Kentfield bostad med spektakulär utsikt

Kentfield bostad med spektakulär utsikt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När du planerar ett nytt hem, oavsett om det är ett semesterhem eller en permanent bostad, är utsikten kritisk. Om du har turen att hitta en plats som tillåter panoramautsikt så kommer designen och orienteringen av huset definitivt att påverkas av detta element. Denna bostad ligger i Kentfield, Kalifornien, USA. Det drar fördel av en plats som gör det möjligt att fånga unika vyer över den böljande sluttningen, Mount Tamalpais och San Francisco Bay.

Huset är designat av Turnbull Griffin Haesloop Architects och upptar en yta på 5 900 kvadratmeter. Byggnaden färdigställdes 2010. Den har en design som inte bara ger en vacker utsikt över det omgivande landskapet, men är också en reflektion av den. Den har en krökt kvarväg som följer sluttningarna på backen samtidigt som den fungerar som ett ankare för huset, med tanke på villkoren på platsen. Huset verkar vara en del av backen, en naturlig framträdande som vackert integreras i landskapet.

MoreINSPIRATION
  • Residens med ett avkopplande havslandskap och spektakulär utsikt över bergen
  • Förunderligt Vancouver Residence med stor terrass och spektakulär utsikt
  • Enkel modern bostad av Brian Dillard Architecture

Inredningen var skapandet av TGH och Margaret Simon och landskapet designades av GLS Landscape Architecture och Rana Creek. Bostaden var organiserad i tre volymer. De inkluderar vardagsrum, kök och matplats och sovrummet. Dessutom är bostaden inte bara vacker men också hållbar. Den har passiva och aktiva uppvärmnings- och kylsystem, batterilagring, en cistern för vattenhantering och ett levande tak. {Bilder av David Wakely och hittades på archdaily}.