10 klassiska missuppfattningar av arkitekter

10 klassiska missuppfattningar av arkitekter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Medan varje yrke innehåller vissa stereotyper, tenderar arkitekter att vara där uppe hos ingenjörer när det gäller missförståda uppfattningar. Bildkälla: Chicago

När tänker du på en arkitekt, vad är det första som kommer att tänka på? Vi satsar på att det är en av dessa topp tio klassiska missuppfattningar som vi har sammanställt nedan. Medan varje yrke innehåller vissa stereotyper (och vissa kan vara giltiga) tenderar arkitekter att vara där uppe hos ingenjörer när det gäller missförståda uppfattningar.

Titta på vår lista över tio klassiska missuppfattningar av arkitekter för att se om någon är den du håller, och kanske överväga om det verkligen är giltiga idéer eller är det myter som måste debunked?

Titta på vår lista över tio klassiska missuppfattningar av arkitekter. Tänk om det här är riktigt giltiga idéer eller kanske är det myter som måste debunked? Bildkälla: Hammer och Hand

1) Arkitektur är för män

Det finns så många missuppfattningar av arkitekter, men kanske är det den första som ska debunked. Även om det är sant att arkitektur är ett mandomdominerat fält, är det inte sant att det är en karriär enbart för män.

Stora kvinnliga arkitekter får äntligen sin uppmärksamhet med kvinnliga arkitekter som Teresa Borsuk som mottar år 2015-prisskolarkitekten. Kvinnor har verkligen en plats inom detta område av design.

Även om det är sant att arkitektur är ett mandomdominerat fält, är det inte sant att det är en karriär enbart för män. Bildkälla: Manson

2) Arkitekter är välbärgade

Tyvärr är det inte sant. Trots de hårda arbetena i skolan betalar inte alla sina studier i bankbalansen. Trots den allmänna tanken betalas inte arkitekter som läkare, de tjänar en bra inkomst, men inte en som kommer att göra dem rika.

Median årslön 2013 var $ 74, 110 USD, med de högsta 10% tjäna $ 119.370 USD årligen, och de lägsta 10% tjänar $ 44, 930 USD årligen. Som du kan se kommer du säkert inte vara fattig, men du kommer inte heller att vara rik.

Trots den allmänna tanken betalas inte arkitekter som läkare, de tjänar en bra inkomst, men inte en som kommer att göra dem rika. Bildkälla: E-Arkitekt

3) Arkitekter är byggare

Arkitekter använder verktyg men inte hammare. Arkitekter utformar byggnaderna, de bygger inte dem. Deras mönster och ritningar skickas vidare till byggare / utvecklare som sedan tar fram designen.

Ja, det här kräver en nära relation mellan arkitekterna och byggarna, men den slutliga strukturen skapas av utvecklaren / byggaren. Ska vi nämna en utvecklings lön? Nej, det kan drabba arkitekterna som läser detta.

Arkitekter använder verktyg men inte hammare. Arkitekter utformar byggnaderna, de bygger inte dem. Bildkälla: Urban Angles

4) Arkitekter är James Bond Cool

Medan många arkitekter inte vill att vi ska debunkera denna klassiska missuppfattning, vill alla vara snygga och svala som James Bond-men arkitekter är inte de excentriska, svala cigarrrökningstecken som allmänheten har förutsett att de ska vara.

Tyvärr, de är bara genomsnittliga personer som resten av oss, sitter vid skrivbord (kanske i en bås), kraschade över datorer, och brukar arbeta på minutens detaljer om ett projekt.

Arkitekter är inte de excentriska, coola cigarrrökningstecken som allmänheten har tänkt dem att vara. Bildkälla: Prentiss Architects

5) Arkitekterna är Introverts

Fel! Arkitekter har inte råd att vara introverts - deras designidéer skulle aldrig hoppa från ritning till verklighet om de var tysta och blyg.

För att deras mönster ska kunna accepteras och tas på allvar och att byggarna ska följa sina mönster måste arkitekter vara höga och stolta. En blyg arkitekt kommer att kämpa på detta område, eftersom jobbet är starkt beroende av kommunikationsförmåga hos kunder, designers, byggare, entreprenörer, allmänheten etc ...

