Fem tips för att städa ditt hem på bara 30 minuter

Fem tips för att städa ditt hem på bara 30 minuter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ibland har du inte hela dagen för att städa ditt hem. När du vet att gästerna är på väg, är det inte mycket tid att förlora med rengöring och det måste ändå ske. Här är vad du kan göra för att få samma resultat som du brukar få på en dag på bara 30 minuter.

1. Använd en timer.

När du ställer in en tidsgräns för något du känner dig tvungen att slutföra i tid. Du kan använda det här tricket när du rengör huset. Lägg till exempel något i mikrovågsugnen och utmana dig själv att tvätta disken innan den är klar. Du kan göra samma sak med ugnen eller något som har en timer.

2. Gör barnen till nytta.

En extra uppsättning händer kan vara till stor hjälp när du inte har mycket tid. Så, om dina barn är hemma, få de berörda. Ge dem enkla uppgifter som att lägga ihop tvätten eller plocka upp sina leksaker. Det kan verkligen göra skillnad på lång sikt.

MoreINSPIRATION
  • Så här rengör du huset roligt - 5 enkla tips
  • 5 städverktyg som du alltid borde ha i ditt hem
  • Förbered ditt hem för den vita säsongen. Vinterstädningstips

3. Flytta objekt.

När något håller på att dyka upp på platser där det inte hör hemma betyder det förmodligen att det vanligtvis används på den platsen och det skulle därför vara mer användbart att bara hålla det permanent. Detta kan spara dig lite tid när du städar ett rum. Du har mindre saker att rengöra och flytta i andra rum och så kommer du att klara dig snabbare.

4. Skapa en lista.

När ditt hus är så rörigt att du inte ens vet var du ska börja från det kan det vara till hjälp att göra en lista. Sätt in där alla saker som måste göras, som att suga på mattor, polera möblerna, dammar hyllorna, tvättar osv. När en uppgift är klar, radera den från listan. Du kan också göra detta till en utmaning.

5. Små steg.

Ibland när du vet att du måste göra något du inte gillar särskilt, som att organisera torkdukarna i garderoben eller något annat, kan det hjälpa till att göra lite i taget. Det kan vara roligt om du gör det medan du tittar på TV eller spelar ett spel. Nyckeln är att hitta små distraktioner som gör att du glömmer hur mycket du hatar den uppgiften. {Bild 1 och 2 och 3}.