Målarmyter: Vad som fungerar och vad som inte gör det

Målarmyter: Vad som fungerar och vad som inte gör det
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om du anställer en professionell för att måla ditt hus kan du bli av med stress och oro, du bör också överväga att ta hand om jobbet själv. Att måla en vägg är trots allt inte raketvetenskap. Du behöver bara lite grundläggande kunskaper. Men innan du börjar, låt oss svara på några av de frågor du förmodligen har i åtanke.

Är primer verkligen nödvändigt?

Vissa säger att primern är ett måste. Andra tycker att det är slöseri en tid. Sanningen är att om du vill att dina väggar ska bli perfekta och professionella måste du applicera primer. Det är ett nödvändigt steg, speciellt om du vill applicera färg i en rik färg. Vilken primer gör gör att färgen kan hålla fast vid väggen och ge jämn och jämn yta.

Ska jag använda tejp?

MoreINSPIRATION
  • Hur man förbereder en vägg för målning?
  • Målningstips och tricks för framgångsrika makeover
  • Hur man får ett professionellt färgarbete hemma

Målarens tejp används för att förbereda väggarna innan de målas. Det förhindrar att färgen dricker och det är särskilt användbart om du vill måla randar eller om väggarna har olika färger. Men om du använder tejpen och ser till att den är jätte runt hörnet tar du mycket tid och ansträngning, så om möjligt, hoppa över den här delen, men bara om du är säker på dina målningskunskaper.

Ska jag applicera två skikt eller är det tillräckligt?

Det faktum att du alltid behöver applicera två lagerfärger är en av de äldsta myterna. Det är faktiskt inte fallet längre. Beroende på vilken färg du använder och färgen du har valt, behöver du antingen en eller två färglacker för ett perfekt resultat. Det är möjligt att behöva mer än två så se till att du analyserar situationen korrekt.

Är det ok att måla taket också?

Många människor har intrycket att taket aldrig får se färg. Det är faktiskt inget fel med att måla taket och det finns massor av bra mönster att utforska. Du kan skapa ett intressant mönster och dra upp ögat.