10 saker som jag önskar att min fastighetsmäklare skulle ha sagt till mig

10 saker som jag önskar att min fastighetsmäklare skulle ha sagt till mig
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att äga ditt eget hem befriar, men det slår säkert dig snabbt in i den vuxna världen av sedlar, mäklare och banker. Bildkälla: 425-gruppen

Ah, hemägande - drömmen vi alla jagar. Att äga ditt eget hem befriar, men det slår säkert dig snabbt in i den vuxna världen av sedlar, mäklare och banker. Det finns så många saker att veta innan du köper ett hem, och även om du har ägt och sålt bostäder i det förflutna kan det finnas saker som din fastighetsmäklare aldrig avslöjade för dig.

Här försöker vi dela med dig i handelens tricks och kanske hemligheterna bakom kulisserna och avslöja vad som verkligen kan hända när du hyr din fastighetsmäklare. Här är de bästa sakerna som du kommer att önska att din fastighetsmäklare skulle ha sagt till dig:

Här försöker vi dela med dig i handelens tricks och kanske hemligheterna bakom kulisserna och avslöja vad som verkligen kan hända när du hyr din fastighetsmäklare. Bildkälla: AIA Houston

1) Spendera lite mer än du planerat

Även om detta verkar troja logik, finns det någon fördel att spendera lite mer än vad du ursprungligen tänkt. Säg att din budget är $ 250 000 USD. Tja, det kommer verkligen inte att bryta banken för att köpa det drömhuset för 275.000 dollar. Varför?

Tja, för en - dina månatliga inteckning betalningar kommer egentligen bara att vara omkring $ 15-20 mer per månad (beroende på räntorna). Kanske bara ge upp ditt dagliga high-end kaffe? Dessutom har det här drömhuset allt du vill ha; den har bänkskivor i granit; klädkammare den färdiga källaren. Det här är de saker du än så länge lägger till billigare hus. Därmed spenderar den $ 275.000 på lång sikt. (Även om du alltid är säker på att hålla sig inom dina medel, se se nedan)

Även om detta verkar troja logik, finns det någon fördel att spendera lite mer än vad du ursprungligen tänkt. Bildkälla: Baud Builders

2) Köp i ett växande grannskap

Kanske är du singel och köper ditt första hem. Mest sannolikt kommer det inte att vara det hem du höjer barn i. Vi uppmanar dig fortfarande att köpa i ett växande familjeområde där skolor är etablerade eller är i fasen att byggas.

Detta är det perfekta investeringsscenariot. Ett hem där familjer flockar och skolor växer kommer bara att gå upp i värde. Så köp det familjehemmet även om du inte planerar att stanna i det för lång tid - din plånbok tackar dig i slutet.

Detta är det perfekta investeringsscenariot. Ett hem där familjer flockar och skolor växer kommer bara att gå upp i värde. Bildkälla: JB Arkitektur

3) Berätta för mig sanningen: Fullständig upplysning

Självklart har fastighetsmäklare och säljare en laglig skyldighet att avslöja relevanta saker som de vet om fastigheten. Saker som tidigare översvämningar, restaureringar och framtida byggnadsförslag i närheten är alla ämnen som bör avslöjas för en potentiell köpare. Skulle vi inte alla vilja veta om ett basfält föreslås för konstruktion tvärs över gatan?

Även om ibland är realtorn i mörkret lika mycket som köparen. Kanske har säljaren gömt några av de mindre attraktiva händelser som har pågått i hemmet, såsom mössbesmittningar eller toalettflöden som blöt in i gipset. Din bästa satsning är att anställa en trovärdig fastighetsmäklare. Be din fastighetsmäklare att göra lite benarbete för dig (det är deras jobb trots allt); be dem att kolla in stadens planer, framtida skolor, vägar eller andra byggnadsförslag och tidigare försäkringsanspråk. En pålitlig, välrenommerad agent är avgörande för att upptäcka den verkliga sanningen bakom väggarna i ditt potentiella drömhem.

