Kristallglasögon - använder vi dem fortfarande?

Kristallglasögon - använder vi dem fortfarande?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kristallglastillverkning brukade vara ett mycket ädelt och hårt jobb samtidigt. Bara rika människor skulle använda kristaller och när de tog ut kristallvaran eftersom du besökte, var det en stor ära. Det brukade vara vissa länder med en lång tradition i kristalltillverkning, bland annat Tjeckien och Polen. De mest kända kristallerna gjordes i Jena.

Numera har människor inte längre samma betydelse för att ha denna typ av glasögon i hemmet och de dricker ut ur normala glasögon. Men vid speciella tillfällen använder de sina finaste glasögon som kan vara gjorda av kristall. Naturligtvis är de väldigt dyra jämfört med andra glasögon, men som du vet kommer kvalitet alltid med ett pris.

Kristallglasen är raffinerad och men precis som diamanter och har en speciell glitter när de speglar ljuset och är också "kristallklara". De tar ut ett speciellt musikaliskt ljud när du rör dem lätt med ett trubbigt föremål och är otroligt delikat. De är inte längre handgjorda, men det tar fortfarande mycket tid tills du kan få slutprodukten.

MoreINSPIRATION
  • Toast i det nya året med dessa 11 underbara glasögon
  • Svart Champagne Flöjter - Jazz
  • Rock Crystal Mirror av Marjorie Skouras

De vanligaste tillfällen där vi använder kristallglas är bröllop och fest, specialceremonier som kräver en speciell etikett och även de bästa redskapen som är möjliga. Bruden och brudgummen har sina glasögon dekorerade med blommor och små bågar och även de viktigaste familjemedlemmarna. Dessa glasögon används för att dricka champagne och du kan även använda dem på nyårsafton när du föreslår när du döpar ditt barn och andra liknande tillfällen.

Kristallglasögon används inte ofta, men vissa rika människor har nöjet att dricka lite "scotch on the rocks" i vardagsrummet med en hedrad gäst från tid till annan, bara för att känna sig bra och viktig för sig själv och för andra.

Om du är intresserad av att köpa kristallglaset i bilderna, följ mina länkar och besök nätbutikerna: Magical Day, Nootka och många fler.