Vad som ska undvikas när du dekorerar

Vad som ska undvikas när du dekorerar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du bestämmer dig för att renovera ditt hem utan någon professionell hjälp så kommer misstag sannolikt att inträffa. Även professionell gör dem från tid till annan så det är viktigt att uppmärksamma varje liten detalj. Vi har valt några av de vanligaste misstag som människor gör när de dekorerar och vi ska dela dem med dig så att du inte gör dem också.

Ett mycket vanligt misstag som människor gör är att välja färgfärgen först. Det är sant att man i processen med att dekorera måste först måla väggarna och först därefter kan man lägga till möblerna och allt annat. Det finns dock extremt många olika färger att välja mellan. Det är därför det är bäst att välja de dyraste bitarna först och först då att dekorera runt dem. Det är lätt att ommåla väggarna men det är svårt att byta hela möblerna.

Ett annat misstag som folk brukar göra är att välja gardiner som är för korta. Gardiner ska alltid vara tillräckligt långa för att röra golvet. De kan till och med vara lite längre men de borde aldrig vara kortare än golvnivå. Korta gardiner gör att väggarna ser kortare ut än de faktiskt är och de ger inte det kontinuerliga och flytande utseende som de borde.

MoreINSPIRATION
  • Fem dekorativa misstag att undvika
  • 10 saker du bör undvika att göra när du dekorerar
  • 40 dekorationsfel du behöver undvika till varje pris

När du väljer dina armaturer, om du föredrar ljuskronor måste du vara försiktig när du installerar dem. Se till att dina ljuskronor inte hänger för höga. Det är viktigt att en ljuskrona sitter på en nivå där det kan tända hela rummet, inte bara taket. Det är därför ljuskronor brukar användas i rum med högt i tak där de inte inkommode någon.

Många tycker om att överdriva när man använder kuddar. Medan de är en utmärkt accentfunktion och underbara tillbehör som kan göra ett rum att känna sig fullständiga och mysiga, kan de också bli överväldigande. Det är irriterande när du alltid måste flytta dem från plats till plats eftersom du inte kan sitta bekvämt på soffan på grund av dem. Använd därför kuddar men med mått.

Ett annat stort misstag som människor ibland gör är att offra komfort för stil. Detta är något du aldrig borde göra. Ditt hem är inte ett museum så att inget som ingår i din inredning ska vara endast för visning. Allt ska väljas i enlighet med dina önskemål och möblerna bör särskilt vara bekväma. Det finns massor av bitar som ser underbara ut och som omedelbart fångar ögat men inte luras av deras utseende. Kontrollera om de också matchar dina kriterier.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4 och 5.