Hur man dekorerar ett badrum utan kladd

Hur man dekorerar ett badrum utan kladd
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag tror att vi alla kan hålla med om att badrummet kan utgöra betydande "utsmyckning" utmaningar för lekmannen. Skulle du vara överens? Det är typiskt ett litet utrymme som är utformat i stor utsträckning för utnyttjande. Medan många stora och rymliga vardagsrumsfulla badrum finns (och bra för dig om du har dem!), Är de inte normen. I allmänhet måste badrummen klämma mycket in i ett ganska litet fotavtryck.

Det är den här utmaningen som gör badrumsdekoration så viktigt. Det är ett utrymme som många använder, så det ska vara trevligt och välformat. Men "dekorera" kan känna sig som ett laddat ord ibland. I sin utilitära roll kräver ett badrum för icke-traditionella former av dekoration. Faktum är att jag har upptäckt att ofta framgångsrika badrum är mindre dekorerade och mer designade. I den här artikeln kommer vi att titta på flera sätt att dekorera ett badrum utan rubbning.

Hur man dekorerar ett långt, smalt badrum

Ett gemensamt badrumsläge är det långa, smala badrummet - en går in i en "hall hall" av sorter, där en fåfänga och spegel vilar på ena sidan följt av toaletten och ett badkar / dusch är på motsatt sida.

För den kombinerade badkar / duschkombinationen som är vanlig i familjehem, utnyttja den stilistiska möjligheten som tillhandahålls av en duschridå. Färg och / eller mönster på duschridån kommer att göra stor skillnad i känslan av badrummet totalt. Elegant? Juvenil? Roligt? Säg det med duschridån.

Från det jag har observerat använder de mest framgångsrika badrummen några prydnadsföremål och tchotchkes i namnet "dekoration". Men vissa hörn av badrummet kan dra nytta av en mjukgöring - en växt eller ett foto eller något säsongsbetonat, till exempel.

Att hålla huvuddelen av bänkskivan fri från röran är en av de bästa strategierna för badrumsinredning.

Hårdvara är en nyckelkomponent i badrumsstil. Oavsett om du väljer något med moderna linjer eller något mer utsmyckat, välj något som passar inredningen på ditt badrum. I små utrymmen är det ofta dessa detaljer som bär ut stilen mest effektivt.

När man talar om hårdvara väljer man rätt kran för handfatet i badrummet. Det är bara en bit mer permanent än att säga att man väljer väggkonst.

En strategi för att upprätthålla ett skräpfritt badrum är att tillhandahålla adekvata hyllor. Detta utrymme bakom badrumsdörren fylldes med hyllor; eftersom det inte var meningsfullt att installera en dörr framför hyllorna, fungerar badrumsdörren själv som dörr framför hyllorna när rummet är öppet.

Hur man dekorerar ett pulver rum

Från dörren till detta lilla pulverrum är estetiken snygg och samtida.

En glasplatta på träfönstret rymmer en matchande glasskål. Att använda klara material, som glas, hjälper ofta att frigöra den visuella röran i ett mindre utrymme vilket gör att detta badrum verkar rymligare.

En modern diskbänk ser bra ut med en modern glasskål. Enkelspännkranen är effektiv i design och utseende.

För att lägga till en "hemtrevlig" atmosfär till det lilla moderna badrummet, ger halvvägg med wainscot och stolskena en renfodrad, men traditionell smak.

Även om det inte rekommenderas att ha för mycket att gå på toaletten, kan man placera en grön på rummet med en krukväxt på toaletten. Se till att du väljer ett lågt ljus inomhusalternativ i de fall där det finns ett fönsterlöst badrum.

Och bara för att badrummet är ett funktionellt fokuserat utrymme, är en viss typ av konst på väggen alltid välkommen. Ett enda större stycke här, inramat i vitt, ser mer strömlinjeformat ut än flera mindre konstverk skulle.

Den lilla kubformade spegelbelysningen bibehåller den moderna atmosfären utan att ta sig själv allvarligt.

Hur man dekorerar ett modernt badrum

Detta supermoderna källarbadet behöver ingen prydnad mer än den här eldmotorens röda flytande fåfänga, verkligen.

 

En rostfri handfat och kran popar mot det röda och fyller den moderna estetiken.

Med en sådan ljus färg i diskbänken hålls allt annat till ett minimum. Ett stort konstverk knyter in med det röda men överdriver inte det. En rund spegel hjälper till att mjuka de hårda rätvinklarna överallt.

Här är vyn från badrummet från dörröppningen. Föreställ dig hur annorlunda känslan skulle vara om det fanns fler färger, fler bitar, fler saker introducerades i rymden i namnet "dekoration". Det skulle förlora mycket av dess urbana överklagande.

