Den prisbelönta Aurland Lookout i Norge

Den prisbelönta Aurland Lookout i Norge
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vissa regioner i världen erbjuder unika och fantastiska vyer. Dessa områden förtjänar att beundras men inte nödvändigtvis från ett hus, hotell eller någon annan liknande struktur. Skönheten i dessa områden ligger i sin oförskannade natur. Det är områden som förtjänar att förbli som sådan, så det skulle vara riktigt själviskt att använda dem för vår personliga fördel. Men en utkik, å andra sidan, skulle vara något som alla kan njuta av och det skulle vara speciellt utformat så att vi kan beundra landskapets naturliga skönhet.

Aurland Lookout ligger i Norge och det är en prisbelönt modern struktur konstruerad av Bergen-baserad arkitekt Todd Saunders och Røyneberg-baserade Tommie Wilhelmsen. Det slutfördes 2006 och huvudprincipen bakom projektet var att placera naturen först och arkitekturen andra. Arkitekterna försökte skapa en struktur som skulle ha så liten inverkan på de naturliga omgivningarna som möjligt. De ville skydda naturen och landskapet, men att också tillåta oss att beundra dem i hela sin skönhet.

MoreINSPIRATION
  • Bedövning Lookout Tower byggd av fraktbehållare
  • Samtida sommarstuga i Norge med olika utsikt över landskapet
  • Juvet Landscape Hotel i Gudbrandsjuvet, Norge

Arkitekterna försökte undvika att lägga in för många element på webbplatsen, så de valde en minimalistisk design med en uttrycksfull form. På så sätt lyckades de spara och även komplettera det naturliga livsmiljöområdet. Aurland Lookout har 30 synpunkter. Det är en 4m-struktur som sträcker sig 30 meter bred över tallarna. Det är bara 9 meter högt men det fångar hela landskapet.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: