Vad ska man leta efter när man köper ett nytt hem - 10 saker att bry sig om

Vad ska man leta efter när man köper ett nytt hem - 10 saker att bry sig om
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att köpa ditt eget hus är säkert allas dröm och det är viktigt att ta hand om de invecklade detaljerna samtidigt som du gör detta värdefulla köp. Nedan listas tio saker du ska titta på när du är ett nytt hus.

Plats: Först när du vill köpa ett hus skulle den naturliga instinkten vara att leta efter en ny egendom på ett bra ställe, vilket inte bara är säkert men också i närheten av skolor, sjukhus, stormarknader etc.

Efterbehandling: När du väl har bestämt dig för att köpa ditt eget hem vet du säkert din budget och du skulle vara till nytta när du vet vad du kan förvänta dig vad gäller vilken typ av ytbehandlingar och material som används. När din budget ligger i nedre änden hittar du hus med vinylgolv och plastbelagda bänkskivor i köket och badrummen. Mattan som används skulle vara av låg kvalitet etc. medan ett högt prissatt hus skulle ha avancerade möbler och inventarier.

Utomhusutrymme: nära kontroll av taket, rörens ytterväggar och takrännorna skulle hjälpa dig att förstå det grundläggande villkoret för huset. Om fastigheten är några år gammal är det lämpligt att kontrollera register över tidigare underhåll och reparationer. När allt kommer omkring investerar du dina hårda intjänade pengar på huset och du vill verkligen inte flytta in till ditt nya bo och lämna dig med en lista med reparationer som ska delta.

MoreINSPIRATION
  • Vad du behöver tänka på innan du köper ett hem
  • Hyra mot att köpa ett hus: Vilket är rätt för mig?
  • Hur man sparar pengar när man köper ett hus?

Kontrollera taket: taket är en av de viktigaste delarna av huset som kan ha sprickor som tillåter. En bra titt på torra luften sprickor skulle också spara dig från kostnader i reparationer.

Köksfaciliteter: idag är det mycket viktigt med köksredskap och apparater. Remodeling köket är en av de dyraste delarna så du vill köpa ett hem självförsörjande med alla nödvändiga apparater och inredning på plats.

Badrumsfaciliteter: Precis som köksutrustning, har badrummet en lika viktig del av hemmet. Kontrollera därför för VVS, typ av utrustning som används, duschutrymmen, badkar etc. det skulle inte vara mycket av ett problem med nya bostäder, men de äldre konstruktionerna kan behöva vissa omkonstruktioner.

Funktioner som tillagts av den tidigare ägaren: Om du tittar på att köpa en återförsäljningsfastighet kan ägaren ha lagt till några uppgraderingar som ett extra rum i källaren, en swimmingpool etc och den här kostnaden skulle läggas till det pris som du citerar . Genom att jämföra det här citerade priset med de andra egenskaperna i grannskapet skulle du få en uppfattning om du skulle bli belastad exorbitantly eller bara rätt.

Kontrollera elektriska armaturer: se till att det finns tillräckligt med eluttag i huset och om det finns tillräckligt med kontakter, telefonuttag etc., även en inspektion av luftkonditioneringssystemet, värmare osv. Är tillrådligt, eftersom du skulle betala för dessa apparater som väl.