10 Daring Decorating Trends Inredare Designers Love

10 Daring Decorating Trends Inredare Designers Love
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Några trender Kom, några trender går och andra njuter av upprepade prestationer. Årets bästa trender inkluderar många klassiska motiv och mönster som har funnits länge. De reemerging med moderniserade färgscheman och färska material, vilket ger inredningen en rad klassiska men moderna element att arbeta med. Det största inflytandet i år är definitivt mönster med sex som gör topp tio listan.

1.Chevrons

Chevrons är inte nya att designa, men de har blivit starka i år. Det mest eftertraktade mönstret är ett med bredare ränder och kan till och med vara flera färger. Chevrons rena zigzag är djärv och grafisk. Används som accenter i ett rum kommer det att lägga en stor visuell appell till ett utrymme. Den enda sak att vara medveten om är som med vilket mönster som helst, för mycket av det kan göra dig yr. Prova att para det med andra mönster som delar samma färgschema och bryta upp dem med solida färger för att hålla den enhetlig.

2. Tribal Patterns

Stammönster går tillbaka generationer. Talangfulla hantverkare har gått ner skickligheten och anpassningen av att producera dessa tidlösa mönster. De finns i hjärtat av Afrika, eller bergen i Peru. Dessa textilier ger verkligen en global och etnisk känsla till en inredning. Finns i allt från kilim mattor till trä vaser och skålar finns det många alternativ att använda stammönster i ett utrymme.

Bildkälla: Thecomfortsofhome

3. Botanicals Prints

Dekoratörer föreslår ofta att det går utomhus, men om du är som jag och har en svart tummiljö lever inte en chans. Ett lågt underhållsalternativ är att hänga botaniska tryck. De kommer i en mängd färger och stilar. Du kan få enkla illustrationer av örter, eller färgstarka teckningar av utsmyckade blommor, grupperade tillsammans, de kan skapa ett trädgårdsutseende på dina väggar. Det finns vintageutskrifter som du kan hitta på loppmarknader eller antikaffärer eller fler moderna tryck på din lokala konstaffär. Naturen är alltid ett välkommet element i ett hem och ingenting är mer välkomnande än en vacker samling botaniska tryck.

4.Plaids

Har du någonsin gått in i en människa eller jaktstuga? Plädor och tartaner är det dominerande temat som skapar ett mysigt och bekvämt utrymme. Idag har plaider gått huvudström och kan hittas i sovrum, vardagsrum och till och med som accenter i matsalen. De traditionellt avslappnade mönstren klär ner något formellt utrymme med lite värme och maskulinitet. Från de keltiska plaiderna till de skotska klanarnas plaider är det säkert en pläd som passar din designstil.

5.Animala utskrifter

Från leopardutskrifter till sebraband ser det aldrig ut som att djurtryck går ut ur stil, de är bara mer populära än någonsin idag. Finns ofta som matsäckar, de har övergått för att kasta kuddar, stoppning och till och med fönsterbehandlingar. Blandade och matchade för mycket och du kanske bara känner att du gick in i Elvis 'Jungle-rum, men används i små doser kan de skapa en lyxig känsla. Tänk på enstaka stolar gjorda i leopard, eller ottoman är täckt av en tigerremsa för att lägga till den lilla touchen av denna stora trend. Djurtryck vänder sig bort från sina naturliga färgscheman och produceras i pasteller, neutraler och ton på tygdukar för att ge utseendet en mer nyckfull och oväntad känsla.

6. Quatrefoil

Den ageless quatrefoil eller klöver mönstret har rötter som går tillbaka till medeltiden och har länge varit förknippade med kristendomen. Dess rundade form kan ses i dagens arkitektur. Irländarna har ofta ansett det en symbol på lycka till. Tja, den här charmiga charmen är väldigt populär idag. Det har spirat upp i många medium, från tyg till kakel och trä. Det kan ses i speglar, möbler och järnverk. Den som lägger denna trend till sitt utrymme är säker på att ha ett lyckligt och lyckligt hem.

7. Grekisk nyckel

Symmetri, ordning och andel av den grekiska nyckeln är alla klassiska designelement. Det är en favorit hos inredningsarkitekter eftersom det fungerar bra med de flesta andra mönster, från paisley till plaid och även quatrefoil. Ofta betraktas som ett motiv för traditionell inredning, det kan moderniseras med ljusa djärva färger som rosa eller kungblå. Mest vanligt förekommande i textilier visas designelementet som accenter på möbler, vilket ger inredningsarkitekter många alternativ att integrera denna mångsidiga grafik.

8. Bakgrund

Bakgrund är det bästa exemplet på vad som är gammalt är nytt igen. Bakgrund finns i historiska hem och de nyaste industriella loften. Det är reemerged med djärva grafik som Chevron, Quatrefoil och kommer i djur tryck och plaids. Det är en trend som verkligen innehåller de andra populära trenderna. Väggpapper kan användas som en accent på en brännvägg eller genom ett utrymme. Den kan även användas i mycket små doser som konstverk inramat med gjutning.

9. Lucite

Lucite är en designers bästa vän just nu. Visuellt är det viktlöst, nästan osynligt inom ett utrymme. Medan det anses vara ett modernt element, blandar det riktigt bra med mer utsmyckade bitar som det bara försvinner. Används i ett litet trångt utrymme och det ger utrymme illusionen att vara större än den är. Lucite med sina skarpa rena linjer och fräsch känsla gör det till ett bra material att arbeta med. Det kommer att modernisera ett traditionellt utseende och ta ett modernt tema till nästa nivå.

10. Franska renässansen

När jag tänker på den franska renässansen kommer Louis XIV och domstolarna i Versailles att komma ihåg med periodens användning av överdådiga tyger och utsmyckade möbler. Lånt från italienarna men med ett mer raffinerat utseende, fokuserade de franska renässansbitarna mer på skönhet och lite mindre på funktion. De valde att använda valnöt i stället för den vanliga ek samtidigt som man lägger handskurvade ben för en mer konstnärlig överklagning. Det är inte en stil för budgetmedvetna, men mindre influenser kan läggas till ett rum för att skapa en del känsla. Tänk på hängande reproduktioner av målningar av Van Gogh, Monet eller Rembrandt. Innehåller rik sammet och blommiga tyger kommer också att låna till renässans känslan.

Så där har du det, den tio bästa listan över årets dekoreringstrender. Det erbjuder många alternativ att lägga till lite roligt i ditt hem och föryngra en inredning som sitter fast i neutral. Om du inte kan bestämma vilka trender som passar dig, rädda inte, kan de flesta användas tillsammans. Koppla ihop ett Lucite-bord med djurstolar eller lägg till botaniska tryck till rummet som är gjort i rutan. Blanda och matcha kasta kuddar med den grekiska nyckeln, och quatrefoil mönstren för visuellt intresse. Vilka trender älskar du?