Stilla stolar erbjuder en avkopplande flykt från en bullrig värld

Stilla stolar erbjuder en avkopplande flykt från en bullrig värld
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tack delvis till tillkomsten av teknik och den växande populariteten hos öppna kontorsplaner, blir våra arbets- och bostadsområden bullrigare än någonsin. Lyckligtvis har flera företag tagit upp utmaningen att skapa tysta stolar som erbjuder lugn och ro.

En är resultatet av ett samarbete mellan tre affärspartners:John Lewis, en U.K.-baserad varuhus;Tyst mark, en ideell organisation som fokuserar på att öka medvetenheten om de negativa effekterna av bullerförorening. ochSilentium, ett företag som specialiserat sig på aktiv ljudreduceringsteknik.

DettaTyst stol är den första möbelen att använda aktiv brusreduceringsteknik. En prototyp var stationerad vid John Lewis butik i Birmingham, England, förra året, vilket gav gästerna möjlighet att uppleva en oas av fred i kaotisk miljö.

Efter samma princip, den Offline Stol av polsk designstudentAgata Nowak tar lugn och ro till nästa nivå. Den har inte bara en akustiskt isolerad design utan också en speciell ficka som aktivt blockerar Wi-Fi och cellulära signaler, så att du kan koppla av utan störningar.

Att ha ett lugnt ställe att komma ifrån allt eliminerar behovet av brusreducerande hörlurar eller vita ljudmaskiner. Trots att ingen av dessa stolar är kommersiellt tillgängliga, signalerar de ett drag mot att flyga - även om det bara för några minuter - från den till synes oändliga liv och rörelse i våra dagliga liv.