Traditionen tar en modern tur: Radhus med stenmurar

Traditionen tar en modern tur: Radhus med stenmurar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

På det inhemska språket för Taiwans östkust används termen "A'tolan" för att beskriva en plats med några stenar. I det här fallet definieras ett hus av stenar. A'tolan House ligger i Taiwan och byggdes av Create + Think Design Studio 2015.

Studiets tillvägagångssätt är att använda sina kunders rumsliga uppfattning och tolkning för att erbjuda dem unika upplevelser. Teamet använder sin professionalism för att erbjuda skräddarsydda lösningar som är effektiva, kostnadseffektiva och tillfredsställande. Varje projekt är unikt och varje uppmanar en ny uppsättning utmaningar.

I det här fallet var utmaningen att bygga ett hus på en smal plats som var 90 meter lång och 30 meter bred. Platsen följer kusten och går ner i en nedåtgående sluttning. För att hantera sina särdrag utformade arkitekterna huset med tre nivåer.

Fördelningen av utrymmena är ovanlig både på grund av platsen och kundens önskemål. På översta våningen ingår uppfart / parkeringsplats och ingång och ligger på samma nivå som gården. Mellersta nivån innehåller husets huvudfunktioner medan bottenvåningen har en pool och ett trädhus och är i fortsättningen av gräsmattan.

Projektet fokuserade på användandet av traditionella inbyggda arkitektoniska tekniker som är specifika för konceptet som inspirerade hela projektet. De stenar som har utgrävts från platsen användes för att bygga öst- och västmuren.

Huset har en stålram blandad med rockbeklädnad och ett grönt tak täckt med en mängd lokala örter och växter. Denna kombination av material och byggteknik användes för att låta den naturliga bakgrunden gömma resten av elementen, vilket gör att huset verkar mer som en trädgård eller paviljong än ett egentligt hem.

MoreINSPIRATION
  • Ett modernt familjehem tar platsen för ett vackert men gammalt hus
  • Mysigt radhus i Prag
  • Stackat sommarhus vid sjön tar i naturens skönhet

Strukturen sträcker sig längs kusten och erbjuder utsikt över havet i 130 graders vinkel. Dessutom innehåller den en mängd utomhusutrymmen och funktioner avsedda att eliminera den traditionella barriären mellan inomhus och utomhus.

Inredningen är ovanlig av flera anledningar, det vill säga att klienten bestämde sig för att endast omfatta matlagnings- och sovande områden, vilket helt eliminerar de sociala utrymmena från designen. Detta gjordes för att skapa en design som är minst invasiv på omgivningen med ett minimalt fotavtryck samt att skapa en stark koppling till omgivningen.

Inre utrymmena definieras av dragspelets glasdörrar. De låter ljus och luft flöda genom fritt, vilket skapar visuella kopplingar mellan utrymmena. Symbiosen med den omgivande naturen betonas också genom en rad andra funktioner.

Köksön sitter på en speglad piedestal som återspeglar inredningen runt den och gör räknaren verkar vara flytande. Samtidigt omfamnar den utsikten som kommer genom hela höjdsglasväggen.

Köket öppnar sig mot en stor träterrass som kan användas som utomhusutrymme. En bred stentrappa leder till en frilufts foajé. Till sidan av detta utrymme skapades en al fresco matsal.

Sovrummet har en uteservering som omger den på två sidor. Dessa utrymmen är separata och anslutna samtidigt, glasväggarna mellan dem sprider hindren. Terrassen utanför sovrummet har också en utomhus badkar.

Bredvid sovrummet är badrummet som öppnar upp till en reflekterande grusdamm på baksidan, ett område som både är öppet och privat samtidigt.

En infinity pool placerades på bottenvåningen, bredvid vad vi tidigare kallade ett trädhus. Även här är utsikten utsökt.