10 klassiska missuppfattningar av inredningsarkitekter

10 klassiska missuppfattningar av inredningsarkitekter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vissa tror att inredning handlar om att leka med tyger och inredning, vilket gör allt vackert och perfekt. Bildkälla: Andrew Flesher

Det finns en falskhet (eller ska vi säga många lögner) bland allmänheten om vad en inredningsarkitekt faktiskt gör, eller varför vi borde anställa dem.

Vissa tror att inredning handlar om att leka med tyger och inredning, vilket gör allt vackert och perfekt. Och vissa tycker att designen är bara vad de ser på populära TV-program och är ouppnåelig för sig själva. Tyvärr visar tv bara en liten del av yrket. Det finns många andra ansvarsområden som händer bakom kulisserna, så vi ska försöka lyfta gardinerna (kanske blommiga eller damaskiga gardiner?) och visa dig de många fasetterna av inredningsarkitekterna.

Här är 10 klassiska missuppfattningar eller myter av inredare som vi vill debunkera:

Här är 10 klassiska missuppfattningar eller myter av inredare som vi vill debunkera. Bildkälla: AIASF

1) Inredning är oftast ett kvinnligt yrke

Det finns många stereotyper inom den här industrin, men den största är att designen övervägande är ett kvinnligt yrke, och de män som går in i det är, som den här artikeln i Journal of Interior Design, påpekar "Gay till bevisad rak".

Detta är mest löjligt år 2015! Uppenbarligen är design ett jobb som är öppet för alla kön, och en man kan lätt vara intresserad av den här karriären där rumslig resonemang är en övervägande färdighet. Låt oss sätta denna myt i skräp just nu, ska vi?

Det finns många stereotyper inom denna bransch, men den största är att designen övervägande är ett kvinnligt yrke. Bildkälla: Steinberg

2) Designers spelar bara med tygprov

En stor del av ett inredningsarbete är att göra utrymmen funktionella, säkra och vackra. De spelar inte bara med tyger, målar och dekorativa saker; De måste bestämma utrymme krav, layouter, läsa ritningar från byggare och arkitekter, vara välkända i byggkoder och inspektionsregler.

Om du arbetar med en ackrediterad designer kan du vara säker på att de har uppnått mycket mer från skolan än bara de motsatta färgerna på ett färghjul.

Designers är mer än glada att designa rum som passar dina behov, oavsett om de är maskulin eller feminin. Bildkälla: Traci Connell

3) Inredningsdesigners är oöverstigliga

Det här är en stor en-många människor antar att inredare är bara för de rika. Det här är en stor lögn som hindrar de flesta från att plocka upp telefonen för att ringa en designer för hjälp.

Här är vad alla behöver veta: Designers kommer att arbeta inom din budget. Om du bara vill ha hjälp med ett rum eller bara en väggfärg, är de flesta villiga att erbjuda råd för de mycket små projekten. Ta upp telefonen och fråga dem om de är villiga att ta ett litet, budgetvärdigt jobb. Du kommer att vara så glad att du gjorde!

Det här är en stor en-många människor antar att inredare är bara för de rika. Det här är en stor lögn som hindrar många människor från att plocka upp telefonen för att ringa en designer för hjälp. Bildkälla: Andrea Schumacher

4) Designers är styva och uppåtriktad

Vi förstår hur denna myt har genererats-tv. Självklart finns det många designutställningar som lyfter fram en styv formgivare som verkar svårt att hantera; vem förväntar sig "vägen eller motorvägen" - vi föreslår att mycket av det här är en tv-handling för att få bra betyg.

Tyvärr kan det hända att vissa vardagliga människor tittar på en designer för hjälp. Designers lever precis som resten av oss, de är inte rika (inte många av dem) och de är mer jordnära än många tror.

Det finns många designshower som lyfter fram en styv formgivare som verkar svårt att hantera; vem förväntar sig "vägen eller motorvägen" - vi föreslår att mycket av det här är en tv-handling för att få bra betyg. Bildkälla: Home Stagers

5) Designers är allvetna

Medan de flesta designers säkert vet mycket mer om design än den genomsnittliga lekmannen, gör det inte dem allvetande. Som kund måste du vara tydlig och kortfattad om dina behov, behov och budgetbegränsningar.

Designers kan bara ge dig vad de vet, och om information saknas, ja, då fyller de i ämnen med sina egna personliga idéer om vad du behöver och vill ha. Det kan vara en dröm-kom-sant för en designer att höra orden "Gör vad du vill", men det här scenarioet kommer osannolikt att leda till ett hem som talar till vem du är.

