De fyra bästa målarfärgerna för sovrum

De fyra bästa målarfärgerna för sovrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Som barn var dekorering av våra sovrum vanligtvis en källa till njutning och kreativitet. Det var det enda stället där vi kunde reflektera våra inre själv genom vilka färger eller teman vi valde. När vi är vuxna gör vi fortfarande dekorativa beslut baserat på hur vi vill ha ett rum för att få oss att känna, men de önskade känslorna förändras. I stället för ljusa spännande färger vill vi ha våra sovrum för att få oss att känna sig avslappnad. När allt kommer omkring, när världen där ute är så galen plats, är det trevligt att få ett lugnt utrymme att vakna och lägga huvudet i slutet av dagen. Färgfärgen för ditt sovrum är ett mycket viktigt beslut att uppnå detta mål. Det finns fyra färger i synnerhet som är bra val för att skapa ett mjukt avkopplande utrymme att sova. Ta en titt på de fyra bästa färgfärgerna för sovrum och bestäm vilka som fungerar bäst i din.

Nr 1: Blå

När du trodde "sovrumfärgfärger" var blå förmodligen den första att komma i åtanke. Och du har inte fel. Blå är en av de mest avkopplande färgerna på spektret så huvudet till de blå färgstegen i färggången. Du kanske tycker att en blek cool blå är precis vad ditt sovrum behöver.

Vad sägs om en dusky blå för att verkligen visa upp dina sovrum andra funktioner? Om du har några vita möbler eller till och med vit prydnad, kommer en blå som bara är en nyans mörkare än pastell att hjälpa dig att avlägsna dessa krämiga toner.

Oavsett om ditt sovrum är rustikt eller land eller till och med modernt, kan ett kungligt blått på väggarna hjälpa till att knyta alla dina extra färger tillsammans. Du måste erkänna att det är det perfekta valet för ett beachy sovrum också.

Ja, vi kan gå ännu mörkare än det och har fortfarande en vinnare. Marinblå är nästan neutral i dagens inredningstrender så att du inte kommer att gå fel genom att måla ditt sovrum med det. Det kommer att få ditt utrymme att känna lite grotta som och definitivt mysigt.

Om du fortfarande är upptagen till ljusa färger, ta det hela med dig. Måla ditt sovrum en ljus turkos som gör ditt hjärta glad varje gång du vaknar eller går och lägger dig. Efter din design kommer smakerna att göra dig lyckligare än att följa några regler.

Nr 2: Grön

Du har förmodligen hört innan det gröna är en avkopplande färg. Så det är bara vettigt att måla ditt sovrum i skuggan. En pastellgrön är perfekt för ett sovrum med träelement och blommönster.

Den mjuka nyansen är också perfekt för mer traditionella sovrum. Det är mörkt nog för att visa upp din kronformning och andra element som du hittar i ett gammalt hem, men tillräckligt lätt för att få dig att sucka med glädje när du går in för natten.

Vad sägs om ett sovrum i mintgrönt? Det kommer definitivt att vara trendigt nog att flyta med resten av ditt hem. Och du kan välja vilka mönster du gillar, eftersom de flesta har grön i dem ändå.

När du är kär i grönt men vill ha ett alternativ som är lite mer lekfullt än pastellvalet, måste du överväga den ljusa äppelgrön nyansen. Det är den perfekta blandningen av ljus och lugn att göra ditt sovrum till det lyckligaste rummet i huset.

MoreINSPIRATION
  • 6 bästa färgfärger för att få dig de moody vibesna
  • Lyckliga målarfärger för ett glatt hem
  • Måla färger som skulle se vackra ut i köket

Naturligtvis behöver grön inte vara barnvakt värdig. Gå för en smaragdgrön för att få ett bestående intryck. Ditt sovrum kommer plötsligt att vara exotiskt och långt borta, nästan som om du gick på semester varje gång du går och lägger dig.

Nr 3: Grå

Grå är en härlig färg som är extremt lugnande. Att vara en neutral färg lullar dig försiktigt för att sova i sin värme som att vara insvept i en fuzzy filt. Men det låter också resten av rummet tala för sig själv vilket är användbart när du vill fokusera på din väggdekoration snarare än väggen.

Gråa nyanser är ett bra alternativ för alla typer av rum. Även dina barn kan dra nytta av den neutrala tonen när de växer och experimenterar med stilar i sina egna sovrum. Du kommer inte behöva repaint varje par år vilket är en bonus.

Om du föredrar den svalare grisen, är ett blått grått sovrum för dig. Låt din tröstare ge dig värme, ditt utrymme kommer att älska den kalla och lugna känslan av en blålig neutral. Särskilt på sommaren när du duschar två gånger om dagen.

Moderna dekorälskare, grå färg löser ditt sovrumsproblem. Det ger tillräckligt med förändring från de vita väggarna i resten av ditt hem för att hjälpa din kropp att slå ner i slutet av dagen utan att bryta från dina moderna vibbar.

Låt oss prata om mörkgrå. Medan du kanske tvekar först, hittar du det är en rökig humöraktig nyans som du lätt kan bli kär i. Och fortfarande i den neutrala familjen gör det enkelt att byta upp dina dekor accenter när du är redo.

Nr 4: Vit

Vit är en bra färg för sovrummet, tro det eller inte. Det är så friskt och uppfriskande på morgonen och på kvällen, mjuk och avslappnande. Dagens naturljus gör ditt utrymme luftigt medan accentlampan på natten ger en varm glöd.

Kanske har du ett roligt accentstycke som du skulle vilja ha i ditt sovrum men du måste bestämma en väggfärg. Vit är svaret. Oavsett vilka färger eller mönster du lägger till, kommer det alltid att matcha och du behöver aldrig repaint.

Ibland kan trästyckena som följer med rustik inredning göra ditt rum tungt och rörigt.Men när du har vita väggar, uppnår du en balans som du inte skulle kunna hitta annars.

Små sovrum får också stora fördelar från vita väggar. Eftersom det studsar ljus bättre än någon annan nyans kommer det lätt att tända alla dina mörka hörn så att ljuskronans ljus inte kommer att nå.

Du kanske inte har tänkt på färgfärger på gästrummet som i djupet som detta, men om din gäst inte har en smak för grön, blir ditt gröna gästrum inte så avslappnande som möjligt. Bättre säker än förlåt eftersom ingen kan ogillar vitt.