Hur man väljer skåp för ett tjejrum

Hur man väljer skåp för ett tjejrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att dekorera ett sovrum för en dotter eller ett barnbarn är aldrig ett jobb som kan anses vara enkelt. Men med rätt typ av planering kan du dra av en blick som kommer att vara äldre lämplig och varar i några år framöver. En av de svåraste sakerna att få rätt är att ge lagring. Unga tjejer behöver plats för leksaker och lek, men när de blir äldre blir allt mer utrymme för kläder.

Utrusta.

Att välja en garderob som fungerar som bra förråd för både kläder och leksaker, i olika kombinationer över tiden, är nyckeln till en välkonstruerad tjejs rum. Få det rätt och resten av inredningen är sannolikt ett roligt projekt. Kom ihåg att välja en garderob som kommer att vara sympatisk med andra aspekter av rummets design, som färgtema och layout. En nedsänkt garderob, som inte tar upp värdefullt golvyta, är vanligtvis lämpligt för de flesta hem.

Om du har en urtagning som du kan utnyttja i rummet du dekorerar är det en bra idé att använda den som en garderob istället för att köpa en fristående. Montera den med en kombination av hängande utrymme, hyllor och lådor. Kom ihåg att tjejkläder inte behöver lika mycket utrymme att hänga som vuxna kläder, så det blir möjligt att installera mer hängande utrymme än i en vanlig garderob. Om det inte finns något utrymme som är oanvändt, sätt i garderoben så att utrymmet är placerat på golvet, snarare än på toppen. På så sätt har du ett bra ställe att lagra skor.

Färgscheman.

De flesta väljer att måla garderobsdörrar i samma färg som sina rums dörrar. Detta är oftast vit. Men för ett barns rum målar dem samma färg som väggarna fungerar ofta lika bra. Om du inte har plats för en nedsänkt garderob och behöver köpa en fristående, välj en som kompletterar färgschemat. Två toner kommer också att fungera med de flesta rums färgscheman. Rosa och vit är en elegant kombination för ett tjejrum som är svårt att slå, men andra att överväga och rosa och grått eller grått och gult.

Bokhyllor.

MoreINSPIRATION
  • Hur organiserar du ditt rum för tjejer?
  • Open Space Closets - För dem som är organiserade och vill visa det
  • Chic och färgstarkt tjejrum med hängande sängar

Bokhyllor gör stora extra garderober för tjejer rum. Naturligtvis är de idealiska för att lagra alla dina tjejböcker. Det är dock ett bra sätt att hålla extra kläder och leksaker städa, utan att behöva lägga allt i huvudkåpan. Faktum är att om du inte har en traditionell garderob alls, kommer ett par bokhyllor att göra jobbet väldigt bra.

Öppna lagring.

Öppet lagringsutrymme erbjuder ett trendigt, mer sofistikerat utseende. Som sådan är det troligen bäst applicerat i ett rum som är för en äldre tjej eller en tonåring. Upphängda hyllor som sitter bakom sängen, kompletterad med en hängande räls, gör att du tjejer känner att hon är vuxen. För yngre tjejer, använd något utrymme som skapats av obekväma former i rummets layout för att passa hyllenheter. Eller varför inte ta bort dörrarna från en vanlig garderob för att få det öppna lagringsutrymmet?

Stäng den bort.

Om din tjej inte är städad nog att hantera ett rum som har öppet förråd, är det troligt att klagomålet stängs av. Du behöver inte regelbundna gångjärnsdörrar för att skapa ett garderobsutrymme som du enkelt kan stänga av. Skjutramar, med en tyg sträckt över dem, gör för ett nytt sätt att skapa en visuell paus. Och draperier är ett annat girlyalternativ till enkla dörrar.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.