För att deras mönster ska kunna accepteras och tas på allvar och att byggarna ska följa sina mönster måste arkitekter vara höga och stolta. Bildkälla: Msaofsa

6) Det är ett glamoröst jobb

Att bli nästa Frank Lloyd Wright verkar glamorös, eller hur? Ja, det måste ha varit glamoröst att vara en berömd arkitekt som skapade några av de mest geniala strukturerna, men det här är inte verkligheten för den dagliga arkitekten.

De flesta arkitekter är upptagna att utarbeta detaljerna. möte stadens tjänstemän; försöker springa igenom byråkratisk byråkrati hantera byggkoder begränsad av kundens budget eller besökande entreprenörsplatser - ingenting om dessa uppgifter är glamoröst. Medan vissa arkitekter har chansen att resa, är det inte lika vanligt som vissa kanske tror.

Medan det kan vara glamoröst att vara en berömd arkitekt, är det inte verkligheten för den dagliga arkitekten. Bildkälla: Markoff-Fullerton

7) Arkitekter är kreativa artister

Medan många arkitekter går in i skolan tror de behöver fantastiskt kreativa konstnärliga färdigheter, så är det helt enkelt inte ett krav på jobb. Arkitekter behöver vara kreativa problemlösare, men de behöver inte Picasso färdigheter.

Faktum är att mycket av deras arbete innebär grundläggande geometriska färdigheter som inte alls är kreativa. Och datorstödd design (CAD) har ganska mycket övertagit penna och papper, så de flesta gånger är arkitekter krossade över datorer istället för att rita sin egen design.

Arkitekter behöver vara kreativa problemlösare, men de behöver inte Picasso färdigheter.Bildkälla: Atasadero Glass

8) Arkitekterna arbetar ensamma

Liksom de flesta projekt är arkitektur inte ett ensampersons arbete - det tar ett lag. Det finns vanligtvis dussintals människor som är involverade i de större projekten (praktikanter, modellerare, CAD-designers, människor på fältet etc.)

Medan de flesta designföretag har en hanteringsprincip: en person som underlättar designen; de är vanligtvis inte själva designarna. Det är snarare den lägre totempersonalen som skapar designen, men ibland blir förvaltningsprincipen "The Architect" som konstruerade byggnaden. Vi ser hur det här kan vara frustrerande för resten av laget. Bara vet att när du läser i en tidning om "så och så var arkitekten" var det förmodligen mycket fler involverade än den som nämnde i artikeln.

Liksom de flesta projekt är arkitektur inte ett ensampersons arbete - det tar ett lag. Bildkälla: Pastiche of Cape Cod

9) Arkitekter kan få dig materialet

Arkitektdesign, som vi nämnde ovan, är de inte byggare av deras mönster; Därför är de inte mäklare för material som används i ett projekt.

De kan bara föreslå vilka material som passar bäst för konstruktionen, och kanske nämna en möjlig källa till sådant material för byggarna, men byggarna har förmodligen redan egna materialkällor, och kanske har egna idéer om vilka material som fungerar bäst.

Arkitektdesign, som vi nämnde ovan, är de inte byggare av deras design - de är inte mäklare för material som används i ett projekt. Bildkälla: Demetriader

10) Alla arkitekter är lika kvalificerade

De gick alla i skolan för att få samma grad, eller hur? Så de borde alla vara lika kvalificerade för uppgiften till hands? Fel. Ja, arkitektur är en vetenskap, men det finns många ideologier som kan förändra hur ett enskilt företag närmar sig ditt jobb.

Titta på deras individuella tidigare erfarenheter: Vad är dom dominerande i kommersiella eller bostäder eller grön design etc? Fråga hur de närmar sig ett jobb, hur är deras arbetsflödesprocess, hur ser deras tidigare projekt ut? Inga två arkitekter eller arkitektfirma är lika, så välj den som bäst passar dina individuella behov.

Arkitektur är en vetenskap, men det finns många ideologier som kan förändra hur ett enskilt företag närmar sig ditt jobb. Bildkälla: DTC Portland

Wow! Det finns många missuppfattningar om arkitekter. Gör någon av dessa ringar sanna för dig? Vi tror att arkitekturen fortfarande är ett fantastiskt jobb trots alla upp-och nedgångar i detta studieområde, så att du kan bli känd för dina unika och kreativa designförmågor.

Vad tycker du är den vanligaste missuppfattningen av arkitekter?

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: