Det bästa sättet att rengöra Windows

Det bästa sättet att rengöra Windows
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bildkälla: ArcHaus Architects

Till skillnad från husets väggar visar windows alla fingeravtryck, hundsläckare och övergripande smuts som byggs upp på glaset. När de är smutsiga är det uppenbart. Om du har gömt dem bakom persienner och gardiner så är det nog dags att ge dem en bra torkning. En bra allmän regel är att tvätta dem minst två gånger om året.

Vad du behöver för att rengöra dina fönster effektivt:

- Förvara köksglasrenare eller vitvinäger- Obehandlad pappershandduk, tidning eller luddfri trasa- Mjukborste- Handduk / torkdukar för att torka upp spill- Svamp- Squeegee

Det finns några olika sätt att göra detta: Använd en butiksköpt lösning eller gör dig själv hemma.

Om du vill ha en snabb, bekväm lösning och inte har något att tänka på, har du en flaska Windex eller en annan glasrengörare, som Puracy, som är en av Amazans högst rankade, giftfria rengöringslösningar.

Använd inte en absorberande pappershandduk eller trasa som behandlas med tygmjukmedel för att sprida lösningen eftersom du också kommer att sluta lämna lint och film bakom. För att undvika strimmor använd en obehandlad pappershandduk, tidning eller luddfri trasa. Enligt Windex är gamla bomullsblöjor (oanvända, naturligtvis) ett bra val. Därifrån är det ganska rakt framåt, bara sprut lösningen och torka den torr.

Om du hellre inte vill köpa en förberedd fönsterrengörare kan du enkelt göra din egen med hjälp av vinäger.

Vinäger är i huvudsak en enda butik för att städa runt huset, från att få smuts från din mikrovågsugn till avtagande avlopp, så det är bra att ha till hands ändå.

För att rengöra dina fönster finns det några alternativ för hemlagade lösningar:

- En del varmt vatten till en del vit ättika- Diskmedel och varmt vatten- Om windows är helt snuskiga: värm upp en kopp vit vinäger (lägg inte till vatten) och applicera det direkt på glaset

När du har en lösning klar att gå, följ anvisningarna nedan:

1. Se till att fönstret är fria från smuts, damm och spindelväv genom att använda en borstborste.

2. Lägg en handduk längs vindrutan för att fånga droppar.

3. Våt (do not soak) en svamp i din lösning och gnugga glaset (håll lösningen borta från fönsterkarmarna för att undvika skador). Mönstret här betyder mindre eftersom lösningen kommer att torkas upp på ett visst sätt.

4. Du kan använda en luddfri trasa för att torka glaset, men i grunden flyttar du bara smutsen runt, så det är bäst att använda en squeegee. Våt bladet först och dra suggen från topp till botten i jämn linje, något överlappar föregående stroke när du rör dig över fönstret. Efter varje stroke, torka sugbladet innan du fortsätter.

5. För att slutföra, torka av fönsterkarmarna med en fuktig trasa (använd vatten och rengöringsmedel) och var noga med att torka dem torrt.

Proffstips: Rengör fönster på en molnig dag eftersom solen kan värma upp fönster vilket gör att din lösning torkar och lämnar streck och vattenfläckar innan du kan torka den ren.