Pile Isle Reloaded bänk gjord av 10 olika typer av bambu från Colombia

Pile Isle Reloaded bänk gjord av 10 olika typer av bambu från Colombia
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bambu är ett mycket uppskattat material som används för alla sorters saker. Kanske mer information kommer att klargöra din bild om det eller bestämma dig för att uppskatta det mer. Det är en av världens snabbast växande växter och är mycket viktigt för områden som Sydasien, Sydostasien och Östasien ekonomiskt och kulturellt. Här används bambu som byggmaterial, som livsmedelskälla och råprodukt. Det finns många arter av bambu som finns i olika klimatområden och var och en presenterar olika funktioner.

Användningen av bambu är många: används i kinesisk medicin, möbler, textilier, papper, musikinstrument, vattenbehandling, transport, landskapsarkitektur, för kroppskonst i allmänhet, brukade göra fiskestänger och i Malaysia används som brandman. Det visas också i många kulturer som en symbol för olika saker eller begrepp. I den kinesiska kulturen är bambu symbolen för livslängd och i Indien är symbolen på vänskap.

MoreINSPIRATION
  • Innovation bambu bänk från Gal Ben-Arav
  • Goan Bamboo Chair av Prajakta Bamanikar
  • Golv 101: En guide till bambu golv

Konstnärerna Elena Goray och Christoph Tönges använde bambu för att skapa denna bekväma Pile isle Reloaded bänk för det tyska bambu designföretaget Conbam. Användningen av detta material är uttryck för enkelhet, motstånd och naturligt. Bänken kan erbjuda dig ett bekvämt säte och kan få dig att känna dig som flytande på ytan av vatten på en exotisk plats där bambu växer. Den kan användas i offentliga utrymmen, dess närvaro kan omvandla ditt vardagsrum till en exotisk plats eller du kan använda den till din trädgård där du kan koppla av och njuta av fräscha sitter på den här fina bänken.