10 lyxiga sätt att dekorera med travertin i dina interiörer

10 lyxiga sätt att dekorera med travertin i dina interiörer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I ditt hem är de material som utgör din omgivning de som fängslar dig och hjälper dig att älska ditt hem. Travertin är en av de finish som kan användas på otaliga sätt i hela ditt interiör och ser vackert ut, oavsett hur det används. Från badrumsväggar och kökstoppar för att pryda ditt utomhuspooldäck, kommer du att bli förvånad över hur travertinplattor kan försköna ditt hem. Innan du tror att travertin bara är för golv, tänk igen. Titta på dessa 10 lyxiga sätt att dekorera med denna underbara sten i hela ditt interiör.

1. Välja rätt travertin för ditt rum

Travertin brukar misstas för marmor eller kalksten, men är faktiskt en form av sten med sedimentära egenskaper och har en vacker buffrad matt finish som inte kan matchas med många andra naturstenmaterial. När du väljer rätt travertin för ditt rum, fråga en professionell vilka sorter av färger, variationer och applikationsförslag som de rekommenderar. Du kommer att bli förvånad över att travertin kan erhållas i små mosaikplattor hela vägen upp till stora plattor för väggar och bänkskivor.

2. Gör en stor entré med travertinplattor

Om du vill lägga till en lyxig estetik i din grand foajé, se inte längre än travertin. Känd för sin ojämna eller mejslade egenskaper ser travertin vacker ut i traditionella och moderna hem. Oavsett om du väljer att placera travertinmosaikplattor eller använda stora pavers. Det finns inte många golvmaterial som kan skapa en rustik men ändå sofistikerad utseende.

3. Storskalig travertin kan ta fram dramat

Om du älskar ett stort och djärvt utseende till ditt badrum, varför försök inte travertin i stor skala? Denna trasiga travertinplatta säljs av plåten och dess skönhet förbättras, eftersom varje plåt är unik och designad av naturen. Om du föredrar att hålla travertinen begränsad till ett speciellt område på ditt badrum, titta på duschen, backsplash bakom fåfänga eller i en dusch omklädningsrum område. Ta en titt på detta Travertinhem i Singapore, vilket vackert sätt att visa upp det här mångsidiga materialet.

4. Ta fram arten av din designstil

Travertin är ett mycket gammalt material som går tillbaka generationer och användes i många monumentala byggnader över hela världen. Medan den har historiska förbindelser, används den också i de mest moderna och moderna bostäderna idag. Bestäm vad din typ av travertin passar dina interiörer. Från snygg och sexig med väldigt få injekteringsfogar i minimalistisk backsplash till en traditionell layout med chiseled kanter, kommer du att ha en utmaning att välja bara en typ i dina interiörer!

5. Tips att komma ihåg när man väljer travertin

En av skönheterna i denna underbara sten är dess varierade färger och mönster, men en dragning är dess förmåga att scuffa och klia lätt. Beroende på ytfinishen kan en högpolerad travertin motstå bättre än en matt finish. Travertin kan också vara porös och bör inte användas där nivåer av olja och andra vätskor kan suga in i det och fläckar sin skönhet. Även om marmor och granit, kan en kakel specialist rikta dig till vilken typ av travertinsten som är bäst för ditt projekt.

6. Travertin i ditt lyxiga badrum

Datera tillbaka århundraden sedan Travertin har blivit ett byggmaterial som är försökt och sant och ditt badrum är den perfekta platsen för att visa upp sin mångsidighet. Från travertinmosaikplattor på dina duschväggar till anpassade kakelmönster, kommer du att älska dess mångsidighet. Travertinplattor på en diagonal kan ge en underbar diamantgeometri som när den kopplas ihop med sin naturliga matt finish, kommer att omvandla duschkabin från vanligt till lyxigt.

7. Lägg till sofistikering till ditt fritidshus

Travertin kan inte bara försköna ditt interiör utan även ditt utomhushem. Oavsett om du letar efter trädgårdsgångar, gör dekorativa knäväggar eller använder dig till pooldäck för att kyla ditt sommarhem, kommer du att älska mångsidigheten. Travertin som många andra naturstenar kan behålla sin skönhet genom långa sommar och vintrar och kommer att åldras vackert med tiden.

8. Polerad travertin kan lägga till en lyxig ton

Det finns en snygg detalj när du tar med polerat travertin i ditt hem och vad bättre sätt att göra det än i ett inomhus / utomhusrum? Stora pavers som används med tunna groutlinjer ger illusionen av en stor vinkel av travertin så långt ögat kan se. Koppla ihop med din favorit utemöbler, ett sommarkök och en utomhus spis och ditt hem kommer att njuta av de rave recensionerna från gästerna i dina underhållande utrymmen.

9. Kombinera ljusa och mörka finish för att lägga till drama

För att lägga till ett lyxigt spel mellan materialen i ditt hem, överväga parning av lättare toner av travertin mot ditt mörka träskåp för en dramatisk touch. Kontrasten mellan färgerna och texturerna på ytorna kan skapa ett kök, badrum eller vardagsrum som utmärker uppmärksamhet. På samma sätt med ditt vardagsrum och matsalmöbler. Ett mörkt matsalbord eller soffbord i rik mahogniträ ser dynamiskt ut mot en lättare travertinbotten.

10. Travertin kan skapa ett showstopper kök

Ditt kök är det där rummet där du drar ut alla hållplatser för att visa ut apparaterna och finishen, och travertin som används i kökets bakplattor, bänkskivor och golv kan wow och festa som du kastar! Titta på travertinmosaik för anpassade detaljer för din kaminplatta. Överväg att anställa en hantverkare för att skapa en en-of-a-kind backsplash för dina köksväggar med travertinplattor.Alternativen är oändliga och möjligheten att omdefiniera ditt lyxiga hem med detta mångsidiga material är helt upp till dig!

Freshome läsare vi skulle gärna höra hur du använder travertin i ditt hem. Har du några underbara applikationer för oss?