Renoverad Belgravia Apartment är en elegant Pied-a-Terre

Renoverad Belgravia Apartment är en elegant Pied-a-Terre
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Full av ljus och diskret stil, en helt nybyggd lägenhet i London erbjuder en avslappnad men elegant öppen planlösning. Beläget i Belgravia, ett av de rikaste bostadsområdena i världen, var renoveringen av bostaden med tre sovrum begränsad av det lilla fotavtrycket. Trots gränserna skapade arkitekter och designers från Light On White Design Studio ett hem som har ett öppet kök i amerikansk stil och rikligt inbyggda lagringsenheter.

Hela hemmet, mörka neutralspar med lyxiga finish som marmor för att skapa en bekväm men ändå mysig pied-a-terre. Den moderna designen bygger på anpassade möbler, konst och en mängd texturer för sitt eleganta utseende.

I vardagsrummet är alla möbler anpassade, inklusive soffbordet, vilket är täckt av Holly Hunt-läder. High-end tillbehör, till exempel en skulptur av Zaha Hadid och brickor av Michael Aram bland annat, ger intresse och visuell appell. Polerade gipsväggar av Peruchetti är ett artful komplement till den skräddarsydda skulpterade matta från Colbourns. Farrow and Ball målar används för träverket i hela bostaden.

Välutrustade tillbehör kan göra stor skillnad och här kommer soffbordet från bara elegant till fantastiskt med tillägg av Giobagnara- och Aram-brickorna som kombineras med naturliga delar som korall från Kelly Hoppen. En mängd olika fartyg och föremål befolka de asymmetriska hyllorna som omger tv: n. Inbyggd belysning och många intressanta föremål för att rita ögat minimerar TV: ns mörka tomrum när den inte används.

Ingångsfösten ställer in tonen för hela rymden, med sin underdimensionerade palett och dramatisk skulpturell väggkonst. Unika väggsconces av Holly Hunt flankar konstverket av Nuntchi, Wire Mesh Sculpture Studio av konstnär Nurit Ravhon. Både konsolen och den osmanska är anpassade mönster med sistnämnda stoppade i tyg från Erwin. Den neutrala paletten hjälper till att hålla fokusen direkt på väggkonsten.

Inramat av Armani draperier och de inbyggda, upplysta hyllorna är ingången till matsalen bred och erbjuder en glimt av det lätta utrymmet. Persienner gjorda av en andra stil av Armani tyg hänger på hörnet av fönster och en artful ljuskrona av Porta Romana är spetsen av rymden.

Ett runt, mörkt träbord från Louise Bradley är omgivet av egna Rupert Bevan stolar som har klädts på i ett texturellt Armani-tyg. Mörka träben på stolarna är accenterade med en matt metallplatta som förbinder sitsen och ryggen, ger stil utan glans.

MoreINSPIRATION
  • En mycket elegant pied-a-terre lägenhet i São Paulo, designad av Fábio Galeazzo
  • Konstnärlig Pied-A-Terre På Manhattans West Village
  • Renoverad lägenhet välkomnar utomhus i alla rum

Det fantastiska köket har allt som en kock kan behöva på ett snyggt, ljust utrymme. De polerade gipsmurarna från vardagsrummet upprepas i rummet, som skapades av Luxe Kitchens. Elegant skåp, saknar hårdvara, bidrar till det rena utseendet och speglade backplattor speglar det ljus som hinner genom fönstren på motsatt vägg. Barstolar av Armani sitta längs frukostbaren, som också är ett bra utrymme för underhållande. Totalt sett är det ett bekvämt men elegant utrymme.

Ovanför frukostbaren hänger hängen av den internationella keramikartisten Sasha Wardell från taket. Wardell är känt för sitt innovativa tillvägagångssätt till ett gammalt hantverk, vilket ger konstiga och unika bitar för belysning såväl som för bordet. Hennes stycken är i hög efterfrågan av privata samlare, museer och gallerier.

Den första av tre sovrum utstrålar en avslappnad och fridfull känsla, betonad av den texturerade väggbeklädnaden från Stereo. Säng- och sängbordet är skräddarsydda stycken, med det stoppade huvudbrädet i en textil från Dedar och Joseph Giles bronshandtag på bordslådorna. Heathfield-lampor ger ljus för läsning. Kuddar på sängen är också skräddarsydda i tyger från Chase Erwin.

Ett andra sovrum har en vägg med inbyggda hyllor och förvaring, komplett med ett skrivbord. Träverkets ljusa färg gör att utrymmet verkar ljusare och större, och inbyggd belysning i hyllan bidrar också till en luftig känsla. Återigen lyfter ett välredigerat urval av tillbehör på rummet.

Det tredje sovrummet har lite mörkare trä, vilket användes för sängborden. Till skillnad från de andra sovrummen, som har ljusa bitar som ligger på golvet, har den flytande enheter som är fästa vid väggen. Lampor från Tyson Lighting nåd nattduksbordet och ett fönster flankar sängen, med persienner i Armani-tyg.

En ljuskonsol balanserar det mörka träet på sängborden och konstramen. Den slanka siluetten upprätthåller en minimalistisk, modern känsla, som lyfter fram det strategiskt placerade silverfartyget som ger bara lite glitz. En ottoman stoppad i ett texturerat, men neutralt tyg, lägger till intresse.

Hallen, som har samma gipsväggar som vardagsrum och kök, är upplysta av väggsconces skapade av Two is Company. Samma design används också på matsalen väggen. Distinctive sconces som dessa är ett sätt att lägga till konst och ljus till ett utrymme samtidigt.

Både mäster- och gästbad är av liknande design och liknande material.Befälhavaren badrummet är gjort i en varmare Lapicida Windhurst Marmor, medan väggar och golv i gästbaden är Lapicida Maraggio Desertico Marble. Inbyggd belysning av Astro ger mild belysning och väggsconces är av Porta Romana. De moderna armaturerna, inklusive regnskurar, är från Dornbracht MEM-serien. Alla element samlas i ett modernt, minimalistiskt och mycket funktionellt badrum.