60 vackra kök ön idéer

60 vackra kök ön idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Köksöarna tjänar ett antal syften. Förutom att vara ett visuellt ankare i rymden bidrar de också till att öka rummets funktionalitet och effektivitet.

Och enligt en undersökning av National Builders of Home Builders vill mer än 70% av köparna ha en ö i sitt kök, och av dem anser 50% att det är ett måste. Eftersom det är uppenbart att lägga till en ö är en bra investering, har vi samlat 60 av våra favorit köksöidéer att använda för inspiration.

Tänk på vilken typ av design (antingen anpassad eller prefabricerad) kommer att ge mest nytta genom att ställa följande frågor: Vad kommer det att användas mest? Vilka särskilda funktioner kommer att förbättra det befintliga köket? Vad behöver utrymmet? Om rummet saknar skåputrymme behöver du lagring. Om du inte har ett kök eller matsalbord (och även om du gör det), kan extra sittplatser vara en prioritet.

Det finns många olika sätt att närma sig detta beslut, och eftersom en ö tar upp en betydande mängd golvyta är det värt att ta tid att göra alla delar av sin design avsiktliga.

En bra allmän regel för slutna kök är att placera den i mitten av rummet. På så sätt är det lika tillgängligt från alla håll och kommer inte att vara ett hinder för att människor går igenom. Den placeringen kanske inte fungerar bäst för alla kök. En omkretsö, till exempel, kan fungera bättre med öppna planlösningar. Storlek och form bestäms också av rummets layout; Tillåt åtminstone 36-48 tum mellan öns omkrets och omgivande skåp, så det finns tillräckligt med utrymme för att människor ska kunna flytta runt.

Från att skapa mer diskutrymme för att lägga till ytterligare sittplatser, har vi valt några olika köksöidéer som hjälper dig att få ut det mesta av det. Välj en eller kombinera flera av designelementen nedan för att skapa den funktion som fungerar bäst i ditt rum.

Våra bästa kök ön idéer

  • Lägg till mer diskutrymme
  • Skapa mer sittplatser
  • Lägg till apparater
  • Gör det på flera nivåer
  • Få mer lagringsutrymme
  • Använd utrymmet ovanför

Lägg till mer diskutrymme

Håll det enkelt samtidigt som du lägger till värde genom att använda en ö för att avsevärt öka mängden diskutrymme i ditt kök. Att ha mer diskutrymme ger tydliga fördelar: mer utrymme för måltidspreparat, flera kockar och kan tjäna som matplats. Skapa kontrast genom att använda ett annat material eller en färg för öräknare än vad du gjorde i resten av rummet. Om dina vanliga bänkskivor är vit kvarts, prova svart eller ett mörkt färgat trä för ön.

Skapa mer sittplatser

Oavsett om ditt utrymme saknar ett ordentligt matbord eller om du vill skapa ett mer avslappet bar-sittmöjlighet, lägger du till lågprofilat sittplatser på ön är ett enkelt sätt att öka funktionaliteten och göra miljön mer social för både gäster och kocken . Skapa en frukostbar eller matbord och lämna ett överhängningsbord som ger tillräckligt med utrymme för att hålla stolarna eller avföringarna underåt när de inte används.

Lägg till apparater

Att sätta upp diskbänkar eller kokplattor i ytan på ön är ett sätt att sprida arbetsflödet genom hela köket. Installation kan vara svårt, så var uppmärksam på detaljer som ventilation och VVS. Detta kommer att kräva att man går nedåt (mest vanligt på öar) eller överluftning (vilket kan vara dyrt) och fördelar extra utrymme till inbyggnadsrör.

Gör det på flera nivåer

Lägg till en annan dynamik genom att skapa variation i höjden på din ö. Använda ön för flera ändamål, som att äta och matpreparat, kommer både att maximera verktyget och få det att känna som två helt olika utrymmen. Till exempel, lägg till en apparat på en nivå (som en diskbänk eller spishäll) och skapa en frukostbar på en högre nivå.

Få mer lagringsutrymme

Förutom att skapa mer diskutrymme är en ö också ett sätt att lägga till mer lagringsutrymme och undvika köksskräp genom att använda lådor, skåp och hyllor. Detta är fördelaktigt, särskilt om apparater tar upp mycket skåprum, eller om du letar efter ett unikt sätt att visa upp vissa saker genom att använda öppna hyllor. Förvara diskar och krukor inom räckhåll eller håll mindre vanliga apparater ur vägen. Ett annat alternativ är att använda öppna hyllor för att visa kokböcker eller andra föremål.

Använd utrymmet ovanför

Dra fördel av att kunna använda utrymmet ovanför ön genom att lägga till lagring, där du kan visa en matchande pan-samling eller din bästa stemware. Du kan också experimentera med belysningselement, eller om du har bestämt dig för att installera en spishäll med överhettning, kan du använda utrymmet för intervallhuven.

Om du har ett mindre kök och mindre utrymme att arbeta med, var noga med att kolla in dessa små kök ön idéer.