En böjd dusch gardinstång är ett subtilt sätt att göra en vanlig badkar / dusch enhet känner sig mer luxe. Nästan som ett hotell.

Kom ihåg att djävulen är i detaljerna, så långt som badrumsdesignen går. Snygga dörrknappar passar inte bara resten av hemmet; de ställer in tonen för det moderna badrummet också.

Hur man dekorerar ett stort / master badrum

En dubbel-handfat fåfänga, när det finns tillräckligt med utrymme för det, är en lyx för master badrummet.

Runda speglar är ett hett föremål i badrumsinredning just nu, kanske för att de har en sådan annan utseende än byggare-grade rektangel spegelplattor.

En metall väggkonst ger lite färg mellan speglarna. Den åldrade metallfinishen ser lite vintage, men silhuetten på stycket är ren.Ett modernt badrum kan dra nytta av några åldrade eller vädret.

Unika sänkor är ett underbart sätt att få ett badrum att känna sig inrett och annorlunda. Det här badrummet vinner, som gör det mesta av sin dekorativa buck (med minsta faktiska dekorationer).

Dessa vita porslin platt skål-stil sänkor har en vacker, modern känsla.

Bondehuset vibe av denna speciella kran är ett annat sätt att föra en subtil rustik eller traditionell atmosfär i det mer moderna badrummet. (Lär dig hur du installerar ditt eget badrumsvattenkran - samma sak i själva verket.)

MoreINSPIRATION
  • Spegel, Spegel på väggen (Badrumspeglar)
  • Hur man dekorerar stora badrumsrum
  • Hur man dekorerar ett litet badrum på en budget

Medium till mörk träfläck är en vacker visuell kontrast till den vita bänkskivan och andra vita badrumselement. Inklusive trä i ditt vita badrum ger det en jordad, organisk touch.

På badrummet med extra utrymme (det här är det ofta, men inte alltid med mästerbaden), är det en lyxig användning av utrymme att installera ett litet sittområde eller smink. Om fåfänga kan möta ett fönster, desto bättre - fantastisk utsikt och bra belysning.

En duschkabin kompletterar det vita badrummet. Ett badrum kan komma undan med att vara allt vit när det finns gott om naturligt ljus (för att hålla det från att känna sig utspolat). Notera det mörkgråa golvet som balanseringsdetaljer till resten av ljusutrymmet.

Hur man dekorerar en källare Badrum

Källare badrummet kan utgöra en utmaning att dekorera, helt enkelt för att många av oss är beroende av naturligt ljus för att lysa upp ett utrymme. Men det här badrummet använder några användbara tips för ett lågt ljusutrymme.

Till att börja med ger en lång bänkskiva en användbar yta för att göra sig redo. Det här badrummet används främst som gästrum, och i allmänhet behövs inte ett dubbelt handfat för ett effektivt gästbad. När du har gäster som reser och tar in på badrummet sina toalettartiklar, är det faktiskt trevligt att ha lite extra diskutrymme för att ställa in dem.

En enkel undermonterad diskbänk och samtida kranfästen rensar upp estetiken i diskbänken. Även något så enkelt som en glasbehållare kan vara all "dekoration" ditt badrumsutsikt område behöver.

En lätt granit bänkskiva hjälper direkt badrummet att känna sig visuellt lyft. Vissa blommor i en vas hjälper till att mjuka hörnet där inget annat händer; Om det här var en dubbel diskbänk, skulle blommorna sannolikt vara för mycket rubbning.

En badkar surround i vacker aqua glas kakel, som ligger i ett klassiskt horisontellt tegelmönster, ger en känsla av naturens färgning i utrymmet. En enkel vit duschridå hjälper också till att hålla badrummets nödvändiga tillbehör på den ljusa sidan.

En ljus faux träplatta ger det här källarbadet en fin touch av naturen, men på ett sätt som är lämpligt för områden med hög fuktighet. I allmänhet skulle lövträ inte göra det bästa badrumsgolvalternativet.

Breda, öppna hyllor som ligger bakom badrumsdörren ger användbar lagringsutrymme. Dessa kommer att fyllas med ytterligare toalettartiklar och handdukar efter behov innan gästerna anländer.

Hur man dekorerar en liten stuga badrum

Detta badrum, som ligger på bottenvåningen i en mindre stuga, klämmer ut funktionaliteten ur varje kvadrattum och innehåller också mycket bra smak och stil. En lång löpare ger en glidfri zon och förenklar utrymmet direkt (i motsats till separata mattor i nyckelvågzonerna).

Blonda träfönsterdörrar väger inte ner utrymmet, och de gör dubbla skyldigheter för att badrummet ska känna sig snyggare genom att hålla badrum "saker" (vi alla har det) gömda bort.

