Vad man inte ska göra när man dekorerar

Vad man inte ska göra när man dekorerar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att dekorera eller renovera ett utrymme själv är beundransvärt. Men för att få resultat skulle du faktiskt veta vad du gör och viktigast av allt behöver du veta vad du ska undvika och vad du inte ska göra. Det finns flera stora misstag som människor gör när de dekorerar sina hem och vi har försökt att införliva några av dem i den här artikeln. Här är några tips som bör hjälpa till.

Välj inte möbler som inte passar.

Många människor vet inte riktigt hur man uppskattar storleken när de dekorerar ett utrymme. Du måste vara försiktig när du väljer möblerna, för om det är antingen för stort eller för litet för utrymmet så ser det inte bra ut.

Blanda inte för många mönster och utskrifter.

Även om det är okej att spela med olika mönster, texturer och utskrifter, blir de en gång för många och då är inredningen inte längre harmonisk. Var försiktig när du väljer ett möbel. Det räcker inte för att tycka om det. Det måste också passa bra in i inredningen.

Försumma inte matta.

MoreINSPIRATION
  • 10 saker du bör undvika att göra när du dekorerar
  • Vad som ska undvikas när du dekorerar
  • 13 Lågkostnader inredningsdesigner för alla typer av bostäder

För att en inredning skall vara sammanhängande och konsekvent måste möblerna och alla andra huvudelement kopplas på något sätt. Mycket ofta kan en ryggsäck hjälpa till med det. När den placeras i mitten av rummet kopplar den möblerna runt den och gör därmed inredningen mer harmonisk.

Skjut inte alla möbler upp mot väggarna.

Människor tenderar att tro att om mitten av ett rum är öppet och fritt från möbler verkar rummet större. Det är faktiskt inte sant. Att ha mitt rum i rummet är inte till hjälp alls om du inte behöver det för något. Det är bäst om du grupperar dina möbler och om du tillåter det att sprida sig i hela rummet.

Visa inte allt du har.

När folk samlar saker eller när de får en dekoration som gåva vill de omedelbart sätta upp den för visning. Men bara för att du har många dekorationer betyder inte att de alla ser bra ut tillsammans. Det är faktiskt bäst om du filtrerar de saker du visar.

Ta inte med saker som du inte tycker om.

Ett annat problem dyker upp när människor har alla slags familjens arv som deras föräldrar eller morföräldrar ger dem. Bara för att de erbjuder dig något betyder inte att du nödvändigtvis behöver använda den. Så om du inte gillar det där objektet, använd det inte eftersom du känner dig skyldig.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5 och 6.