Ny Toronto Garden House avgörande ägarens liv

Ny Toronto Garden House avgörande ägarens liv
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Arkitektfirma LGA Architectural Partners föreställde sig detta snyggt namngivna trädgårdshus som vertikalt staplade vardagsrum, så att trädgårdsutrymmet sträcker sig under stora fönster från golv till tak och dörrarna är öppna på trädgårdsplan.

Ägaren till det här vackra trädgårdshuset ville stanna kvar i sitt grannskap, men bytte ut sitt gamla edwardianska hus för en nybyggnad i Torontos västra ände. Minimering och avveckling av hennes liv var således möjligt, eftersom ett nytt hem kan radera gränserna mellan möjligt och omöjligt. Så hon bestämde sig för att driva ännu längre och arbeta med arkitekterna när hon utformade sitt hem.

Enkla, praktiska och ljusa utrymmen fick karaktär med färg, struktur och mönster. Byggd på en blygsam budget, har detta trädgårdshus i Toronto en direkt anslutning till utomhus och ägarens preferenser. Frukostrummet på framsidan av huset har utsikt över gatan genom ett stort fönster och dubblerar som en inomhus veranda. Bottenvåningen är oftast öppen för trädgården. När ägarna tar sig in i hemmet från trädgården leder en uppsättning tre trappor upp till en halv nivå där köket, matsalen och entrén är. Arkitekter avslöjar hur trädgården växer vertikalt:

På andra våningen och i husets nexus utnyttjar biblioteket / kontoret naturligt ljus och utsiktsutsikt med ett skrivbord placerat framför ett fönster från golv till tak med utsikt över mogna trädgårds träd. Uppe i en liten trappa känns sovrummet och det blygsamma tredelade badrummet, men inte trånga som stora fönster, tvätta inredningen med naturligt ljus. En takfönster ovanför den öppna stigaren trappa upp till andra våningen drar naturligt ljus ner i huset, vilket minskar behovet av konstgjort ljus i källaren.”

Spridning över 2800 kvadratmeter, det moderna kanadensiska trädgårdshuset ståtar med en varm och inbjudande frontfasad som alla är klädda i trä, genomträngda av överdimensionerade fönster med översvämningar med naturligt ljus. Arkitekterna säger att de utformade "en snyggt staplad trapezformad låda som maximerar platsen för det smala partiet och andas i generositeten hos den intilliggande lanewayen. De klädde fram- och bakfasaderna i cedar utan underhåll, för att varmt hälsa på gatan och sidorna med en mörk cementtavla för att visuellt "ta bort" det privata huset från den delade lanewayen.”

Inuti huset regerar en elegant atmosfär som utrymmen strömmar från en till nästa. Ljus och luftig, prickad med färg här och där, så visar interiören i detta magnifika trädgårdshus i Toronto sig genom fotografen Ben Rahn från A-Frame.