här kan du lägga till färgglada konstverk framför det, eller göra det till en bakgrund för konstverk eller golvmonterade skulpturer som kan sitta på golvet framför eldstaden. För att accentuera skönheten i eldstaden, överväg att lägga mosaikplattor eller dekorativa metall till kaminen (området runt eldstaden). Det här hjälper till att göra en kontaktpunkt för din öppen spis, och du kan införliva färger från ditt rum för att binda in färgfärg på plywood.

  • Ändra med årstiderna: För många människor behandlas eldstaden manteln som deras dörrkrans - ständigt föränderliga färger och inspiration baserad på säsongen. Överväg detsamma för din oanvända spis. På semestern fyller du din eldstad med höstinspiration med grenar, löv och pumpor. För jultiden är färsk eller konstgjord vintergrön vacker och under våren och sommarmånaderna, överväga att lägga till färska blommor och naturliga element, som bambu-vass, raffia och andra organiska element. Ta en promenad runt ditt grannskap för inspiration, du brukar hitta en mängd saker i din egen bakgård.

Bild med tillstånd av: Papper och bläck

En oanvänd spis behöver inte vara ögon öm; Faktum är att de ovan nämnda föremålen kan ge dig idéer för att försköna ditt utrymme, utan att behöva bli av med kaminen! Andra idéer är: Placera en dekorativ fällbar skärm framför eldstadshålet, eller placera en LED-fisk akvarium eller digital eldstad på plats! Medan vissa idéer låter mot de vanliga inredningsidéerna, det är det som får ditt kreativa sinne att tänka! Se vad du kan skapa i ditt hem.

Freshome läsare har någon av er oanvända spisar? Hur dekorerar du dem, eller bor du bara?