DIY Lino Print Cactus Servetter

DIY Lino Print Cactus Servetter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Borta är dagarna med vanliga tabellinställningar. Växt- och botaniska tryck är enorma just nu, så jag ville ta denna trend till middagsbordet med en handledning för dessa DIY Cactus Print Servetter.

Här är vad du behöver:

  • Lino block
  • Lino carving verktyg (gouge - jag använde en liten och stor)
  • Markeringspenna
  • Tygpigmentbläck (leta efter en permanent som stannar efter tvätt)
  • Vanliga servetter
  • Järn

Börja med att dra din design i markören på linoleumblocket. Jag gick för en klassisk kaktusform. Försök skissa din design på papper i förväg för att få formen och storleken hur du vill ha det. Kom ihåg att allt du ritar kommer att skrivas ut på baksidan på servetterna.

Jag använde den större gallen för att ta bort de viktigaste områdena av lino. Inuti de svarta markörområdena lämnas de oskarna och detta kommer att vara den design som skrivs ut på dina servetter. Hur-till-Lino-Cut

Du kan också värma lino lite för att göra det mjukare (jag provade en hårtork i några sekunder) och det blir lättare att skära.

Med hjälp av en mindre hål, skuren jag några detaljer ut inom kaktusformen. Se till att du alltid carving bort från dig själv och dina händer, eftersom gängverktygen kan vara lite skarp! Jag använde också en hantverkskniv för att trimma min lino stämpel lite ner.

MoreINSPIRATION
  • DIY No Sew Fabric Servetter
  • Ekologiska Bomullservetter - Isabella
  • Mycket glamorös samling av sänkor från kaktus och vaskeo

Därefter kan du bläcka din frimärke genom att trycka in den i pigmentbläckkudden. Se till att det finns en generös mängd bläck tillagd för bra täckning. Alternativt för ett djupare tryck kan du använda lino-bläck och en rulle för att täcka frimärket.

För att göra stämpling lite enklare kan du fästa din snidade frimärke till ett trä- eller akrylblock. Detta ger dig något att hålla fast vid och trycka på när du gör din design.

Fortsätt blekning och tryck på din design på servetterna. Applicera fast tryck varje gång du stämplar och lyfta stämpeln från den ena sidan till den andra när du tar av den. När ditt mönster täcker servetten, strykjärn för att ställa in designen.

Jag tror att dessa servetter skulle vara bra för en mexikansk teman fest. Jag måste göra några tacos eller frukost burritos tror jag!

Jag skulle gärna se vilka mönster du försöker. Du kan göra frukttryckta servetter, glassservetter till sommaren, allt du vill!

Glad att göra!