Fastighetsmäklare och säljare har en laglig skyldighet att avslöja relevanta saker de vet om fastigheten, men avslöjar de allt? Bildkälla: David Jensen

4) Använd en överkomlig räknemaskin

Vi har nämnt att det sträcker sig lite när det gäller pris kan öka vinsten på sikt, men du måste fortfarande vara mycket försiktig med att du köper något som lämnar pengar i din budget för att köpa mat. Undvik rik hus, fattigt man syndrom.

Din fastighetsmäklare ska kunna hjälpa dig att bestämma om hemmet är riktigt prisvärd och inom dina medel. De kan peka dig i riktning mot en pålitlig online överkombarhet miniräknare, men de kan också hjälpa dig genom att lista alla kända kostnader som följer med huset. Hemägare försäkring, fastighetsskatt, typiska månatliga elräkningar från tidigare ägare, hemföreningsavgifter mm ... Det här är alla saker som måste ingå i dina överkomliga beräkningar. Köp smart och dyka inte in i någonting som slutar att drunkna dig i skuld.

Köp smart och dyka inte in i någonting som slutar att drunkna dig i skuld. Bildkälla: Structures Building Inc.

5) Erbjudandet

usch! Erbjudandet. Detta är den mest stressfulla delen av hela hemköpsprocessen. Här står du överallt till fastighetsmäklaren och förväntar dig att de ska förhandla som en haj. Men här är saken - ju högre försäljningspriset är, desto högre är kommission för relatören. Har din fastighetsmäklare berättat det här? Vi tvivlar på det; Det är upp till dig att känna till dessa små fakta.

Vågen är redan balanserade mot att få bästa pris (om inte din fastighetsmäklare tar en fast avgift oavsett försäljningspriset - och inte många gör det). Hur fixar du det här? Du måste vara fast när det är dags att byta ut priset. Ha ett nummer i ditt huvud som du är villig att betala och hålla fast vid det.Låt inte någon förhandla om ett pris som du är obekväma med och vara villig att gå bort om du inte får vad du vill ha. Håll känslor kvar och veta att det finns alltid andra hus på marknaden om du förlorar den här.

Håll känslor kvar och veta att det finns alltid andra hus på marknaden om du förlorar den här. Bildkälla: Cullum Homes

6) Säljare ska få en heminspektion

Även om heminspektionen normalt inte händer förrän ett erbjudande har godkänts (beroende på vad den kommande heminspektionen avslöjar), anser vi att det skulle vara klokt för din fastighetsmäklare att föreslå att säljaren får en heminspektion innan du ens noterar din Hem.

Många pengar, sorg och oplanerade överraskningar kan undvikas genom att hyra en heminspektör innan du listar ditt hem. Tänk om heminspektören finner felaktiga ledningar? Ett fönster som inte öppnas? En dåligt isolerad vind Allt detta är saker som antingen kan vända en potentiell köpare eller få den potentiella köparen att drastiskt minska sitt erbjudande. Genom att fixa dessa artiklar före hand kan du spara mycket pengar eftersom det ofta är billigare för säljare att göra reparationerna istället för att byta på förhandlingsbordet.

Många pengar, sorg och oplanerade överraskningar kan undvikas genom att hyra en heminspektör innan du listar ditt hem. Bildkälla: Planering och byggnad

7) Ditt öppna hus är en tid att få nya kunder

Ja, det låter cyniskt men det är sant. Det öppna huset där du driver dig rensad varje ställe i hemmet har faktiskt bara 2% framgångsränta enligt National Association of Realtors studie.

Vad öppet hus gör tillåta är många arbetsmöjligheter för din fastighetsmäklare. Tänk bara, de kommer att mingla med massor av potentiella köpare! Kanske är ditt hem inte rätt för en viss köpare men vi satsar på att din fastighetsmäklare vet "Bara rätt hem för dem, låt oss schemalägga en tid att träffas så jag kan visa den för dig. Här är mitt visitkort ". Cynisk men sant. Det betyder inte att du inte borde ha ett öppet hus, eftersom ditt hem säkert kan sälja från en av dessa händelser; det betyder bara att du ska vara försiktig optimistisk och kanske inte känner sig pressad att hålla ett öppet hus varje helg.

