Vilken färg är Teal och hur kan du använda den

Vilken färg är Teal och hur kan du använda den
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Teal, för alla ändamål, är en djupblågrön färg, liknande cyan men mörkare. Vissa använder termen "turkos" och "kricka" omväxlande, och medan det är sant ibland är det inte sant alltid. (Tänk på hur alla fyrkanter är rektanglar, men inte alla rektanglar är kvadrater. Liknande koncept.) Teal på dess ljusaste, med mycket gul inblandad, är verkligen turkos, men det finns andra toner och nyanser av kricka som gör det ganska separat färg.

I den här artikeln tar vi en titt på flera olika nyanser av kricka, färgens övergripande personlighet och hur den kan användas effektivt i vacker hemdesign, oavsett stil.

SKADOR AV TEAL

Ljusblå Blå - I sitt djärva, livfulla tillstånd dyker teal absolut när de är parade med ljus vit. (Tänk: whitecaps på havet vågor.) Dess komplementära färg, eller färg hjul match, är korall. Ljusblå blå lutar sig mot det kallare slutet av spektrat och fungerar bra för att skapa ett mjukt, avkopplande utrymme med mycket positivt chi och energi.

Steel Teal - Stålblåsa är en svalare version av kricka med mycket grå undertoner. Med sin närhet till det neutrala valet (grått) används stålpannan i många moderna mönster, på olika sätt. Det utstrålar mer av lugnet i blått men stöds av tillväxten som kommer med färggrön. Använd det i inredning och design i de inställningar där lugn önskas.

Teal - Teal lever i färgskalaintervallet någonstans mellan grönt och blått. Sann teal har faktiskt mestadels fredlig blå med en liten mängd gul (vilket ökar den slutliga färgens upplyftande energiska effekter.) Det påminner om naturvatten, och detta är särskilt vanligt förekommande på tealtonade glasobjekt. Det är nästan som att vara på en kustferie, men i ditt vardagsrum! Nästan.

Blågrön - Tealblå trender ännu längre mot det kallare änden av det gröna blåspektret, men vi håller fortfarande borta från de djupare nyanserna, så vibrationer av energi och ungdom är tydliga. Intressant är tealblått trodde att stödja i koncentration och tydligt tänkande eftersom det lugnar nervsystemet och hjälper till att styra tal och uttryck. Inte ett dåligt färgval för ett hemkontor eller studieområde.

Dark Teal Green - Nu slår vi i de djupare, moodierna versionerna av kricka. Denna mörka gröngrön, till exempel, är studious och dramatisk. När vi är stressade eller trötta, verkar den här färgen axla bördan och böja upp våra andar. Dess effekt är omedelbart lugnande och försiktigt uppfriskande, men var noga med att använda den i lämpliga doser, t.ex. i stora mängder endast med mycket naturligt ljus.

Dark Teal Blue - Mörkblå blå ser helt fantastisk ut när den är ihop med eller mot guld, som belysningsarmaturer eller guldramar. Kreativitet och känslighet enkelt oser från en så sofistikerad, men ändå tillkomlig kombination. Det är ingen överraskning, verkligen, med sådana estetiska effekter i sin arsenal, är denna kricka en färg av multi-tasking.

HUR DU ANVÄNDER TEAL I HEM DECOROR

Nu när vi har tittat på en mängd olika kronblad och nyanser, låt oss titta på färgen överallt och hur den används i heminredning för att göra sitt märke. Som i alla färger kan den blågröna blandningen kombineras med vit för att bli tonad eller blandad med grå för att bli tonad. I djupaste nyanser är tealet dämpat och ser nästan ut som grön skiffer.

Kom ihåg hur krickan ibland är utbytbar med turkos? Detta är verkligen fallet när krickan är i sitt ljusaste. I det här fallet har den en pulserande gul ton och dyker absolut upp. En levande färg som detta ser bra ut bland klassiska svartvita.

MoreINSPIRATION
  • Fet färgkombination: rosa och kricka
  • 10 Vardagsrum som skryter med en Tealfärg
  • Färgkombinationer: Färger som går med kricka

Djupa nyanser av kricka är förknippade med kontroll och läkning av känslor, kanske för att det finns stabilitet i en sådan dyster färgton. Det vibrerande föräldraskapet ger dock balans till nykterhet, vilket gör teal, även i sina djupaste former, en tröstande färg.

Låt oss titta på de inneboende egenskaperna hos de färger som fyller kricka i en minut. Blå, som vi har diskuterat, är lugnande. Gul är energisk. Grön växer. Dessa tre färgeffekter kan tyckas vara något i strid med varandra, men deras kombination skapar faktiskt den mest strålande och jordnära färgen. Teal talar till hjärtat och ögat. Det kan vara vänligt och glatt och roligt ... utan att vara för dumt.

Med alla dess yttre reflektioner kan teal också kräva strålkastaren på ett mest självcentrerat sätt. Det här gör det till ett fantastiskt färgval i ett rum med en ständig, klassisk och / eller "mogen" färgpalett. Det fyller utrymmet med lite roligt och är en visuell höjdpunkt.

Gråtoner av kricka, som stålblå, fungerar bra i fina, mosaikkombinationer med mycket vita och lätta neutraler. Det kan också dra nytta av en viss energisk citrusinfusion, vilket ses av denna lilla men viktiga limeremsa.

Teal är faktiskt ganska mångsidig, beroende på vilken form du väljer att använda i ditt heminredning.Det fungerar särskilt bra med andra neutrala ämnen, som kräm / elfenben, marin och guld / vuxna toner. Sätt dem alla tillsammans, och du har en chic estetik med mycket personlighet.

Teal anses vara ett utmärkt färgval att inkludera i din vardagliga omgivning, eftersom det kan hjälpa till med utveckling av organisatoriska och ledande färdigheter. Därför tänker jag på att måla insidan av min skräplåda i kricka och lämna den i en vecka för att se vad som händer. Jag har stora förhoppningar.

Teal, som turkos, kan vara empatisk och omtänksam. Den har kallats "den utvecklade själens färg". Ändå kan de av oss som har stadigvarande själar njuta av lugnet och strukturen hos färgen på en bekväm möbel. Är inte detta hörnkrok, med den utfällda krämfåtöljet, mässingslampan och träkolpapper, absolut oemotståndliga?

En av de mest attraktiva egenskaperna hos teal är dess mångsidighet - det är en klassisk färg som fungerar bra med nästan vilken stil som helst. Du kan ha ett minnesvärt eklektiskt utrymme med kricka eller en traditionell eller modern. Denna mångsidighet beror förmodligen på att kricka kan vara antingen estetiskt högt eller visuellt dämpat beroende på hur det används.

Som det är fallet med de flesta färger kan för mycket av en färg köra dig lite galen. Teal är inget undantag. För mycket kricka i ditt utrymme eller liv kan överstimulera din hjärna och sinnen, skapa mental, emotionell och fysisk obalans. Var noga med att para den med andra lämpliga färger för att maximera sin hälsosamma, vackra potential.

Medan för mycket kricka kan vara överbärande eller överstimulerande, låt oss titta på vad motsatt effekt kan vara. För lite kricka runt dig kan leda till en känsla av apati eller icke-känslor. Det här är inget sätt att leva. Jag rekommenderar motgift av en flyg-fisk-över-teal-ocean-waves-soffa.

Teal är en bra färg att använda för att bryta upp en dekorationsruta eller designstillställning. Det är en färg som i allmänhet verkar cool, lugn och samlad, vilket skapar struktur och avsikt i ett elegant utrymme.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: