10 Färgalternativ som passar till sovrummet

10 Färgalternativ som passar till sovrummet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det stora sovrummet är din oas, det fridfulla reträtt där du söker avslappning. Helst bör det vara din egen skiva av himlen och det är inte en omöjlig sak att uppnå. Det första steget ska vara att välja rätt färgfärg. Röd kan vara din favoritfärg men det skulle definitivt inte hjälpa till att göra detta utrymme till en avkopplande och fredlig reträtt. Här är några färger som skulle:

Vit.

Låt oss börja med vit, eftersom det är det enklaste av alla. Eftersom vit är en neutral färg fungerar det bra med en mängd andra färger, så att du kan välja att måla dina sovrums väggar vitt och inkludera färgstarka accenter i form av inredning accenter och tillbehör.

Grädde.

Enkelt och neuralt, grädde är ett annat underbart alternativ. Det kan också kombineras med en mängd olika accentfärger och alla slags mönster, så att du kan anpassa ditt sovrumsinredning genom möbler, tapeter och tillbehör.

Brun.

Brun är en varm, jordig färg och det gör det till ett giltigt alternativ för sovrummet. Det skulle ge rummet en inbjudande och bekväm känsla. Bruna väggar kan kombineras med ljusmålade möbler för ett balanserat och modernt utseende.

Grå.

Även om grå kan uppfattas som en sorglig, negativ färg, skulle det vara ett bra alternativ för sovrummet eftersom det skulle ha en övergripande lugnande effekt. Grays kan också se mjuka och varma och en miljö som omsluter sig i denna nyans skulle vara väldigt avslappnande efter en lång dynamisk arbetsdag.

Svart.

MoreINSPIRATION
  • Hur man väljer ett sovrum färgfärg?
  • Färgalternativ för köket
  • 5 vackra färgsystem lämpliga för köket

Många människor undviker svart eftersom det är så stark färg. Men det behöver inte se dramatiskt om man kopplar det med neutrala tillbehör och naturliga texturer. Dessutom är svart bra eftersom det inte speglar färg och låter dig koppla av även när det är soligt ute.

Marinblå.

En liknande effekt kan uppnås med marinblå. Det är en mörk nyans, inte så dramatisk och läskig som svart och den kan också kopplas med en mängd andra färger. Det är också en perfekt grund för att skapa en tema inredning.

Grön.

Grön är en naturlig, organisk färg som du kan para vackert med trämöbler, bambu golv och andra liknande element. Det blandar sig väl med neutrala nyanser men också med ljusare toner som gul, orange eller korall.

Gul.

Mycket glad och positiv, gul är ett fint färgalternativ om sovrummet är litet och du vill få det att känna sig mer rymligt eller om rummet har små fönster. Med gult kan du vända sovrummet till ett soligt och glatt reträtt.

Lila.

En mjuk nyans av lila som lavendel skulle se bra ut i sovrummet. Det skulle passa bra med grå och det skulle se kvinnligt och romantiskt så bestämma om det här är en titt du vill ha för ditt sovrum.

Himmelsblå.

Par ljus nyanser av blått med trä för att skapa en strandinspirerad, kustinredning. Lägg till vita och mörka accentelement för kontrast. Himmelsblå är en avkopplande färg och det gör också utrymmenna mer öppna och rymliga.