Stunning Ethereal Lighting From Terzani

Stunning Ethereal Lighting From Terzani
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Terzani är ett familjeägt italienskt belysningsföretag som grundades av Sergio Terzani i Florens 1972. Genom att kombinera traditionellt italienskt hantverk med modern teknik skapar företaget belysning som försvinner konst, lyx och design. Med en experimentell belysningsdesign fortsätter Terzani-provisionerna från kända artister, bland annat Nigel Coates, Maurizio Galante, Christian Lava och Dodo Arlsan.

Precious kollektionen har sex fantastiska belysningsprodukter, som alla omdefinierar hur lyxbelysning görs. Designat av Barlas Baylar, Atlantis är en fantastisk installation som påminner om någon form av djuphavs marina djur. Hundratals upplysta längder av draperad nickelkedja - som mäter tre miles totalt - kaskad ner från det glansiga nickelbandet som ger intryck av tentaklar som hänger ner i avgrunden av havet.

Stream är en fantastisk design från Christian Lava för Terzani. Stream har över en sju kilometer metallkedja som hänger i tier från en förnicklad ram, och strömmar en lugn och slående skugga runt rummet. Den är tillgänglig som ett upphängnings ljus, ett vägglampa eller som en golvlampa.

Soscik kombinerar traditionella hantverkstekniker med avancerad teknik, och är en modern återuppbyggnad av den klassiska ljuskronan som designats av Nicolas Terzani. Skapad av interlacing metallkedja över en förnicklad ram skapar Soscik en dramatisk, men romantisk effekt som skulle se bra ut i en modern inredning.

Vilket av dessa vackra, eteriska ljus är din favorit? Vi skulle gärna veta.