DIY uppdateringar för dina Laminat Bordskivor (utan att ersätta dem!)

DIY uppdateringar för dina Laminat Bordskivor (utan att ersätta dem!)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bänkskivor är en standout-komponent i något kök ... för bättre eller sämre. Vissa människor har turen att gräda vitlök på toppen av egna bänkskivor som matchar deras drömmars stil. andra kan hugga lila gröna på fula ytor rakt från 80-talet (eller sämre). På grund av dess ekonomiska fördelar och långvarig kapacitet är laminat eller Formica ett populärt bänkskivans val. Tyvärr, efter en tid, faller laminatytorna ofta i den mindre än idealiska kategorin.

Naturligtvis är byte av bänkskivor helt och hållet en dyr försök. Men du kan göra en yta eller ansiktslyftning på dina bänkskivor, som liknar det utseende du vill ha! Här är fyra budgetvänliga laminatbänkskivuppgraderingar som du kan göra själv utan att behöva byta ut bänkskivorna själva:

Tunn betongöverlägg.

Med hjälp av specifika produkter (detaljerad i DIY-instruktionerna kopplade till fotot) kan du vända dina bänkskivor till slanka och eleganta betongbänkar. Det här är en stor trend på senare tid, och det moderna utseendet fungerar framgångsrikt i både moderna och traditionella kök. Slutresultatet är blankare och mer fjädrande bänkskivor. Dessutom, om bänkskivorna i ditt utrymme är av olika eller inkonsekventa material (till exempel, vissa kakel, lite laminat, lite trä), är detta ett bra sätt att skapa sammanhållning. {Found on karapaslaydesigns}.

Måla Faux Texture.

MoreINSPIRATION
  • Lägg till elegans i ditt kök med bänkskivor i granit
  • Quick 411 på mattanstenar
  • Marmor köksplattor kommer tillbaka?

Granitens avancerade utseende mimickas på dessa daterade bänkskivor med en ganska enkel målningsmetod. Med akrylfärger, en fauxmålningssvampteknik och en efterbehandlingsprodukt med namnet Envirotex Lite omvandlades tråkiga krämbänkar till denna texturella, mer hållbara fasad. (Användningen av en blåsbrännare hjälper till i bänkskivornas elasticitet.) Den här DIY-metoden gör att du har möjlighet att välja vilken färgväg du vill ha för dina bänkskivor i köket, inklusive subtila fläckar eller strimmor som liknar dem du hittar i äkta granit . {finns på solovelycreations}.

Måla Glansigt Solid (ish).

För att få utseendet på naturstenskivor (som brukar vara mer solide än granit men fortfarande inte helt fasta), kan du igen måla bänkskivorna med olika färger, glittrande glitter (inte skojar!) Och en klar topp täcka. Förändringen som visas här är inte väldigt annorlunda i färg, men den är ganska dramatisk i utseendet på en avancerad finish. Den glansiga topplacken ser professionellt ut och är mer sofistikerad än de föregående bänkskivorna - det är faktiskt svårt att tro att dessa bänkskivor var en gång standardlaminat. {Found on designingdawn}.

Täcka med kakel.

Om dina bänkskivor i laminat är i mindre än idealiskt skick, eller om det inte är något att måla över dem, finns det fortfarande hopp! Helt enkelt kakel över dem. Kakelplattor är ett relativt billigt alternativ till massiva bänkskivor, och med det stora utbudet av tillgängliga plattor kan du skapa vilken utseende du vill ha. Processen är också ganska enkel. Se till att du väljer en kakel med bullnosealternativ (avrundade kanter) för bänkens sidor. Jag älskar hur färskt detta lantkök ser efter denna makeover med enkla vita tunnelbana. {Found on jennysteffens}.