Unikt hem ser ut som en drake som kommer från Cliffside

Unikt hem ser ut som en drake som kommer från Cliffside
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

GilBartolome Architectsskapade denna moderna bostad på en extremt utmanande tomt i Granada, Spanien med utsikt över Medelhavet. Den lämpliga namnet, Hus på klippan, är bokstavligen byggd in i backen med en 42-gradig lutning.

Det slående metalltaket ger "en estetisk tvetydighet mellan det naturliga och det konstgjorda, mellan en drakes hud som ligger i marken när den ses underifrån, och havets vågor sett ovanifrån", sa arkitekterna. Den böljande fasaden är genomborrad av glasögon "ögon" för att lägga till den visuella effekten av denna unika cliffside hem.

Byggd på en stram budget, är denna bostad resultatet av många timmars manuellt arbete i stället för maskinbyggnad. Arbetstagarna utvecklade gradvis betongtaket, metallplattorna och gipslocket, och alla möbler gjordes helt för hand från digitala modeller.

Interiören har ett stort öppet utrymme - tillräckligt för att rymma upp till 70 gäster - med golvtak och organiska former hela tiden. Det är tiered konstruktion som liknar en auditorium. Detta sociala rum förbinder med den stora uteserveringen genom att öppna glasskivor.

[Fotografi: Jesus Granada]

Vad är det mest intressanta elementet för denna ovanliga cliffside hem?