Det öppna huset där du driver dig rensad varje ställe i hemmet har faktiskt bara 2% framgångsränta enligt National Association of Realtors studie. Bildkälla: Susane Brown

8) Din fastighetsmäklare pratar med den andra agenten

Har du berättat för din fastighetsmäklare att din absoluta köpgräns var 300 000 dollar men du instruerade din fastighetsmäklare att lägga ett erbjudande på 275 000 dollar? Var försiktig, eftersom din fastighetsmäklare kommer att prata med den försäljande fastighetsmäklaren. Ja, de kommer i telefon och diskutera allt. Medan en ansedd fastighetsmäklare inte kommer att avslöja dina önskemål / behov, kommer en mindre än ansedd fastighetsmäklare.

En rättvis fastighetsmäklare är svår att hitta. Det är ett företag och ju snabbare affären stänger, ju snabbare realtorn får sina pengar. De vill inte ha långdragna förhandlingar eller månadvis av showings. Återigen, gör bara din forskning, följ dina instinkter när du anställer en fastighetsmäklare och var försiktig med vad du avslöjar för att till och med den mest betrodda realtor-de har också en hand i det här spelet.

En rättvis fastighetsmäklare är svår att hitta. Det är ett företag och ju snabbare affären stänger, ju snabbare realtorn får sina pengar. Bildkälla: Osborne Architects

9) Du kanske inte behöver en fastighetsmäklare

Naturligtvis, vilken fastighetsmäklare kommer att säga, "Hyr mig inte, du behöver inte riktigt mina tjänster". Det kan dock vara sant. Behöver du verkligen anställa en fastighetsmäklare och betala en rejäl provision för att sälja ditt hem? Och behöver du verkligen en fastighetsmäklare för att hjälpa dig att köpa ett hem? Den senare är lite hårdare. En fastighetsmäklare kan vara ovärderlig när det kommer dags att få tillgång till bostäder till salu. Den förra är lite mer öppen för debatt.

Du kan gå ensam och sälja ditt hus framgångsrikt själv. Bara vara säker på att det är något du är villig att göra, eftersom det innebär något arbete från din sida, och kanske att anställa en bra advokat för att utarbeta juridiska handlingar och en bedömare som hjälper dig att bestämma bostadsvärdet.

Du kan gå ensam och sälja ditt hus framgångsrikt själv. Bildkälla: Seamar Construction

10) Du kanske inte är redo att köpa

Efter allt detta pratar om hemköp, är det lätt att komma fast i drömmen om att äga ditt eget hem. Men kanske din fastighetsmäklare bör sluta och fråga dig om du verkligen är redo att genom ett hem?

Är du verkligen ekonomiskt redo att ta på sig alla räkningar som kommer med bostadsägande? Är du verkligen redo att klippa en gräsmatta varje helg? Skovla snö varje vinter? Har du ett bogenägg för när taket behöver repareras eller mattorna behöver bytas ut? Hemägande är dyrt! Kanske bör din realtor ge dig ett väckarklocka innan du skriver in den prickade linjen?

Är du verkligen ekonomiskt redo att ta på sig alla räkningar som kommer med bostadsägande? Bildkälla: Jodie O Designs

Är du fortfarande redo att köpa eller sälja ditt hem? Vi föreslår att du fortsätter att granska vår tio realtor "hemligheter" och hyra en pålitlig fastighetsmäklare med många år under deras bält i denna verksamhet. Var inte blyg om att ställa frågor och säkert vara villig att gå ifrån förhandlingar oavsett vad din fastighetsmäklare eller någon annan säger. Trots alla negativa saker som kan äga rum bakom kulisserna är hemägande en spännande framtid när du verkligen är förberedd.