En anpassad bänkskiva lägger till en modern känsla på badrummet och fungerar fint ihop med det vita träet. Jag älskar bänkskivans grova kant, särskilt för att den lägger till lite textur och djup på ett subtilt sätt.

Tucked away direkt bredvid toaletten är en glad turkosfärgad papperskorgen. Eftersom det är så nära toaletten är skräpskåpan inte bara en söt och färgstark touch, det är också en uppskattad.

Mittemot toaletten och handfat är en glasdörr duschkabin. Glasdörren och surroundljudet öppnar verkligen badrummet och gör det nästan dubbelt så stort som det faktiskt är. Vita tunnelbana fliser fortsätter från badrumsväggarna till duschomgivningen, vilket visar att kontinuitet i designen i ett litet utrymme är lika med mindre visuella avbrott, vilket i sin tur motsvarar en mer rymlig känsla.

Koordinerade badhanddukar rullas och anges i en korg på bänkskivan för gästanvändning. Detta ger inte bara en färgpalett, men det är också ett intuitivt förslag eller erbjudande för gästerna. Handdukkorgen kan enkelt göras tillbaka i skåpen efter att gästerna lämnat.

Hur man dekorerar ett badrum med färg

Vibrerande gula väggar i badrummet utgör i solsken och jubel, för bristen på badrumsfönster i detta renoverade våningsbad. Som ett badrum som fördubblas som det primära badrummet för både gäster och hemmet små barn, slår den här glada färgen en energisk balans.

Efter väggfärgen kommer den mest märkbara detaljerna i detta badrum ut i sin glasplatta. En subtil men vacker variation på den vanliga bänkskivan, det här opaka glaset är smidigt och uppfriskande.

Även de enklaste badrumsarmaturerna får en ansiktslyftning med denna moderna bänkskiva. Det är ett sätt att tänka på bra design i ett badrum - det ger sin egen form av "dekoration", vilket i slutändan betyder mindre rodnad.

Ett par krukväxter i mitten av den långa bänkskivan bryter upp kanten utan att känna sig tungt eller alltför "dekorerade".

Faktum är att en krukväxt är ett trevligt och enkelt sätt att mildra standard toalettvignett. Nyckeln är att hålla växten själv och potten minimal och innehöll - det här är inte platsen för att hänga vinstockar eller överflödiga fransar.

Om du har en mycket lång badrumsspegel, är det ett kostnadseffektivt sätt att ge tillräcklig belysning över spegeln hela tiden för att installera två (eller fler) identiska belysningsarmaturer, snarare än en mycket lång. Det är bäst att sträva efter jämn belysning över spegelns längd.

En bred, tjock spegelram gör också ett dramatiskt uttalande. Denna speciella ram matchar fåfänga själv, så de två arbetar tillsammans mer än de tävlar visuellt. Om du har en stor ram som du vill minska, kan du överväga att hålla väggen och ramfärgfärgen mer likartade, vilket minskar kontrasten.

En gul och vit duschdraperi hänger smakfullt över duschen och klämmer in med den djärva väggfärgen men lägger inte mycket till den visuella popen som redan finns där. En bra tumregel, när man arbetar med ljusa färger i badrummet, är att låta antingen väggarna eller duschridån vara huvudattraktionen, men försök inte göra båda sina egna individuella egenskaper. Det kommer förmodligen att känna som bara för mycket.

Hur man dekorerar ett badrum Pragmatiskt

Om du inte vill lägga in dekorationer i badrummet, överväga det här enkla sättet att dekorera ett badrum som vårt sista exempel. Använd endast de objekt som är faktiskt användbara och behövs i badrummet som din inredning. En vävnadslåda, i en nypa, kan ge det neutrala badrummet en omedelbar färgpalett.

En vit fåfänga och mörk bänkskiva är en klassisk kombination som ser bra ut och behöver verkligen ingen annan utsmyckning. Dessutom kommer den mörka, spetsiga bänkskivan att dölja ett antal brott, vilket gör det till ett bra val för barnens badrum också.

Att fortsätta med en stor väggplatta, till exempel en klassisk vit tunnelbana, runt badrummet och in i badkar eller dusch surround ger väggen tillräckligt visuell "textur" som den inte behöver mer. Ett fönster är alla väggkonstens särskilda badrumsbehov, som matchar husägarnas enkla stilpreferenser perfekt.

Mönstrade handdukar viks snyggt och lämnar på hyllans displaystil och smakar utan att vara dekorationer. Plus, nya handdukar är alltid redo, både för boende eller gäster. Notera också användbarheten av denna hylla i sig själv. Du kan också överväga att installera en lång, smal bänkskiva-till-tak-hyllenhet i sluten av en lång, bänkskiva, om den uppfyller dina behov bättre.

Vi hoppas att du har haft det och blivit inspirerad av att läsa om olika sätt att dekorera ett badrum i olika storlekar och stilar.