Ovanlig husstruktur i Tokyo

Ovanlig husstruktur i Tokyo
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

ZYX-huset är en ovanlig struktur som ligger i Tokyo, Japan. Det var ett projekt som utvecklats av naf arkitekt och design. Huset har en ovanlig form och en udda design men tanken bakom den är väldigt enkel. Ägaren är en enda kvinna som brukade bo i en lägenhet som tillhörde sin mormor. Vid en tidpunkt bestämde hon sig för att bygga sitt eget hus men det var många saker att tänka på innan man började planera platsen.

Ägaren behövde ett eget utrymme där hon verkligen kunde känna sig som hemma. Men hennes mormors hus var väldigt gammal och behövde återuppbyggas så, i stället för att göra det bestämde hon sig för att hämta sin mormor med henne och att erbjuda henne ett nytt hem. Det var också en sak att ta hänsyn till. Ägaren hade också familj som bor i andra städer och hon ville kunna erbjuda dem en plats att bo medan de besökte. Med alla dessa saker i åtanke behövde designen ha tre separata volymer.

MoreINSPIRATION
  • Mishima Small House Family i Tokyo
  • Lugano-huset - en ovanlig glasstruktur av JM Architecture
  • Ovanligt hus i Tokyo av Torafu

Det enda problemet var att webbplatsen endast mättes 40 meter. Med tanke på det blev det uppenbart att konstruktionen behövde utvecklas vertikalt. De tre volymerna blev tre nivåer som staplade upp som tre pusselstycken. Interiören och utrymmena inuti huset byggdes enligt deras funktionalitet.

Huset har bara ett kök men det räcker med tanke på storleken på huset. Badrummen är på första och tredje våningen. På första våningen finns gästutrymmet. Andra våningen är ett familjeområde och den tredje är ett privat utrymme. Detta är ett hus i tre generationer. De har alla sina egna privata utrymmen men det finns också områden där de alla kan mötas, sociala områden och gemensamma utrymmen. {Found on architezer}.