High-End Home Design, Konst på Show i salongen New York

High-End Home Design, Konst på Show i salongen New York
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det har kallats New Yorks "fanciest" designshow - Salon Art + Design är speciellt för att det meddelar de ofta separerade high-end konst och design sektorerna i en magnifik händelse. Utställningen har banbrytande nya designers tillsammans med kända mästare, ikoniska årgångar bredvid nya, moderna skapelser. Som vanligt var det svårt att bara välja några höjdpunkter, så vi har avrundat mer än 30 konstverk och möbler som vi älskade.

Först är detta fantastiska credenza från Amman Gallery. Stycket är täckt av handverktyg som har omvandlats till ett fantastiskt perforerat mönster. Huixcolotla Console från Angulo Cero är inspirerad av mexikansk folkkonst som använder perforerat papper, men här är hantverket mästerligt gjord i läder. Marmor och mässing utgör de övriga komponenterna i skåpet.

En liten bordslampa från Bernard Goldberg Fine Arts charmade oss genast. Årgångstycket har en modern industriell atmosfär som passar bra i dagens stilfulla dekorationer.

När det gäller designmästare är Geo Ponti en ikon. Ponti skapade detta sällsynta par kistor på 1950-talet för Singer & Sons. Karl Kemp Antikviteter presenterade de luströsa kistorna, som är tillverkade av valnöt, och visas tillsammans med en spegel med begränsad upplaga från Jaques Goldstein i brons. Spegeln är en av åtta skapade 2012 och signerad av konstnären.

Cristina Grajales Gallery of New York visade detta spektakulära skåp av den franska designer Christophe Côme. Smidesjärnstycket har mjölkade glaskronor med vitguld och moongoldblad. Côme började som skulptör och juvelerare men vände snart sina talanger till skulpturala möbler och belysning. Vi tycker att detta "Wrought" skåp har en annan världslig känsla.

Denna pittoreska golvbrännare från Londons David Gill Gallery är "Toledo" av Garouste & Bonetti. Designduoen är baserad i Paris och är känd för att "implantera tvivel" med sina bitar eftersom "god smak verkligen stör oss mycket." Lampans kropp har nästan en tecknadliknande antropomorf form som betonas av armbågarna i armar som håller varje enskild nyans. Fixturen är tillverkad av svartlackad fiberpasta och armarna är färdiga i guldblad.

Som fans av Maria Pergay var vi glada över att se hennes 1968 riksstolstol i Demisch Danant booth. Pergay är kubanskfödd och är bäst för sitt arbete med rostfritt stål. Denna stol har kallats hennes "telefonkort" och är ett utmärkt exempel på hennes sensationella arbete med detta traditionellt industriella material.

Denna minimalistiska "Distortion Bench" skapades av den libanesiska designern Najla El Zein. Presenterad av Freidman Benda, är stycket konstruerat av fiberförstärkt betong och skum. När man tittar från en normal vinkel verkar bänken ha en jämn puckel, men om man tittar ovanifrån kastar utskjutningen en skugga som ser ut som en snedvridning i den platta bänken.

Medan det fanns mycket splashigare bitar i Galerie BSL-båset, utstrålade denna lilla och avrundade stol mycket stil. The Hue Chair av Studio MVW har tygklädsel och en mässing anodiserad rostfritt stål ram. Den mjuka färgen på mässingsfinishen lyfter fram de eleganta bågar som utgör det mesta av stolen. Det är väldigt enkelt men extremt slående i sin tysta elegans.

Galerie Chastel-Marechal visade den här sällsynta guld- och svarta konsolen av Jacques Adnet i parning med ett utmärkt exempel på speglar skapade av franska designer Line Vautrin. Tortillons spegeln är mycket sällsynt och gjordes runt 1960. Den runda spegeln är inramad av snodda utskjutningar som är inlagda med små rutor av silverspegel. Christies auktionshus som heter Vautrin är "epitom av parisisk neo-romantisk chic".

En annan Line Vautrin-spegel visades av Maison Gerard.

Ett litet och färgstarkt bord av den holländska designern Hella Jongerius är viktigt för sin unika lagring av begränsade färgglasur på ler som resulterar i nya och oväntade nyanser. Varje kakel har en sektion som är täckt av glasyr ihop med resten av plattan som är i sitt naturliga tillstånd. Jongerius är känd för sin "mästerliga användning och förståelse av färger, material och ljus." Biten presenterades av Gallery kreo.