Som kund måste du vara tydlig och kortfattad om dina behov, behov och budgetbegränsningar. Bildkälla: D3 Interiors

6) Deras hem är scenen perfekt

Vi föreställer oss en designer som har ett perfekt hem. Roligt är att många är alltför upptagna att arbeta på andra människors hem och lämnar dem väldigt lite tid för sig själva.

Visst, de får rabatter på alla de stora showroomsna, vilket ger dem möjligheter att utforma hemmet för sina drömmar (vilket många designers har gjort för sig själva), men det är inte fallet för alla designers. De flesta konstruktörer befinner sig i små ögonblick på söndagseftermiddagen för att fokusera på sitt eget hem - och vi vet alla att en bra design inte kan slutföras på en halv dag.

Vi föreställer oss en designer som har ett perfekt hem.Roligt är att många är alltför upptagna att arbeta på andra människors hem och lämnar dem väldigt lite tid för sig själva. Bildkälla: Coastal Living

7) Jag kan göra det själv Varför skulle jag hyra?

Detta är en stor missuppfattning. Många människor känner att de har ett bra öga för form, funktion och färg, så att de kan designa sitt eget hem. Medan du faktiskt kan ha en bra uppfattning om vad du vill ha och hur du får det, finns det fortfarande några värdefulla förespråkare för design som endast en designer kan ge dig.

För en, har designers tillgång till showrooms som du helt enkelt inte är tillåtna. Dessutom är dessa showroom djupt diskonterade för designers som i sin tur kan erbjuda dig samma rabatt. Designers bakas av intensiva fyraåriga grader, de vet verkligen mer om design än resten av oss, även om vi är bra med färg, stil etc.

Designerutställningar är djupt rabatterade för designers som i sin tur kan erbjuda dig samma rabatt. Bildkälla: Sabrina Balsky

8) De kommer inte att reflektera min smak

Du vill att ditt hem ska reflektera vem du är - ingen vill vara kvar med ett hem som ser ut som en gammal, falsk tidskriftsomslag där det verkar att ingen någonsin skulle leva.

En bra formgivare skulle aldrig låta sin smak smaka eller ta över en klients smak. Innan något projekt börjar, kommer en designer att sitta med dig och lära dig alla dina önskemål och behov. Först efter att en klar bild har skapats och godkänts, skapar de sedan ditt utrymme. Ja, ditt utrymme. I slutet ska en design spegla vem du är.

Designers är utbildade för att förstå sina kunder och ge dem vad de vill ha. Bildkälla: Komponera inredning

9) Mitt hemliga hem är inte värdigt för design

Varje hem förtjänar en bra design, oavsett hur liten eller hur stor. Även om det kan tyckas att designen bara är för de rika och kända, är det helt enkelt inte sant. Och som vi har nämnt ovan kan design vara överkomligt för alla och även de minsta budgetarna kan skapa ett väldesignat hem.

Oavsett storlek ska ditt hem vara ditt slott. Vi föreslår att du når ut till en lokaldesigner som kan arbeta inom din budget. Vänd ditt lilla, blygsamma utrymme till ett du är stolt över att ringa hem.

Varje hem förtjänar en bra design, oavsett hur liten eller hur stor. Bildkälla: Scott Corridan

10) En Designer kommer inte att ge mig ett livligt utrymme

Som vi nämnde ovan vill vi inte vara kvar med en gammal, falsk tidskriftsomslag där alla är rädda för att sitta ner, än mindre leva.

Det finns många designers som är skickliga på att skapa en hemtrevlig miljö som fortfarande är livlig, men ser också fantastiskt ut. Innan du bestämmer dig för vem du ska anställa, var noga med att fråga designern för bilder av tidigare projekt och berätta för dem att du vill ha ett utrymme som är vackert och livligt. Kanske har du barn, hundar etc. En välutbildad designer kan skapa ett hem som rymmer alla dina levande behov.

Fråga konstruktören om bilder av tidigare projekt och berätta för dem att du vill ha ett utrymme som är vackert och livligt. Bildkälla: Raizin Design

Som du kan se, kan en inredningsarkitekt göra nästan allt utrymme till något av livlig skönhet. Designers kan kämpa för mycket missuppfattningar, men deras kunskaper och expertis trummar alla myter. Att betala för en designerens expertis är väl värt det; De har befogenhet att förvandla ett vanligt och enkelt utrymme till ett lyckligt hem.

Drog vi några designmyter för dig?