Vad du behöver tänka på när Wall Papering ett sovrum

Vad du behöver tänka på när Wall Papering ett sovrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om du har gott om erfarenhet i heminredning kan väggpapper presentera några utmaningar som du inte stöter på med andra designelement. Följande enkla regler hjälper dig att få rätt effekt för sovrummets väggar. Detta ger dig något som inte bara bidrar till konstruktionens sammansättning, utan kan också vara en central del av den. Gör några överväganden innan du börjar arbeta på ditt sovrum och resultaten kommer att tala för sig själv.

Kom ihåg att du dekorerar ett sovrum.

Hämta några prover från din pappersförråd och prova dem i sovrummet du tänker dekorera. Väggpapper som du kanske tycker är bara att saker i showroom kanske inte nödvändigtvis fungerar i ditt hem. Väggpapper med djärva mönster kan se bra ut, men kan också ge en känsla av att överbrygga resten av ett rums inredning.

Det här är något du definitivt vill undvika i ett sovrum, vilket borde skapa en lugn och avslappnad atmosfär. Gå till neutrala färger och enklare konstruktioner om du kommer till väggpapper på alla väggar. För snabbare och djupare mönster överväga att begränsa ditt väggpapper till bara en eller två väggar, beroende på storlek och form på ditt rum.

Lägg till djup.

Du kan skapa en illusion om mer utrymme i ett litet sovrum med hjälp av ett väggpapper med vertikala ränder. Detta kommer att ge ögat meningen att ditt rum är längre än det faktiskt är. Obrutna enskilda färgblock, i ljusare toner, kommer att återspegla mer ljus och ge en känsla av mer utrymme. Om rummet du dekorerar inte är vanligt, kan du lägga till en bakgrundsbild som gör att allt verkar rakare och snyggare.

MoreINSPIRATION
  • DIY lagrad ram galleri vägg
  • Wall Kids Room Design
  • Custom Wall Decor idéer för sovrummet

Måla.

Ett nyligen väggpapperat sovrum är ett relativt billigt sätt att förnya en del av ditt bostadsutrymme. Det kan emellertid också markera områden som kan göra med att bli uppdaterad också. Kontrollera ditt rums träarbete och eventuella väggar som du inte kommer att pappera, eftersom det kanske är i din intresse att ge dessa element en enda färgfärg för att få dem till standard. Och det är verkligen värt att göra detta förut, och inte efter, du har papper på väggen. Var särskilt uppmärksam på sovrummets tak eftersom du inte vill måla detta med nyinredda väggar.

Rum att arbeta i.

När designelementen har valts är det dags att förbereda ditt sovrum. Om du planerar att hänga det papper du har valt själv, gör rummet så klart från röran som möjligt. Det är inte alltid praktiskt eller till och med nödvändigt att ta bort en säng från rummet. Men se till att den är så långt borta från väggen som du arbetar på som du kan. Handhållna ångväggspappersmedel är värda att anställa om du har mer än en väggs värde av gammalt papper att ta bort. Men varmt vatten och tvål gör ett bra jobb att bli av med gammalt papper också. {Bild från plats}.

Hängande väggpapper.

Om din vägg är ojämn eller har ofullkomligheter eller sprickor, är det bäst att fixa foderspapper innan du börjar med ditt valda papper. Se till att fogarna i foderpapperet inte stämmer överens med fogarna med ditt papper. Blanda ditt lim genom att följa tillverkarens anvisningar och applicera det jämnt på baksidan av ditt papper. Vik försiktigt papperet i ett lös fram och tillbaka arrangemang. Plocka upp det och placera det på toppen av väggen. Låt papperet falla jämnt och arbeta det på väggen från mitten mot kanterna med en dekoratörsborste. Trimma kanterna och tryck tillbaka papperet på väggen med din pensel. {Bild från plats}.

När du har avslutat väggpappningen får den torka i 24 timmar. Sätt tillbaka sovrumsmöblerna som du har tagit bort, men var beredd att omorganisera den så att den passar ditt rums nya utseende. Lägg till och ta bort element experimentellt tills du har den önskade effekten av ett rum du kan koppla av. Gör inte av med några fel du gör under pappering, eftersom du blir bättre med varje tur.