Som stora älskare av textur kunde vi inte ta våra ögon av dessa underbara väggpaneler i Galerie Negropontes monter. Den franska konstnären Etienne Moyat har "tämjt eldens språk" för att skapa dessa underbara väggar såväl som inredning. Skurna, svepande bågar matchas med mer subtila linjära texturer. Veden brinner sedan för att skapa mer visuellt djup innan det poleras till en rik glans. Det är den perfekta exemplifieringen av en vägg.

En sådan cool bit båt: Galleri ALL Los Angeles presenterade en rad verk, varav många skapades av Zhipeng Tan. Den kinesiska konstnärens inredning är alla gjorda i metaller. Den minutiöst detaljerade scenen som ingår i Colosseum Coffee Table är av Po Shun Leong och är gjord av blandat trämaterial.

Melting Console är en del av 2017 Lotus Collection av Zhipeng Tan. Mässingskonsolen är gjord med användning av förlorad vaxgjutning, vilken Tan använder i stor utsträckning i sitt arbete.De former han skapar sträcker sig från miljö, till exempel rötter och vattendroppar, till figurativa representationer som ryggrad och bäcken.

En konstant folkmassa stod i förvåning vid detta arbete av konstnären Rowan Mersh. Asabikeshiinh IV (Dreamcatcher IV) ser ut som en texturerad målning långt ifrån, men vid närmare granskning är ett noggrant sysat geometriskt stycke bestående av skivade turritella skal. Ombre nyanser som ebb och svälla hela arbetet är fantastiska och bevis på sin erfarenhet av experimentella textilier. Presenterad av Gallery Fumi, är det avstängd från taket mycket som en vanlig drömfångare skulle vara.

Gallery Fumi hade också denna anmärkningsvärda bord av italiensk formgivare Francesco Perini. Den unika aspekten av denna tabell är att det är marmor inläggt med trä. Perini är känt för sina sofistikerade möbler och raffinerade marquetry tekniker. Hans firma gör speciella bitar för avancerade hem och är också ett laboratorium för nya sätt att skapa verk som samlar trä, sten, obsidian, marmor, järn och glas.

MoreINSPIRATION
  • Salon Art + Design som presenterar senaste i avancerad design
  • Toppval från salongen Art + Design 2016
  • Architectural Digest Design Show Egenskaper Innovations for Home Design

Inte bara visuellt gripande, det här fantastiska facetterade skåpet från Garrido Gallery har en unik konstruktion där det främre benet på skåpet rör sig med dörren. Tall Mineral Commode är gjord av valnöt färdig i förgylld mässing. Expertutförandet är uppenbart i bristen på detekterbara sömmar var som helst på skåpen.

David Nosanchuk's Butterfly Asteroid berättar historien om mötet med Limenitis Arthemis Butterfly och Itokawa Asteroid (25143). "Presenterad av Hostler Burrows, har stycket kroppar av fjärilar i solid brons som skapades med 3D-skanningar av en riktig fjäril. Vingarna är gjorda av lasergraverad bokfiner. Det är en magnifik skulpturell ljus som också provocerar samtal och undrar.

Keramik njuter av förnyad intresse idag och när de är så komplexa och attraktiva som denna "Swirling Vessel" av Sakiyama Takayuki är det inte konstigt. Representerad av Joan B. Mirviss LTD. Den fantastiska konsistensen av stengodsdelen kommer från handskärning som görs inifrån och ut. Inte överraskande är hans arbete inspirerat av havet och vågorna. Det är häpnadsväckande hur dessa kärl, gjorda av styva stenprodukter, kan framkalla en känsla av elegant rörelse.

En härlig trompe l'oeil commode har en mycket rolig, nyckfull design målad på framsidan. Cabriolebenen slutar i gyllene hovar och biten är täckt med gråkantad marmor. Designad i 1940-talet i Frankrike, är stycket från Maison Jansen och presenterades av Liz O'Brien Editions.

Lost City Arts, som är känd för sin roll som en ledande källa till design och konster från 1900-talet, presenterade detta underbara vardagsrum, centrerat kring kaffebordet från Philip och Kelvin Laverne. Den anpassade bordet är skulpterad bronsavlastning och har en organisk form och struktur från en teknik som Laverne sällan använde. Det beställdes 1969 av Columbia University som en gåva till en filantrop.

Magen H-galleriet i New York hade detta funky skåp. Mer än en person var överhettad och sa att de ville krypa inuti! De avrundade ytterdörrarna glider för att öppna facket och skåpet med blygsamt beige håller det smalt utseende. Medan funktionen, dess form, design - och i första hand dess storlek - gör det också ett uttalande stycke.

