Luta kolumnerna höj detta hus för att frigöra mycket

Luta kolumnerna höj detta hus för att frigöra mycket
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Alamos House är ett vackert enfamiljshus beläget i Buenos Aires-provinsen Argentina. Det erbjuder totalt 195 kvadratmeter boyta, men dess design är helt annorlunda än traditionell, modern eller modern bostad. Huvudskälet till det är den förhöjda strukturen.

Huset konstruerades och byggdes av Estudio Galera, en träningssats för att analysera effekterna som naturljus och omgivningar har på arkitekturen genom experiment och innovation. Studion har till uppgift att se över och reformera konventionell arkitektur, samla information och analysera varje problem ur olika perspektiv för att få bästa möjliga resultat och optimera resurserna så bra som möjligt.

Det här eleganta enfamiljshuset sitter på en platt hörn som mäter 900 kvadratmeter men det rör inte riktigt marken. Huset är förhöjt från marken och ca 90% av partiet kan således förbli fri. Detta gör det möjligt för liv och rörelse att gå ostört under huset.

Bostaden stöds av två par lutande kolonner och en serie betongväggar. Den totala fördelningen av utrymmen är utformad för att placera sovrummet och lekrummet på övervåningen så att de kan njuta av de bästa utsikten.

Bottenvåningen har en ovanlig struktur. Här finns en kompakt och sluten låda. Den har ingen syn på utsidan och dess roll är som ett stödelement. Bottenvåningen innehåller också entréområdet, serviceutrymmena, ett loungerum och en grillplats.

På övervåningen är sovrummet och dess badrum samt ett utrymme som oftast används som ett lekrum men som enkelt kan omvandlas till ett gästrum när det behövs. Lekrummet har glidpaneler som gör sin design flexibel. Dessa två utrymmen är placerade mot mitten av huset.

MoreINSPIRATION
  • Sillbensgolv och betongkolumner kopplade till modern minimalism
  • Förhöjt betonghus med enastående geometri
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter

På övervåningen har stora fönster som erbjuder panoramautsikt över tallskogen och dessa skapar en lugn och avkopplande atmosfär. Den lägre nivån har sin egen andel av vackra vyer. Dessutom är det här där stora friluftsutrymmen är skyddade under cantileversna och mellan de lutande kolonnerna.

Interiören är ljus och öppen. Köket och matsalen rymmer samma öppna planlösning. Med stora glasfönster och skjutdörrar på båda sidor är atmosfären här väldigt frisk och glad. De öppna områdena ligger någonstans inom gränsen mellan inomhus och utomhus, skyddas av kolonnerna och taken.

Materialen som används för detta projekt är enkla och innehåller betong, gips för innerväggarna, trä som används för golv och marmor för diskarna. De polerade betonggolven ger en touch av modern industrialism till utrymmet medan träet gör inredningen varm och inbjudande. Dessa material är snyggt balanserade i hela utrymmena.

Bostadsutformningen var utmanande mest på grund av den förhöjda strukturen. Allt var helt planerat. Vattentät isolering användes i stor utsträckning i kombination med cellulär betongisolering. Den glaserade frontfasaden mot väst lägger till ett annat vackert element: en grön gardin av växter från olika arter. Dess roll är att erbjuda skugga, för att lägga till färg på inredningen, integritet, isolering och att också göra övergången mellan zonerna sömlösa och naturliga.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: