10 iPhone-appar för arkitekten inom dig

10 iPhone-appar för arkitekten inom dig
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om vi ibland har en tendens att fortfarande bilda arkitekter med en penna och papper och ingenting mer, är realiteten att de tekniska förbättringarna har infiltrerat i princip alla fält. Till exempel har vi här ett urval av 10 appar som en arkitekt skulle vara väldigt användbar. Nu kan du också använda din iPhone på jobbet. Dessutom behöver du inte vara en professionell arkitekt för att utnyttja dessa appar. Känn dig fri att prova dem alla.

1. ColorSnap

Den här appen är användbar för oss alla, särskilt när vi bestämmer oss för att renovera eller renovera våra hem. Det är en app som låter dig fånga färgen från ett foto eller den verkliga världen och sedan konvertera den till färgfärg. På så sätt kan du personifiera ditt hem med ditt eget färgval och du kan vara nästan säker på att ingen annan kommer att tycka om din. Skapa din egen färgpalett och dela den på sociala medier portaler eller med dina vänner. Funnet på iTunes.

2. CAD touchR2

Den här appen är lite mer specialiserad och det är något som arkitekter, designers, ingenjörer och snickare skulle hitta mycket användbara. Det låter dig rita planplaner, beräkna perimetrar och skapa diagram. När din ritning är klar kan du dela den via e-post. Finns på iTunes.

3. Arkitektens formulator

Detta är en app skapad speciellt för arkitekter. Den innehåller mer än 200 formler som arkitekter använder och behöver. Några exempel som vi kan nämna är akustik, rumsabsorption, reverberation Time-metric eller Time-feet, Cantilever Vmax, Uniform Load Tree Spans, vikten av Fine Aggregate, tegelstenar som behövs i 8, 12 eller 16 tums vägg, Design, Seating Capacity Area. Du förväntas inte komma ihåg alla dessa formler av hjärtat och det är inte ens nödvändigt att göra det. Du har nu dem alla bara en touch away.Available för 9,9 $.

4. Colorcoat Prisma®

En annan intressant app är den här. Det låter dig visa färgfärger och specifikationer för Colorcoat Prisma®-färgerna och beställa prov. Du kan också ta en titt och några av de färdiga byggnaderna som använde samma färger och se hur slutresultatet skulle vara. Du kan också kolla på paletten för nya färg- och lässtudiekartor. Den här appen är gratis @ iTunes.

5. Arkitekt Envi Deluxe

MoreINSPIRATION
  • 10 Apps som hjälper dig att organisera i Smartphone Age
  • 7 tablettapps för inredningsarkitekten i dig
  • 10 Apps som hjälper till med dina heminredningsprojekt

När du saknar inspiration, ta några av dina idoler på fältet. Denna app samlar världens kända arkitekter och erbjuder högkvalitativa bilder av sina bästa verk. Du hittar också information om arkitekterna själva. Det är en bra inspirationskälla och information för arkitekter i formation eller för någon av er. Finns för 3,99 $.

6. LEED Green Associate Flashcards

Som namnet på appen föreslår, är det ett pedagogiskt verktyg som kan hjälpa dig att förbereda dig för LEED Green Associate-examen. Var ett steg närmare att skydda vår planet och att utforma miljövänliga hus. Den här appen hjälper dig inte att fuska men studerar och det är mycket användbart för arkitekter. Tillgänglig på iTunes.

7. Byggnader App

När du försöker förklara något för någon eller att ge ett konkret exempel är det lättare att visa dem. Denna app innehåller en samling viktiga byggnader från hela världen. Det är en snabbguide som låter dig hitta den byggnad du letar efter inom några sekunder. Förklarande anteckningar och platsen för byggnaden på kartan ingår också. Finns gratis på iTunes.

8. Drawvis

Detta är ett annat användbart verktyg för proffs. Det låter dig visa tekniska ritningar i AutoCAD DXF-format. Dessutom kan du fästa klistermärken på dina ritningar. 1.3-versionen är uppdaterad och låter dig lägga till röst-, bild- och videotillägg till dina ritningar också. Detta är en gratis app kompatibel med iPhone, iPod Touch och iPad. På iTunes.

9. Design Observer Application

En annan intressant och användbar app för professionella arkitekter är den här. Det erbjuder nyheter på fältet och det låter dig bläddra igenom uppsatser, rapporter, videor eller speciella bildspel. Du kan också använda nyckelbilder för att bläddra på artiklar / uppsatser tack vare den speciella "Mondrian" -vyn. Appen är gratis. Finns på iTunes.

10. Globe Convert

Den här appen hjälper dig att hålla dig helt organiserad och det gör det också möjligt att konvertera enheter snabbt och korrekt. Det är lättare än att komma åt internet varje gång du behöver konvertera något. Här har du alla enheter på ett ställe. Appen är lätt att använda och det är också väldigt snygg. Den har integrerade konverterings- och beräkningsfunktioner som område, hastighet, längd, bredd, kraft, tryck, temperatur etc. Dessutom är det en helt gratis app. Tillgänglig på iTunes.