Stjärnan i Magen booth var den här skärmen av Pierre Sabatier kallad "Mur Vivant 70". Den imponerande delen koppar och mässing skapades ca 1970 och gav honom honom stor berömdhet. Faktum är att det var hans större bitar som fick mest uppmärksamhet för den franska skulptören, vilka var intresserade verk som fokuserade på funktionell design samt konst för konstens skull.

Matthias Bengtssons Growth Chaise Longue, presenterad av Galerie Maria Wettergren, är en som en kram av främmande vinstockar redo att få din lutande form. Gjord av gjuten brons med en svart patina, var stycket skapat med hjälp av 3D-formar. Bengtsson är känd för sina "oortodoxa metoder" och förmåga att blanda hantverkskunskaper, teknik och mekaniska medel för att driva gränserna för 3D-design.

Stockholms modernitet presenterade denna klassiska gruppering som blandar lättstolen av Kaare Klint och Edvard Kindt-Larsen för Rud. Det här speciella exemplet gjordes på 1950-talet och är ihop med en färgad björk- och tennbord av Nils Fougstedt för Svenskt Tenn från 1933. Vid bordet är en lampa av Poul Henningsen för Louis Poulsen gjord av lackerade koppar nyanser och en ram av bronzed mässing.

Vi har sett massor av reproduktioner av Panton-stolen, men det var väldigt spännande att se (och sitta i) original som dessa från modernitet. De ikoniska plywoodstolarna sitter runt ett bord ritat av Helge Brandt för Knud Juul-Hansen på 1950-talet. Höjden justeras och den har en rund teak topp som har en flyttbar bricka med mässing inlägg.

Denna bänk från Sarah Myerscough Gallery är verkligen något. Det gjordes av franskfödd och brittiskbaserad konstnär Marlène Huissoud, som samlar tusentals silkesmaskokoner för att skapa arbetsformen. Kokongkonstruktionen täckes sedan i ett lager av naturligt honungsbi-bioharts. Denna speciella bit gjutes sedan i metall.

Ständiga fans av Christopher Duffys bord, vi tycker att Abyss är ett vackert soffbord. Trä-, harts- och glaskonstruktionen efterliknar lättnaden vid havets botten. Skikten och böljande "landskapet" inuti är en konstfull kombination av material.

Milanos Nilufar Gallery visade detta fantastiska 1950-talbord som har en munkform. Toppen är faktiskt glas, så hålet är bara en illusion. Stolarna omger bordet som kronblad av en blomma, förmodligen för att de var designade just för det här bordet. De mjukt kvadrerade stolarna är riktigt väldigt trevliga och betonar det kronbladiga arrangemanget.

Priveekollektie är alltid ett drag för sin fantastiska digitala väggkonst, och årets salong var inget undantag. Men du var tvungen att komma förbi dessa höga, stora teapotkonstruktioner först. Det här är Studio Job-modellen av Pyramids of Makkum från Royal Tichelaar Makkum i Nederländerna. De höga strukturerna är som ett kors mellan traditionellt porslin och någonting utav Alices teparty.

Vi älskar det här vardagsrummet av R och Company, som är centrerat kring "Bocca" -soffan från Studio 65 i Italien. Soffan producerades först 1870, men den här delen är från 1986. Över soffan finns tre "Puffo" avföring från Gruppo Sturm, även ett italienskt företag. Tillverkad 1968 av ljusgrön polyuretan, de är likadana choklad vid sidan av läpparna.

Producerad av en mer teknisk metod än många andra föremål på showen är dessa fartyg från Wedgewouldnt-samlingen av den brittiska artisten Michael Eden. De är gjorda med en 3-D digital process som använder ett högkvalitativt nylonmaterial med en mjuk mineralbeläggning. De är ännu mer attraktiva eftersom de är gjorda i neon ljusa nyanser, snarare än de dämpade färgerna som används i traditionella Wedgewood-bitar. De var en del av erbjudandenen från Adrian Sasoon Gallery.

Wexler Gallery of Philadelphia uppvisade denna mycket snygga soffa som kallades Orbital Sofa av Harow. Tillverkad av brons och läder, det känns av en hängmatta med stilen i ett modernt möbler från mitten av århundradet. Längs är Metodikbordet av Timothy Shreiber, gjord av gjuten och polerad brons.

Så många vackra bitar, så lite tid! Salongen är alltid ett fantastiskt ställe att förstå toppen av linjekonst och design och föreställa sig var i ditt eget hem bitarna skulle fungera. Utställningen är en mästerlig blandning av modern och antik som verkligen fungerar. Vi ser redan fram emot nästa år.