Hållbart hem rött i sin Lac Grenier inställning

Hållbart hem rött i sin Lac Grenier inställning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Paul Bernier Architecte avslutadeHus på Lac Grenier, en hållbar och innovativ bostad på en lakefront i Estérel, Kanada. Konstruktionen svarar mot omgivningen med naturliga böjningar och öppningar, inbäddat i längdriktning mellan en bäck och en brant lutning.

Cedarlägenheter som omger utsidan placeras på ett öppet sätt som speglar hemmets trädbevuxna bakgrund. Arkitekten förutsåg att "som cedertrådarna bleknade och träd och markdäck växer tillbaka i och runt byggnaden, kommer arkitektur och natur att blandas." Denna distinkt design kompletteras med ett grönt tak som gör att naturen växer till hemmet självt.

Inredningen har tre abstrakta hickory inbyggda enheter som guidar dig genom en sekvens av minimalistiska rum med utsikt över den omgivande skogen och bäcken. Dess stora fönster utnyttjar skuggan från närliggande träd för svalare temperaturer på sommaren. Under vintermånaderna tillåter dessa träd i samma grenar solljus och värme att fylla utrymmet.

De inbyggda enheterna ger lagring och döljer väsentliga väsentligheter, vilket gör att fokuset kan vara på sin form och design. De skiljer också fler privata områden från den öppna atmosfären i husets huvudrum. [Fotografi och information med tillstånd av Architizer]