Modernt och traditionellt Potxonea House av OS3 Arkitektura

Modernt och traditionellt Potxonea House av OS3 Arkitektura
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vanligtvis har de stora huvudstäderna i världen gamla och nya byggnader. Det finns alltid en gammal sida av staden, det historiska centrum och den moderna sidan av staden som du kan beundra. Vår huvudstad, Bukarest är en del av dessa huvudstäder också men det arbetar fortfarande i sitt historiska centrum som behöver rehabilitering. Byggnaderna är gamla och försämras, blekade och i dålig form så att en bra rehabilitering kommer att försöka hålla dem levande och hjälpa dem att behålla sin historiska charm.

I Spanien, i Usurbil, på Irazu Street 4 finns det Potxonea House som tillhör en uppsättning byggnader som utgör den historiska stadskärnan och som också behövde rehabilitering. Satsen skiljer två stora offentliga områden: Dema plaza (Usurbils huvudplats) och Askatasuna Plaza.

MoreINSPIRATION
  • Ovanligt Split-Level House i Philadelphia
  • De Oostvaarders av Drost + van Veen architecten
  • Ovanlig byggfasad i Mexico City

Även om Potxonea-byggnaden hade bostadsanvändning tidigare hade den varit i dåligt strukturellt tillstånd och tömt i många år. Kommunen är ägare till denna byggnad, som också är klienten för OS3 Arkitektura som tog hand om rehabilitering av denna byggnad. Således innehöll den nya byggnaden en ny fasad för byggnaden för att bredda sina öppningar och låta det naturliga ljuset invadera norra sidan av denna byggnad.

Fasaden av byggnaden som dess interiör är en kombination av moderna och traditionella. Det användes tonad svart för det yttre skalet av trä, men den naturliga finishen är kvar i ingången till byggnaden och den sträcker sig också inuti byggnaden. Denna kombination representerar en balans som försöker bevaras mellan förflutna och nuvarande, särskilt när hänvisningen görs till en historisk byggnad som används för kulturella ändamål. {Found on archdaily and pics av ​​Jorge Allende}.