5 Prisvärda sätt att göra ditt hem mer lyxigt

5 Prisvärda sätt att göra ditt hem mer lyxigt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Låt oss visa dig hur man lägger till överkomlig lyx i ditt hem. Bild: Polo MA Inc. Inredning

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Att skapa en lyxig reträtt i ditt eget hem kan verka som en dyr och överväldigande uppgift. Opulenta möbler och exklusiv inredning kommer i åtanke när vi tänker på termen "lyx" men det behöver inte vara så. Genom att helt enkelt göra några små förändringar kan du göra ditt hem lyxigt utan att spendera en arm och ett ben.

Tror inte på oss? Här är fem av våra favorit sätt att välkomna en touch av överkomlig lyx i ditt hem.

Börja alltid med decluttering. Bild: Allen Construction

Eliminera röran och förenkla

Första saker först: om du vill göra ditt hem lyxigt, måste du förenkla. Det är lätt att överdriva det med tillbehör, så var försiktig med ditt utrymme. Att ta en minimalistisk inställning till varje rum i ditt hem kan tyckas kontraintuitiv när man försöker uppdatera ditt utrymme, men i verkligheten är mindre verkligen mer när man skapar ett lyxhem.

Överväg att bli av med onödiga möbler. Stora fotstöd eller extra sidobord lägger till röran. Om det inte har någon riktig funktion, låt den gå och låt dina uttalanden ha utrymme att göra ett uttalande. Därefter hanterar du tillbehören. Ett bra ställe att börja: gruppaccent bitar i tre. Prova tre färgade glasflaskor på ditt infartbord eller använd bara tre kuddar på din soffa i vardagsrummet.

När du är färdig omarrangera vad du har till hands, ta ett steg tillbaka, och använd din känsla av uppfattning att suss ut hur rummetkänner. Gör tweaks när du går: Lägg till eller ta bort saker efter behov, tills du känner att du har träffat en idealisk balans.

Välj eleganta fönsterbehandlingar. Bild: Mary Cook

Uppdatera fönster med elegant draperi

Skäm bort dina fönster och låt ditt hem känna sig lyxigt med en enkel uppdatering. Byt ut dina fönsterbehandlingar med avancerade tyger och texturer för en snabb lift. När du byter ut snygga persienner med unika, snygga draperier, ser du rumtransformationen. Prova silke, linne eller texturerat gardiner för att återuppliva ett helt rum.

Dreary fönsterinredning gör rummen mörka och trista. Välj ljusare nyanser och snygga gardinstänger. Om du har högt i tak, bör dina draperier vara tillräckligt långa för att undvika att skära av rummet. Om du har möjlighet att anlita en sömnad för en verkligt individualiserad stil, köp tyget på egen hand, i enlighet med din budget.

Lyxliv handlar om extravagans och detaljer, så håll detta i åtanke när du väljer fönsterbehandlingar. Tänk på din draperi som konstverk, inte bara som en rent funktionell bit. Att hitta mönster med gyllene nyanser och andra metalliska nyanser ger hela rummet en riktigt avancerad atmosfär.

Välj ett iögonfallande ljusarmatur. Bild: Rebecca James Studio

Inkludera overdådiga belysningsfunktioner

Ingenting gör en hemlig känsla lyxig, precis som fantastisk belysningsfunktioner. Börja med stora overhead bitar för din vardagsrum och matplats. Det är ett utmärkt sätt att göra ett uttalande och ta med dina rum till nästa nivå. Men glöm inte chic, dekorativa bordslampor för att förbättra ditt utrymme. Att lägga till nya belysningsarmaturer är ett utmärkt sätt att lägga till stil utan att offra funktionalitet.

Var inte rädd för att lägga till belysningsbelysning i oväntade områden också. En kristallkrona i ditt master badrum sitter praktiskt en glamorös design. En rad metalliska pendelbelysning över din köksö förvandlar hela rummet. Var djärv med din design.

Mer än bara vacker inredning ställer belysningen på ditt utrymme. Att undvika hårda lysrör i ditt hem förändras omedelbart hur du känner. Välj ljusarmaturer som producerar mjukt ljus, och du kommer att märka en skillnad omedelbart: det är smidigare och det avger en lyxig atmosfär.

Lägg i blommor för lite färg. Bild: Anna Standish Interiors

Lägg till några blommor och grönska

Dekorativa vaser fyllda med vackra blommor och grön lägger till elegans och färg, vilket ger ditt hem en lyxig känsla. När du går in i någon avancerad fastighet är en av de första sakerna du märker den naturliga inredningen. Det skapar en sann väsen av exklusivt boende. Olika nyklippta blommor i varje rum är ett måste om du vill ha ditt hem att känna sig överdådigt och dyrt. Men mer än bara visuell appel, gör din doft av blommiga tillsatser en stor skillnad så fort du går genom dörren.

Eftersom det är viktigt att få ditt hem att känna sig lyxigt på ett överkomligt sätt, kan du lägga fräscha buketter varje vecka ut ur din budget. Testa istället växter som inte tar mycket underhåll, som orkidéer som blommar i cykler eller succulenter som håller i åratal.

Var noga med att ge din design gott om lager. Bild: Eldorado Stone

Layer din inredning

När du har tagit bort röran kan ditt hem vara tomt och tråkigt i stället för ett frodigt och avkopplande paradis. För att lösa detta problem skapar mönstret och inredningen komfort och lyx i ett rum utan extra kaos.

Dina polerade trägolv kan enkelt klä upp sig med en snygg yta. Laga soffor och stolar med kuperade kuddar. Torka av ditt matbord med eleganta löpare för att knyta rummet tillsammans.Layering säkerställer att ingenting ser blott ut, och det är ett bra sätt att lägga till värde och charm utan att behöva behöva accessorizing.

Följ dessa tips för att ge ditt hem en lyxig touch. Bild: Martha O'Hara Interiors

När vi hör ordet "lyx" är det lätt att anta att det är utom räckhåll för oss, men det behöver inte vara fallet. När det gäller inredningen finns lyx i de små detaljerna, varav de flesta kan uppnås på även den mest blygsamma budgeten. Tror inte på oss? Prova några av dessa fem tips för att få avordable lyx i ditt hem och förbered dig för att bli förvånansvärt överraskad.

Fick dessa tips att göra ditt hem lyxigt? Vi skulle gärna höra hur du njuter av dina glamorösa tillägg. Lämna en kommentar nedan.