Nya Zeeland bostad infunderas med subtila asiatiska influenser

Nya Zeeland bostad infunderas med subtila asiatiska influenser
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna utsökta bostad ligger i Auckland, Nya Zeeland. Det var ett projekt av Daniel Marshall Architects och slutfördes 2010. Klienterna återvände till Nya Zeeland efter en lång tid i Asien, så det var naturligt för dem att vilja fånga några asiatiska influenser i utformningen av sitt nya hem.

Som ett resultat är bostaden eklektisk och sticker ut på olika sätt. Först av allt är platsen verkligen vacker. Det har utsikt över Hauraki-viken och Waiheke-öns pastorala landskap. Två gårdar skyddar huset från de hårda vindarna, samtidigt som de fungerar som kontakter mellan de inre utrymmena och utsikten.

Arkitekterna använde cedar och plywood för att markera inredningen men också för att skapa kontraster och för att ge huset ett välkomnande utseende. Det här är en mycket stark koppling mellan interiör och exteriör.

MoreINSPIRATION
  • Mountain Range Two-Storey House i Nya Zeeland
  • Den ovanliga Cedar bostad
  • Ovanlig konkret bostad i Nya Zeeland

De stora fönstren, det stora däcket, övergångsutrymmena, takfönster och utsikterna bidrar alla till en mycket stark koppling mellan inredningen och yttre utrymmen och denna anslutning leder till en frisk atmosfär och en naturlig integration i omgivningen.